Matura z matematyki 2015 - poziom rozszerzony, wersja nowa
-
Damian1996
- Użytkownik

- Podziękował: 1 raz
Także mam pytanie do tego zadania 13
Policzyłem wszystko tak jak trzeba, a raczej.. liczby miałem tak jak trzeba. Bo nie wiedzieć czemu sypnąłem się przy ustalaniu kiedy \(\displaystyle{ \Delta>0}\) i dałem odwrotny przedział. Przez to uzyskałem rozwiązania także na odwrót :/ I jeszcze w dodatku z pośpiechu wpisałem \(\displaystyle{ 12+/-\sqrt{109}}\) bez 5 w mianowniku... Mogę liczyć na jakieś punkty w tym zadaniu?
Policzyłem wszystko tak jak trzeba, a raczej.. liczby miałem tak jak trzeba. Bo nie wiedzieć czemu sypnąłem się przy ustalaniu kiedy \(\displaystyle{ \Delta>0}\) i dałem odwrotny przedział. Przez to uzyskałem rozwiązania także na odwrót :/ I jeszcze w dodatku z pośpiechu wpisałem \(\displaystyle{ 12+/-\sqrt{109}}\) bez 5 w mianowniku... Mogę liczyć na jakieś punkty w tym zadaniu?
-
Jan Kraszewski
- Administrator

- Podziękował: 6 razy
Tak, możesz liczyć, choć ciężko stwierdzić na ile.
JK
JK
-
Damian1996
- Użytkownik

- Podziękował: 1 raz
Dziękuję za szybką odpowiedź A jak Pan uważa, w porywach do ilu punktów mogę za to dostać? Bo zapewne minimum 1 punkt dostanę za wyznaczenie warunków.
-
Jan Kraszewski
- Administrator

- Podziękował: 6 razy
W porywach to może nawet do dwóch-trzech, ale to bardzo optymistyczna wersja. Stawiałbym na to, że 1 pkt. jest za warunki na dwa różne pierwiastki, 1 pkt. za stwierdzenie przypadków \(\displaystyle{ x_1^2-x_2^2=0}\) i \(\displaystyle{ x_1^2+x_2^2=1}\), 1 pkt. za odrzucenie pierwszego z nich, i 2 pkt. za drugi przypadek + wybór poprawnego rozwiązania. Ale to tylko moje przypuszczenia.
JK
JK
-
sunset_28
- Użytkownik

Czy jest ktoś na forum kto pisał maturę z matematyki (nowa formuła) w terminie dodatkowym w czerwcu? Dziwi mnie fakt, że nie ma ŻADNYCH informacji o zadaniach, arkuszy. Czy ktoś ma jakieś wiadomości na ten temat?
- NogaWeza
- Użytkownik

- Podziękował: 147 razy
Ale czego konkretnie oczekujesz? Informator na stronie CKE dotyczący Matury 2015 odnosi się zarówno do terminu majowego jak i czerwcowego, wszystkie wymagania pozostają takie same, więc spokojnie można korzystać z materiałów przygotowujących na maj.
-
sunset_28
- Użytkownik

Chce wiedzieć jaki był poziom trudności arkusza w tym roku w terminie dodatkowym, bo np. w roku ubiegłym czerwcowy był troszeczkę łatwiejszy. Ciekawa jestem dlaczego nie ma nic na ten temat w internecie.
-
durendal96
- Użytkownik

- yorgin
- Użytkownik

- Podziękował: 17 razy
durendal96, gratulacje
Zapraszam do działu "Matura" (jedna z zakładek forum), gdzie dostępne są statystyki oraz wyniki matury z matematyki zarówno w nowej, jak i starej wersji.
Zapraszam do działu "Matura" (jedna z zakładek forum), gdzie dostępne są statystyki oraz wyniki matury z matematyki zarówno w nowej, jak i starej wersji.
-
Neyo
- Użytkownik

- Podziękował: 5 razy
Gratuluje wszystkim maturzystom
Mi udało się jedynie 86%, ale mam nadzieję, że na Informatykę na MIM starczy jak myślicie ?
Mi udało się jedynie 86%, ale mam nadzieję, że na Informatykę na MIM starczy jak myślicie ?
@Neyo
Zależy jak napisałeś inne matury. Tez wybieram sie na MIM, wychodzi mi 86,16 pkt w rekrutacji czyli powinno być mniej więcej na styk A Ty wychodzisz poza zeszłoroczny próg?
Zależy jak napisałeś inne matury. Tez wybieram sie na MIM, wychodzi mi 86,16 pkt w rekrutacji czyli powinno być mniej więcej na styk A Ty wychodzisz poza zeszłoroczny próg?