[rekrutacja 2006] Mam szanse?
Hej jestem w podobnej sytuacji.
Z matmy P szacuje na 92-96% natomiast z R na 74-80%. Mogłem miec znacznie lepiej z rozszerzenia ale niestety błedy w liczeniu i niedoczytanie zadan zrobily swoje.
Z angielskiego moje wyniki beda mniej wiecej takie: P=92-98% i R=70-75%.
Gdyby to była matura zeszłoroczna byłbym bardzo zadowolony, ale w zwiazku z poziomem matmy na tegorocznym egzaminie wcale nie jest rozowo.
Moim celem jest informatyka badz informatyka stosowana najlepiej na krakowskim AGH, bądz Poltechnice. Jestem finalistą konkursu Miedzyszkolne Zawody Matematyczne i zgodnie z tym dokumentem ... je_agh.doc powinienem miec jakies dodatkowe preferencje przy rekrutacji. Jak myslicie czy AGH przyjmie mnie na Informatyke Stosowana badz Informatyke? Czy ktos z was jest moze finalista badz laureatem tego konkursu?
Pozdrawiam.
Z matmy P szacuje na 92-96% natomiast z R na 74-80%. Mogłem miec znacznie lepiej z rozszerzenia ale niestety błedy w liczeniu i niedoczytanie zadan zrobily swoje.
Z angielskiego moje wyniki beda mniej wiecej takie: P=92-98% i R=70-75%.
Gdyby to była matura zeszłoroczna byłbym bardzo zadowolony, ale w zwiazku z poziomem matmy na tegorocznym egzaminie wcale nie jest rozowo.
Moim celem jest informatyka badz informatyka stosowana najlepiej na krakowskim AGH, bądz Poltechnice. Jestem finalistą konkursu Miedzyszkolne Zawody Matematyczne i zgodnie z tym dokumentem ... je_agh.doc powinienem miec jakies dodatkowe preferencje przy rekrutacji. Jak myslicie czy AGH przyjmie mnie na Informatyke Stosowana badz Informatyke? Czy ktos z was jest moze finalista badz laureatem tego konkursu?
Pozdrawiam.
-
bartezzo
- Użytkownik

- Podziękował: 1 raz
jak jestes finalista MZM to masz index informatyki stosowanej na wydziale EAIE (tam gdzie tez zwykla infa) na AGHu:) nie wiedziales o tym ? nie musisz juz przechodzic rekrutacji, chyba ze chcesz isc na zwykla infe
a konkretnie ... chnika.pdf strona 17
a konkretnie ... chnika.pdf strona 17
-
maak
- Użytkownik

- Podziękował: 2 razy
No właśnie - matematyka i fizyka, a ja fizy nie zdaje. Mógłbym ewentualnie egzamin napisać. Jest on trudniejszy od matury? Da sie go zdać?aikon pisze:Z takim wynikiem spokojnie dostałbyś się na informatykę na wydziel Zarządzania i Informatyki na Politechnice Wrocławskiej.
Nie ma co ukrywać że lepsza jest infa na Wydziale Elektroniki, ale tam próg jest już dużo wyższy (fizyka wymagana).
Nie wiem jak na innych politechnikach, ale na PWR nie biorą pod uwage matury z informatyki... tylko matematyka i fizyka (wynik punktowy z matury mnożony przez dwa), polski oraz język (wynik mnożony przez 0.1) i dodatkowo można dostać pare punktów za ukończenie Studium Talent (taki kurs z matmy/fizy kończący sie egzaminem).
- aikon
- Użytkownik

- Podziękował: 5 razy
Na wrocławskiej tak, podejrzewam że na każdej innej także. Matura podstawowa z fizyki jest naprawde banalna, a ostatni egzamin na politechnice był chyba nawet trudniejszy od matury rozszerzonej.
-
maak
- Użytkownik

- Podziękował: 2 razy
Podsumowując wątek stwierdzam że jednak starczyło . Tylko wynik troszke wyższy niż przewidywałem bo 96/68. Z 79,2 pkt zostałem studentem polibudy Śląskiej.
Można zamknąć temat. Jednak lepiej nie usuwać niech zostanie dla potomnych .
Można zamknąć temat. Jednak lepiej nie usuwać niech zostanie dla potomnych .