[rekrutacja 2006] Mam szanse?
-
maak
- Użytkownik

- Podziękował: 2 razy
Czy z wynikiem matma 96/60 angielski 90/70 mam szanse dostać się gdzieś na informatyke na dzienne?? Jeśli tak to gdzie?
Ostatnio zmieniony 13 lip 2006, o 11:52 przez maak, łącznie zmieniany 1 raz.
-
maak
- Użytkownik

Zdaję tylko matme. Wiem że to zawęża moje szanse ale sporo uczelni wymaga tylko matmy albo matmy lub fizy lub infy...
-
maak
- Użytkownik

wiem, że rok temu na polibude śląską to by wystarczyło na infe, a ona jest raczej w czołówce politechnik, więc na słabszych powinno spokojnie wystarczyć, tylko że według większości tegoroczna matura była łatwiejsza od zeszłorocznej więc pewnie będzie ciężej
-
bartezzo
- Użytkownik

- Podziękował: 1 raz
masz szanse, w krakowie na:
AGH PKT MATMA(suma)*4 + PKT ANG(suma) * 1 // w zeslym roku ~80-85 % lacznej liczby pkt
UJ PKT MAT PODST*1/3 + MAT ROZSZ *2/3 // w zeslym roku ~60-70 % lacznej liczby pkt
czy Politechnike 0,3(PKT MATMA-suma) // tu nie wiem ale tez duzo
AGH PKT MATMA(suma)*4 + PKT ANG(suma) * 1 // w zeslym roku ~80-85 % lacznej liczby pkt
UJ PKT MAT PODST*1/3 + MAT ROZSZ *2/3 // w zeslym roku ~60-70 % lacznej liczby pkt
czy Politechnike 0,3(PKT MATMA-suma) // tu nie wiem ale tez duzo
Ostatnio zmieniony 12 maja 2006, o 22:13 przez bartezzo, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Yrch
- Użytkownik

Powiem tak - ja szacuje, ze bede mial z maty 90-98%p ; 70-80%r oraz z angola 9x%p/8x%r - zdaje na PS na infe (rezerwowy makrokierunek) oraz na AGH na infe ale cos mi sie zdaje, ze ani tu, ani tu sie nie dostane i bede musial isc na ten makrokierunek (co mnie wcale nie cieszy).
P.S. Ktora polibuda bierze 0,3P+0,7R? Poniewaz np slaska bierze 0,4P+0,6R.
-
maak
- Użytkownik

Za zrozumiałem że biorą wyższy wynik spośród matematyki ((1/3)*podst+(2/3)*rozsz) i informatyki.
-
Yrch
- Użytkownik

Faktycznie na wydziale Matematyki i Informatyki biora punkty badz z maty badz z infy za to na wydziale Fizyki, czegostam i Informatyki Stosowanej juz biora punkty z maty i infy.
- aikon
- Użytkownik

- Podziękował: 5 razy
Z takim wynikiem spokojnie dostałbyś się na informatykę na wydziel Zarządzania i Informatyki na Politechnice Wrocławskiej.
Nie ma co ukrywać że lepsza jest infa na Wydziale Elektroniki, ale tam próg jest już dużo wyższy (fizyka wymagana).
Nie wiem jak na innych politechnikach, ale na PWR nie biorą pod uwage matury z informatyki... tylko matematyka i fizyka (wynik punktowy z matury mnożony przez dwa), polski oraz język (wynik mnożony przez 0.1) i dodatkowo można dostać pare punktów za ukończenie Studium Talent (taki kurs z matmy/fizy kończący sie egzaminem).
Nie ma co ukrywać że lepsza jest infa na Wydziale Elektroniki, ale tam próg jest już dużo wyższy (fizyka wymagana).
Nie wiem jak na innych politechnikach, ale na PWR nie biorą pod uwage matury z informatyki... tylko matematyka i fizyka (wynik punktowy z matury mnożony przez dwa), polski oraz język (wynik mnożony przez 0.1) i dodatkowo można dostać pare punktów za ukończenie Studium Talent (taki kurs z matmy/fizy kończący sie egzaminem).
-
bartezzo
- Użytkownik

- Podziękował: 1 raz
sorki pomylilem sie, politechnika krakowska punktuje rowno matme rozszerzona i podstawowa - suma *0,3Yrch pisze:Powiem tak - ja szacuje, ze bede mial z maty 90-98%p ; 70-80%r oraz z angola 9x%p/8x%r - zdaje na PS na infe (rezerwowy makrokierunek) oraz na AGH na infe ale cos mi sie zdaje, ze ani tu, ani tu sie nie dostane i bede musial isc na ten makrokierunek (co mnie wcale nie cieszy).