Opcja "szukaj"

Sprawy techniczne; TeX, avatary, shoutbox, funkcje specjalne... O tym wszystkim tutaj.
Awatar użytkownika
Lady Tilly
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 1 raz

Opcja "szukaj"

Post autor: Lady Tilly »

Opcja "szukaj" chyba nie działa tak jak należy, bo gdy wpisuję frazę obojętnie jaką np "dwa okręgi" to wyskakują mi posty ostatnio napisane a nie związane z daną frazą. Na zapytanie o dwa okręgi wyskakuje mi np ten post https://matematyka.pl/viewtopic.php?t=51553#204509 i nie wiem jaki ma związek z okręgami - chyba jestem rzeczywiście tak głupia (jak twierdzi jeden z adminów - a może wszyscy), że nie widzę związku.
luka52
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 47 razy

Opcja "szukaj"

Post autor: luka52 »

Czy masz zaznaczoną opcję "Szukaj któregokolwiek słowa lub wyrażenia" czy też "Szukaj wszystkich słów" (domyślna)
Awatar użytkownika
Lady Tilly
Użytkownik
Użytkownik

Opcja "szukaj"

U mnie jest zaznaczone "Szukaj któregokolwiek słowa lub wyrażenia" domyślnie- swoją drogą w podnym poście - niby "wykopanym" w ten sposób są "jakiekolwiek" słowa lub wyrazenia związane z "dwoma okręgami". Nawet jak wybiorę tą druga opcję to "poszukiwania" są liche.
Ostatnio zmieniony 7 gru 2007, o 21:02 przez Lady Tilly, łącznie zmieniany 1 raz.
luka52
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 47 razy

Opcja "szukaj"

Post autor: luka52 »

Lady Tilly pisze:U mnie jest zaznaczone "Szukaj któregokolwiek słowa lub wyrażenia" domyślnie
No to nie wiem dlaczego się tak dziwisz. Wyszukiwarka szuka wystąpień słowa dwa LUB okręgi.
Podczas gdy druga opcja wyszukuje wystąpień słów dwa I okręgi.
A to, że takich postów jest mało, no to cóż - pretensje do userów, że nie stosują takiej frazy :/
Kłaniają się lekcje z logiką na matematyce z LO...
Awatar użytkownika
Lady Tilly
Użytkownik
Użytkownik

Opcja "szukaj"

Raczej ślepota moja daje o sobie znać- nie zauważyłam, że w odpowiedzi na temat o pocisku jest podkreślone słowo "dwa" no to rzeczywiście dużo daje.

[ Dodano: 12 Grudnia 2007, 13:54 ]
Hehe przypomniało mi się - jak ważne są słowa - gdy ze zbioru jabłek i gruszek zjesz wszytkie owoce to zostanie samo "i" ale nie wiem czy da radę się nim najeść.
ODPOWIEDZ