Opcja "szukaj"
- Lady Tilly
- Użytkownik

- Podziękował: 1 raz
Opcja "szukaj"
Opcja "szukaj" chyba nie działa tak jak należy, bo gdy wpisuję frazę obojętnie jaką np "dwa okręgi" to wyskakują mi posty ostatnio napisane a nie związane z daną frazą. Na zapytanie o dwa okręgi wyskakuje mi np ten post https://matematyka.pl/viewtopic.php?t=51553#204509 i nie wiem jaki ma związek z okręgami - chyba jestem rzeczywiście tak głupia (jak twierdzi jeden z adminów - a może wszyscy), że nie widzę związku.
- Lady Tilly
- Użytkownik

Opcja "szukaj"
U mnie jest zaznaczone "Szukaj któregokolwiek słowa lub wyrażenia" domyślnie- swoją drogą w podnym poście - niby "wykopanym" w ten sposób są "jakiekolwiek" słowa lub wyrazenia związane z "dwoma okręgami". Nawet jak wybiorę tą druga opcję to "poszukiwania" są liche.
Ostatnio zmieniony 7 gru 2007, o 21:02 przez Lady Tilly, łącznie zmieniany 1 raz.
-
luka52
- Użytkownik

- Podziękował: 47 razy
Opcja "szukaj"
No to nie wiem dlaczego się tak dziwisz. Wyszukiwarka szuka wystąpień słowa dwa LUB okręgi.Lady Tilly pisze:U mnie jest zaznaczone "Szukaj któregokolwiek słowa lub wyrażenia" domyślnie
Podczas gdy druga opcja wyszukuje wystąpień słów dwa I okręgi.
A to, że takich postów jest mało, no to cóż - pretensje do userów, że nie stosują takiej frazy :/
Kłaniają się lekcje z logiką na matematyce z LO...
- Lady Tilly
- Użytkownik

Opcja "szukaj"
Raczej ślepota moja daje o sobie znać- nie zauważyłam, że w odpowiedzi na temat o pocisku jest podkreślone słowo "dwa" no to rzeczywiście dużo daje.
[ Dodano: 12 Grudnia 2007, 13:54 ]
Hehe przypomniało mi się - jak ważne są słowa - gdy ze zbioru jabłek i gruszek zjesz wszytkie owoce to zostanie samo "i" ale nie wiem czy da radę się nim najeść.
[ Dodano: 12 Grudnia 2007, 13:54 ]
Hehe przypomniało mi się - jak ważne są słowa - gdy ze zbioru jabłek i gruszek zjesz wszytkie owoce to zostanie samo "i" ale nie wiem czy da radę się nim najeść.