Matematyka.pl
Przejdź do zawartości
Więcej…
Tematy bez odpowiedzi
Aktywne tematy
Szukaj
Krótki kurs LaTeX
Karpacz nieruchomości
Zaloguj się
Zarejestruj się
Matematyka
Matematyka królowa nauk
Analiza
Ciągi i szeregi funkcyjne
Szukaj
Wyszukiwanie zaawansowane
Szukaj
Zbieznosc szeregu funkcyjnego
Istnienie i ciągłość funkcji granicznej, jednostajna zbieżność. Zmiana kolejności przejścia granicznego. Różniczkowanie i całkowanie szeregów. Istnienie i zbieżność rozwinięć Taylora, Maclaurina, Fouriera itd.
ODPOWIEDZ
Podgląd wydruku
Szukaj
Wyszukiwanie zaawansowane
Posty: 1 • Strona
1
z
1
Gnomek
Użytkownik
Posty:
3
Rejestracja:
2 wrz 2005, o 09:43
Płeć:
Mężczyzna
Lokalizacja:
Sokółka
Zbieznosc szeregu funkcyjnego
Cytuj
Post
autor:
Gnomek
»
2 wrz 2005, o 10:12
Nalezy zbadac zbieznosc szeregu funkcyjnego korzystajac z kryterium Weierstrassa, ale niestety nie wiem jak to zrobic
\(\displaystyle{ \bigsum_{n=1}^{\infty}\frac{1 + sin^{2}(nx)}{\sqrt{1+|cos x| + n}}}\)
z gory dziekuje za udzielona pomoc
Na górę
ODPOWIEDZ
Podgląd wydruku
Posty: 1 • Strona
1
z
1
Wróć do „Ciągi i szeregi funkcyjne”