nie jestem pewna jak zrobic to zadanie:
zaznacz w układzie współrzędnych punkty, które współrzędne spełniają warunki
\(\displaystyle{ \left\{\begin{array}{l} x>1\\yqslant 4\end{array}}\)
[ Dodano: 27 Listopada 2007, 21:54 ]
w ostatniej nierownosci powinno by x kwadrat + y kwadrat mniejsze badz rowne 4
pomylilam sie
zaznacz w układzie współrzędnych...
-
karolajna121
- Użytkownik

- Posty: 13
- Rejestracja: 27 lis 2007, o 17:48
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: łódź
- Podziękował: 10 razy
- doliva
- Użytkownik

- Posty: 156
- Rejestracja: 19 kwie 2006, o 19:13
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Biała Podlaska
- Podziękował: 2 razy
- Pomógł: 33 razy
zaznacz w układzie współrzędnych...
W dwóch pierwszych przypadkach narysuj wpierw proste takie jakby to były równanie \(\displaystyle{ x=1}\), \(\displaystyle{ y=2}\) linią przerywaną, następnie zaznacz tą część płaszczyzny która spełnia warunek nierówności.
Nierówność 3 to koło o środku \(\displaystyle{ (0,0)}\) i promieniu \(\displaystyle{ r=2}\)
Nierówność 3 to koło o środku \(\displaystyle{ (0,0)}\) i promieniu \(\displaystyle{ r=2}\)
-
karolajna121
- Użytkownik

- Posty: 13
- Rejestracja: 27 lis 2007, o 17:48
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: łódź
- Podziękował: 10 razy
zaznacz w układzie współrzędnych...
aaaaa....nic nie rozumiem....skad wzial sie ten promien?? i w ogole nic juz nie wiem...
- doliva
- Użytkownik

- Posty: 156
- Rejestracja: 19 kwie 2006, o 19:13
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Biała Podlaska
- Podziękował: 2 razy
- Pomógł: 33 razy
zaznacz w układzie współrzędnych...
Równanie koła o środku w punkcie \(\displaystyle{ (0,0)}\) wyraża się wzorem \(\displaystyle{ x^{2} + y^{2} qslant r^{2}}\)
