Pomógł - zaszkodził

To miejsce, gdzie można można porozmawiać na temat funkcjonowania forum, zachowania użytkowników i pracy moderatorów...
Awatar użytkownika
kinia7
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 703
Rejestracja: 28 lis 2012, o 11:58
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 89 razy
Pomógł: 94 razy

Pomógł - zaszkodził

Post autor: kinia7 »

mala123456 wstawiła temat;

ja dodałam post;

mala123456 kliknęła w nim „pomógł” (dlaczego nie „pomogła”? czyżby Administrator nie przewidział, że pomóc może również kobieta?);

kruszewski dodał post;

mala123456 kliknęła w nim „pomógł”;

po pewnym czasie okazało się, że kruszewski mało że jej nie pomógł, to jeszcze zaszkodził, bo wprowadził ją w błąd;

mala123456 chciałaby wycofać swoje „pomógł” ale nie ma takiej możliwości.



W ten sposób, pomimo tego że zaszkodził, z powodu zielonego koloru na zawsze pozostanie przekonanie, że pomógł.

To przywodzi na myśl sprawę posła Piotrowicza, który kiedyś jako prokurator podpisał akt oskarżenia członka Solidarności a dziś PIS twierdzi, że Piotrowicz mu pomógł.
Ostatnio zmieniony 9 gru 2016, o 21:49 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Premislav ma rację - przeniosłem.
Awatar użytkownika
Premislav
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 15496
Rejestracja: 17 sie 2012, o 13:12
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 195 razy
Pomógł: 5224 razy

Pomógł - zaszkodził

Post autor: Premislav »

Myślę, że ten temat lepiej pasuje do innego działu:
forum115.htm

Chyba że to takie ogólne refleksje, a nie pytanie do obsługi forum.-- 9 gru 2016, o 20:29 --A punkty pomocy może usuwać administracja (przynajmniej kiedyś mogła), z tego co kojarzę, to spotkało to kiedyś usera dabros: 79773.htm
Awatar użytkownika
kinia7
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 703
Rejestracja: 28 lis 2012, o 11:58
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 89 razy
Pomógł: 94 razy

Pomógł - zaszkodził

Post autor: kinia7 »

Szukałam miejsca gdzie umieścić ten temat. Na samej górze strony głównej rzuciły mi się w oczy „Co każdy user wiedzieć powinien” i „Regulamin i ogłoszenia”, które nie bardzo mi pasowały, więc „jechałam” w dół aż dojechałam tu.
miodzio1988

Pomógł - zaszkodził

Post autor: miodzio1988 »

mala123456 chciałaby wycofać swoje „pomógł” ale nie ma takiej możliwości.
W ktorym momencie to oznajmia?
kruszewski
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6864
Rejestracja: 7 gru 2010, o 16:50
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Staszów
Podziękował: 50 razy
Pomógł: 1112 razy

Pomógł - zaszkodził

Post autor: kruszewski »

Korespondencja o której pisze Pani kinia 7 była prowadzona między mną a Panią Kinia. Pisząc pokazywałem Pani Kini nielogiczność używania w mianowniku ułamka wielkości prędkości obrotowej bo prowadzi to do fałszywych wyników. I nie było tu wprowadzania w błąd, ale wskazywanie, że jak wprowadza się wielkości fizyczne, to w analizie wymiarowej należy ich wymiary uwzględniać. Napis \(\displaystyle{ f \ mm/obr}\) nie jest zapisem wymiaru posuwu obrotowego, którego wymiarem jest wymiar drogi, czyli metr \(\displaystyle{ m}\). Tak, jak posuwu minutowego wymiarem jest wymiar prędkości \(\displaystyle{ \frac{m}{ min}}\)
Pisanie, że strugam wariata jest tu nie na miejscu. Pani nie jest obyta w terminologii związanej z obrabiarkami, narzędziami i tp. Stąd jej pojęcie o posuwach jest takie jak o suwaniu.
Z szacunkiem dla wszystkich.
W.Kr.
PS. Wiedziałem, że Pani Kinia ma wielkie obiekcje co do takiego podejścia do analizy wymiarowej i nawet chciałem wycofać wszystkie moje posty na ten temat, dlatego że wprowadzały zamieszanie a nie w błąd, ale nie umiałem tego zrobić.
Tu o posuwach.
Awatar użytkownika
kinia7
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 703
Rejestracja: 28 lis 2012, o 11:58
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 89 razy
Pomógł: 94 razy

Pomógł - zaszkodził

Post autor: kinia7 »

kruszewski pisze:... pokazywałem Pani Kini nielogiczność używania w mianowniku ułamka wielkości prędkości obrotowej bo prowadzi to do fałszywych wyników.
Ale to przecież Pan wprowadził w mianowniku ułamka w miejsce niemianowanej jednostki „obr” jednostkę prędkości obrotowej \(\displaystyle{ \frac{1}{min}}\), w wyniku czego otrzymał Pan wynik \(\displaystyle{ cm^3}\)
kruszewski pisze:\(\displaystyle{ \frac{m}{min} \cdot 10^{-3}m \cdot \frac{10^{-3}m}{ \frac{1}{min} }= \frac{m \cdot m \cdot m}{min \cdot \frac{1}{min} } \frac{1}{10^6}= cm^3}\)
kruszewski
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6864
Rejestracja: 7 gru 2010, o 16:50
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Staszów
Podziękował: 50 razy
Pomógł: 1112 razy

Pomógł - zaszkodził

Post autor: kruszewski »

Ale nie ja wprowadziłem tam \(\displaystyle{ obr}\) . A jak już zostały (obroty) wprowadzone, to należało do równania wymiarowego wpisać ich wymiar.
Jeszcze raz napiszę, że napis \(\displaystyle{ mm/obr}\) nie jest napisem wymiaru posuwu którym jest tu \(\displaystyle{ mm}\). i nie może być użyty bez konsekwencji we wzorze wymiarowym. Posuw na obrót jest grubością wióra przy toczeniu równą przemieszczeniu narzędzia jako konsekwencja więzi kinematycznej między wrzecionem a suportem.
Myślę, że to jest mój ostatni tu post i nie będzie to ze szkodą dla sprawy.
miodzio1988

Pomógł - zaszkodził

Post autor: miodzio1988 »

kinia7, na moje pytanie nie masz zamiaru odpowiedzieć? Bo się odnosi do głównego tematu
Awatar użytkownika
kinia7
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 703
Rejestracja: 28 lis 2012, o 11:58
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 89 razy
Pomógł: 94 razy

Pomógł - zaszkodził

Post autor: kinia7 »

miodzio1988 pisze:
mala123456 chciałaby wycofać swoje „pomógł” ale nie ma takiej możliwości.
W ktorym momencie to oznajmia?
Nie oznajmiła tego nigdzie na piśmie ale wierzę, że chętnie by to zrobiła.
miodzio1988

Pomógł - zaszkodził

Post autor: miodzio1988 »

A ja wierzę, że nie. Nie myśl za ludzi i dawaj im robić to co chcą. Był dla Niej pomocny ten post, więc nie rozumiem Twojego oburzenia.
Awatar użytkownika
kinia7
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 703
Rejestracja: 28 lis 2012, o 11:58
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 89 razy
Pomógł: 94 razy

Pomógł - zaszkodził

Post autor: kinia7 »

miodzio1988 pisze:Był dla Niej pomocny ten post, ...
No, niekoniecznie gdyż 9 gru 2016, o 22:11 napisała:

„Nadal nie otrzymałem odpowiedzi czy zgadzają się jednostki i czy zapis jest ok

Pomoże ktoś”

414843.htm#p5464446
miodzio1988

Pomógł - zaszkodził

Post autor: miodzio1988 »

No Wasza kłótnia spowodowała to, że dziewczyna nie wie co zrobić dalej. Zatem i Twój punkt pomógł się nie należy.
mala123456 kliknęła w nim „pomógł”;

po pewnym czasie okazało się, że kinia7, mało że Jej nie pomogła, to jeszcze zaszkodziła, bo wprowadziła Ją w błąd;

mala123456 chciałaby wycofać swoje „pomógł” ale nie ma takiej możliwości.
Brzmi znajomo, nie?
Awatar użytkownika
kinia7
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 703
Rejestracja: 28 lis 2012, o 11:58
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 89 razy
Pomógł: 94 razy

Pomógł - zaszkodził

Post autor: kinia7 »

Co Ty jesteś? prezes? że odwracasz kota ogonem. (chociaż jego kota już nie ma)
miodzio1988

Pomógł - zaszkodził

Post autor: miodzio1988 »

kinia7 pisze:Co Ty jesteś? prezes? że odwracasz kota ogonem. (chociaż jego kota już nie ma)
Dziewczyna jest dalej zagubiona, a Ty zamiast konstruktywnej rozmowy zakładasz takie tematy. Bardzo Ci kruszewski nadepnął na ego patrzę. No i dalej nie widzę, żeby tamta użytkowniczka chciała wycofać swoje punkty pomógł, więc o co chodzi? Ponownie pytam.
Jan Kraszewski
Administrator
Administrator
Posty: 36105
Rejestracja: 20 mar 2006, o 21:54
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 6 razy
Pomógł: 5347 razy

Pomógł - zaszkodził

Post autor: Jan Kraszewski »

Myślę, że temat wyczerpał się, więc zamykam. Do dalszego prawienia sobie uprzejmości proszę wykorzystać PW.

JK
Zablokowany