Od kilku dni mam taką sytuację. Ilekroć po otworzeniu strony i przejściu do działu wywołam wątek, np tak:
Mam na monitorze stronę główną Forum. Przechodzę do fizyka i dalej do mechanika to wyświetla się lista tematów. I teraz klkając na konkretny temat po jego wyświetleniu następuje blokada komputera. Strona zawiesza się i tylko kliknięcie w krzyżyk "zamknij" pozwala na odblokowanie maszyny. Nie mogę odpowiedzieć na list. Ale mogę wywołać prywatne wiadomości, napisać tam odpowiedź i wysłać. Ale po wysłaniu wiadomości komp wisi.
Wyświetla się wtedy komunikat ze strona nie odpowiada i pytanie czy chcę zamknąć 'interes". Chcę bo nie mam innego wyjścia.
Ale takie zachowanie nie występuje na innych stronach, np na Ars Phisyca , fizyczny. net i na innych stronach.
Ale nie nam tego problemu na przeglądarce Konqueror , tyle tylko że ma ona prędkość drezyny.
Wyciąłem wszystkie ciasteczka, skasowałem strone w zakladkach i ponownie zapisałem. I nic. BZ-et.
Mam Mozillę i Auroxa pod Linuxem. Czy czas już je wymienić ?
Proszę o poradę.
W.Kr.
Mam problem
-
kruszewski
- Użytkownik

- Posty: 6864
- Rejestracja: 7 gru 2010, o 16:50
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Staszów
- Podziękował: 50 razy
- Pomógł: 1112 razy
-
Ein
- Użytkownik

- Posty: 1358
- Rejestracja: 4 lip 2009, o 13:27
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękował: 3 razy
- Pomógł: 222 razy
Mam problem
A sprawdzał Pan na nowszej wersji Mozilli? Ja mam czasami podobną sytuację na Math StackExchange i tam to jest spowodowane problemami z JavaScript.
-
kruszewski
- Użytkownik

- Posty: 6864
- Rejestracja: 7 gru 2010, o 16:50
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Staszów
- Podziękował: 50 razy
- Pomógł: 1112 razy
Mam problem
Nie, nie sprawdzałem, ale sprawdzę. Z tym, że ja to wiążę z reklamami, czy dobrze wiążę?
Dziękuje za szybką odpowiedź.
Z szacunkiem,
W.Kr.-- 5 cze 2012, o 23:37 --Wysyłając poprzedni list po kliku na wyślij, komputer zawiesił się i na pasku pod wiadomością " podgląd, wyślij" napisy zbladły.
Po kliknięciu w krzyżyk "zamknij" ma taki ( skopiowany) komunikat:
"Okno o tytule "Informacja • Matematyka.pl - Mozilla" nie odpowiada. Okno to należy do aplikacji mozilla-bin (PID=4030, komputer=localhost). "
W.Kr.
PS. Na Koquetor`ze nie było nigdy reklam z "matematyki".
Dziękuje za szybką odpowiedź.
Z szacunkiem,
W.Kr.-- 5 cze 2012, o 23:37 --Wysyłając poprzedni list po kliku na wyślij, komputer zawiesił się i na pasku pod wiadomością " podgląd, wyślij" napisy zbladły.
Po kliknięciu w krzyżyk "zamknij" ma taki ( skopiowany) komunikat:
"Okno o tytule "Informacja • Matematyka.pl - Mozilla" nie odpowiada. Okno to należy do aplikacji mozilla-bin (PID=4030, komputer=localhost). "
W.Kr.
PS. Na Koquetor`ze nie było nigdy reklam z "matematyki".
-
Ein
- Użytkownik

- Posty: 1358
- Rejestracja: 4 lip 2009, o 13:27
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękował: 3 razy
- Pomógł: 222 razy
Mam problem
Jest dodatek do Firefoxa zwany Adblockiem -- wycina bardzo skutecznie większość reklam w polskim internecie (jeśli nie wszystkie). Radzę spróbować zainstalować najnowszą wersję Firefoxa.
-
kruszewski
- Użytkownik

- Posty: 6864
- Rejestracja: 7 gru 2010, o 16:50
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Staszów
- Podziękował: 50 razy
- Pomógł: 1112 razy