Mam problem

Sprawy techniczne; TeX, avatary, shoutbox, funkcje specjalne... O tym wszystkim tutaj.
kruszewski
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 50 razy

Mam problem

Post autor: kruszewski »

Od kilku dni mam taką sytuację. Ilekroć po otworzeniu strony i przejściu do działu wywołam wątek, np tak:
Mam na monitorze stronę główną Forum. Przechodzę do fizyka i dalej do mechanika to wyświetla się lista tematów. I teraz klkając na konkretny temat po jego wyświetleniu następuje blokada komputera. Strona zawiesza się i tylko kliknięcie w krzyżyk "zamknij" pozwala na odblokowanie maszyny. Nie mogę odpowiedzieć na list. Ale mogę wywołać prywatne wiadomości, napisać tam odpowiedź i wysłać. Ale po wysłaniu wiadomości komp wisi.
Wyświetla się wtedy komunikat ze strona nie odpowiada i pytanie czy chcę zamknąć 'interes". Chcę bo nie mam innego wyjścia.
Ale takie zachowanie nie występuje na innych stronach, np na Ars Phisyca , fizyczny. net i na innych stronach.
Ale nie nam tego problemu na przeglądarce Konqueror , tyle tylko że ma ona prędkość drezyny.
Wyciąłem wszystkie ciasteczka, skasowałem strone w zakladkach i ponownie zapisałem. I nic. BZ-et.
Mam Mozillę i Auroxa pod Linuxem. Czy czas już je wymienić ?
Proszę o poradę.
W.Kr.
Ein
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 3 razy

Mam problem

Post autor: Ein »

A sprawdzał Pan na nowszej wersji Mozilli? Ja mam czasami podobną sytuację na Math StackExchange i tam to jest spowodowane problemami z JavaScript.
kruszewski
Użytkownik
Użytkownik

Mam problem

Nie, nie sprawdzałem, ale sprawdzę. Z tym, że ja to wiążę z reklamami, czy dobrze wiążę?
Dziękuje za szybką odpowiedź.
Z szacunkiem,
W.Kr.-- 5 cze 2012, o 23:37 --Wysyłając poprzedni list po kliku na wyślij, komputer zawiesił się i na pasku pod wiadomością " podgląd, wyślij" napisy zbladły.
Po kliknięciu w krzyżyk "zamknij" ma taki ( skopiowany) komunikat:
"Okno o tytule "Informacja • Matematyka.pl - Mozilla" nie odpowiada. Okno to należy do aplikacji mozilla-bin (PID=4030, komputer=localhost). "
W.Kr.
PS. Na Koquetor`ze nie było nigdy reklam z "matematyki".
Ein
Użytkownik
Użytkownik

Mam problem

Jest dodatek do Firefoxa zwany Adblockiem -- wycina bardzo skutecznie większość reklam w polskim internecie (jeśli nie wszystkie). Radzę spróbować zainstalować najnowszą wersję Firefoxa.
kruszewski
Użytkownik
Użytkownik

Mam problem

Serdecznie dziękuję za poradę. Trzeba ją wykorzystać.
W.Kr.
Ein
Użytkownik
Użytkownik

Mam problem

Proszę dać znać, jakie wyniki przyniesie aktualizacja. Jeżeli nie pomoże, będziemy dalej myśleć.
ODPOWIEDZ