Matura z matematyki 2011 - poziom rozszerzony
No wiesz, każdy ma swoje ambicje Ja od kiedy poszłam do liceum przewidywałam z matmy rozszerzonej około 100% (mimo że poszłam do biol-chemu i po roku zrezygnowałam ze startowania na medycynę, bo stwierdziłam, że nie lubię bioli ), także trochę jestem rozczarowana, biorąc pod uwagę moje wcześniejsze oczekiwania Jednak już po napisaniu matury przewidywałam gorszy wynik, więc super załamana nie jestem. Matmę raczej czuję we krwi niż dużo się do niej przykładam, za to z fizy dużo więcej robiłam, żeby ją przyzwoicie napisać i przez to nie dopracowałam np. z matmy kombinatoryki, o co mam spore wyrzuty sumienia... Z reguły na rozszerzeniu pojawiały się raczej zadania z prawdopodobieństwa, które można było rozwiązać drzewem albo chociaż jakoś dojść do tego. W tym roku trzeba było mieć jednak kombinatorykę dobrze opanowaną Mówię oczywiście o zadaniu z liczbami ośmiocyfrowymi.
rodo pisze:Masz 88% z matematyki rozszerzonej i 'zawaliłaś'? Ludzie, dajcie spokój, wiem że wyniki to kwestia względna i dlatego zwykle się w takich sprawach nie wypowiadam jednak apeluję o nieco zdrowego rozsądku.
Każdy ma swoje ambicje, osobiście też uważam że zawaliłam trochę matmę pomimo iż miałam więcej niż kolega. Natomiast wynik 70% z polskiego mnie zupełnie satysfakcjonuje.
Nie ma co tu krytykować kogoś za ambicje...
- Erurikku
- Użytkownik

- Podziękował: 4 razy
A wiesz może czy równocześnie wywieszą listy na wydziale i podadzą wyniki w internecie ?adambak pisze:To szybko jakoś
Na Uniwersytecie Warszawskim - 11 lipca godz 14:00 dopiero będą..
Bo już się doczekać nie mogę.
-
RSM
- Użytkownik

- Podziękował: 9 razy
adambak, na wrocławskim też już są.
Mojej siostrze dwa lata temu też napisali, dajmy na to że o 14.00 będą wyniki, a dopiero 2 godziny później się pojawiły. W między czasie strona padła i takie tam (na UW).
Mojej siostrze dwa lata temu też napisali, dajmy na to że o 14.00 będą wyniki, a dopiero 2 godziny później się pojawiły. W między czasie strona padła i takie tam (na UW).
-
adambak
- Użytkownik

- Podziękował: 295 razy
no fakt, są na PW już, równo z początkiem dnia
dostałem się na MINI na Informatykę, mimo że już zostałem przekonany do UW to żal odmawiać takiej ślicznej oferty..
dostałem się na MINI na Informatykę, mimo że już zostałem przekonany do UW to żal odmawiać takiej ślicznej oferty..
No ja właśnie też się dostałam, a w poniedziałek wyniki na UW i może być dylemacik... ;Dadambak pisze:no fakt, są na PW już, równo z początkiem dnia
-
Pawe?Kupiec
- Użytkownik

- Podziękował: 1 raz
- Erurikku
- Użytkownik

- Podziękował: 4 razy
Dostałem się na matematykę na MiNI PW.
Ale zdecydowany na MIM już jestem niby...
Swoją drogą poszły w górę te progi - ciekawe jakie będą ostateczne.
Ale zdecydowany na MIM już jestem niby...
Swoją drogą poszły w górę te progi - ciekawe jakie będą ostateczne.
-
Traumatic
- Użytkownik

czy ktoś na budownictwo na PG się wybiera?
i apropo jak się już tak chwalicie, to tez napisze swój wynik;d 100 z podst. i 92 z rozsz.
i apropo jak się już tak chwalicie, to tez napisze swój wynik;d 100 z podst. i 92 z rozsz.
wlasnie,ja tego nie moge ogarnac ,dlaczego progi na matematyke wzrosly pomimo trudniejszej matury...tymbardziej ,ze na infe spadly o 10 pkt!!!! nie rozumiem...
-
RSM
- Użytkownik

- Podziękował: 9 razy
Rita, może dlatego, że na tegorocznej maturze rozszerzonej z matematyki mało było zadań (konkretnie chyba 2) obliczeniowych, gdzie można było zrobić błędy rachunkowe. Błędy te przydarzają się osobom, które mogłyby napisać tę maturę na milion%. Ponadto ludzie, którzy wybierają się na matematykę chyba najlepiej czują się w zadaniach gdzie trzeba coś wykazać.