To ja może jeszcze raz przypomnę: nie wiem czy to jest fakt. Być może tylko część nieogarniętych pracodawców tak uważa. Być może żaden. Nie wiem.szkoda tego faktu
Matura z matematyki 2011 - poziom rozszerzony
- smigol
- Użytkownik

- Podziękował: 89 razy
- Erurikku
- Użytkownik

- Podziękował: 4 razy
Racja. Pójdę do sekcji studenckiej mimuw i ich popytam jeszcze. Dziękuje za pomocsmigol pisze:To ja może jeszcze raz przypomnę: nie wiem czy to jest fakt. Być może tylko część nieogarniętych pracodawców tak uważa. Być może żaden. Nie wiem.szkoda tego faktu
-
kaja92
- Użytkownik

- Podziękował: 2 razy
adner, macieq- dziękuję
smigol i ja nie powiedziałam, że mówię Ci, że źle Ci poszło. Napisałam że mogę to zrobić (mogłabym, ale nie robię). Gratuluję wyniku.
Ale poczytaj sobie swoje posty. To Twój post miał wydźwięk- skoro 80% uważasz za dobry wynik to się mylisz. Ja mam ponad 90 i to ja jestem mądry. Osiągnięcie 80% to pestka, każdy by tak napisał.
A ja matematyką zainteresowałam się w połowie 1 semestru 3 klasy, nigdy nie robiłam materiału ponad program- jak Ty.
smigol i ja nie powiedziałam, że mówię Ci, że źle Ci poszło. Napisałam że mogę to zrobić (mogłabym, ale nie robię). Gratuluję wyniku.
Ale poczytaj sobie swoje posty. To Twój post miał wydźwięk- skoro 80% uważasz za dobry wynik to się mylisz. Ja mam ponad 90 i to ja jestem mądry. Osiągnięcie 80% to pestka, każdy by tak napisał.
A ja matematyką zainteresowałam się w połowie 1 semestru 3 klasy, nigdy nie robiłam materiału ponad program- jak Ty.
-
RSM
- Użytkownik

- Podziękował: 9 razy
Cześć wszystkim, ja też się wybieram na matmę na MIMUW. Mam nadzieję, że nie będę musiał zmienić planów 11 lipca.
- piti-n
- Użytkownik

- Podziękował: 41 razy
No to mi jest wstyd... 88 matma podst. i 40 mat roz. mogę zapomnieć o studiach na PWr oraz UWr. Teraz żałuję że poszedłem do Technikum, że miałem tyle matematyki że pożal się Boże. -- 1 lip 2011, o 22:47 --Teraz to nawet mi to Studium Talent nie pomoże. To tylko 30 pkt
-
Aura_
- Użytkownik

To chodź na UJpiti-n pisze:No to mi jest wstyd... 88 matma podst. i 40 mat roz. mogę zapomnieć o studiach na PWr oraz UWr. Teraz żałuję że poszedłem do Technikum, że miałem tyle matematyki że pożal się Boże.
-- 1 lip 2011, o 22:47 --
Teraz to nawet mi to Studium Talent nie pomoże. To tylko 30 pkt
- piti-n
- Użytkownik

Trochę daleko, a poza tym co za róznica. Jak się nie dostanę na PWr ani UWr to na UJ też. Pewnie podobne progi
-
Lbubsazob
- Użytkownik

- Podziękował: 124 razy
Ale co Ci szkodzi spróbować? Ja byłam prawie pewna, że nie dostanę się do Gdańska ze swoim rewelacyjnym wynikiem z rozszerzenia, a potem się okazało, że jestem na 12. miejscu... Po prostu nigdy nic nie wiadomo.Trochę daleko, a poza tym co za róznica. Jak się nie dostanę na PWr ani UWr to na UJ też. Pewnie podobne progi
-
RSM
- Użytkownik

- Podziękował: 9 razy
piti-n, nie załamuj się, wydaje mi się, że progi spadną. W zeszłym roku progu na matmę na UJ nie było, a w tym roku dodatkowo zwiększyli liczbę miejsc.
- piti-n
- Użytkownik

No może na matmę się dostanę na PWR bo chyba nie jest on jakoś specjalnie oblegany (tak mi się zdaje). Wiem że z takim wynikiem będę musiał dużo nadrobić idąc na matmę. Na informatykę nie raczej nie mam nawet co śnić na wydziale IZ. Chcę do Wrocławia bo jestem spod tego pięknego miasta.
PS: RMS dzięki za pocieszenie, ale i ja się tego spodziewam ze progi spadną, ale wolę nie liczyć na to.
PS: RMS dzięki za pocieszenie, ale i ja się tego spodziewam ze progi spadną, ale wolę nie liczyć na to.
-
Aura_
- Użytkownik

To bardziej na UWr niz na PWr, ja na PWr dostałam sie w drugiej turze dopiero na UWr od razu.piti-n pisze:No może na matmę się dostanę na PWR bo chyba nie jest on jakoś specjalnie oblegany (tak mi się zdaje). Wiem że z takim wynikiem będę musiał dużo nadrobić idąc na matmę. Na informatykę nie raczej nie mam nawet co śnić na wydziale IZ. Chcę do Wrocławia bo jestem spod tego pięknego miasta.
@piti-n, o UWr z tymi wynikami się nic nie martw, bo spokojnie dostaniesz się na zarówno na matematykę, jak i na informatykę. Progi są skandalicznie niskie, więc miejsce tam na Ciebie czeka. Choć zamawianych z tymi wynikami na II UWr z tymi wynikami nie dostaniesz, bynajmniej ja rok temu nie dostałem(miałem ponad 50% rozszerzoną), no ale to się może zmienić już w II semestrze
- piti-n
- Użytkownik

Ja nawet przez \(\displaystyle{ \frac{1}{n}}\) sekundy nie myślałem o zamawianych z takim wynikiem. Ja teraz chcę si ę poprostu dostać na te uczelnie gdyż uważam je za dobre. W szkole średniej nie miałem dużo matematyki. Mógłbym spokojnie powiedzieć że wszystko czego się nauczyłem to tylko dzięki siedzeniu samemu w pokoju i rozwiązywanie zadań. Teraz chcę to nadrobić ucząc się chociażby 3 razy więcej niż przedtemmaxbaer pisze:@piti-n, o UWr z tymi wynikami się nic nie martw, bo spokojnie dostaniesz się na zarówno na matematykę, jak i na informatykę. Progi są skandalicznie niskie, więc miejsce tam na Ciebie czeka. Choć zamawianych z tymi wynikami na II UWr z tymi wynikami nie dostaniesz, bynajmniej ja rok temu nie dostałem(miałem ponad 50% rozszerzoną), no ale to się może zmienić już w II semestrze
Bardzo dobrze uważasz, bo np. dostanie się na UWr a utrzymanie się na UWr to dwie różne bajki. Jak masz zapał do pracy, no to jeszcze lepiej, bo będziesz miał łatwiejsze wejście w semestr. Analiza przyda Ci się wszędzie, więc polecam tutaj Krysickiego, co prawda zdarzają się błędy w odpowiedziach, no ale to jednak dobra książka. A jak wybierasz się na UWr na informatykę, no to polecam zaprzyjaźnić się z indukcją, np. się możesz zaprzyjaźniać. Fajna strona, sporo materiałów, nie tylko odnośnie matematyki.
Edit:
Co do maturki waszej, to była ciekawsza niż zeszłoroczna. Dlaczego? Bo fajne były 2 pierwsze zadania. No, bo ile można liczyć te parametry czy równania trygonometryczne, to są ciągle powtarzane te same schematy. A tu już trochę trzeba było pomyśleć, a myślenie rozwija
Edit:
Co do maturki waszej, to była ciekawsza niż zeszłoroczna. Dlaczego? Bo fajne były 2 pierwsze zadania. No, bo ile można liczyć te parametry czy równania trygonometryczne, to są ciągle powtarzane te same schematy. A tu już trochę trzeba było pomyśleć, a myślenie rozwija