Matura z matematyki 2011 - poziom rozszerzony
mam pytanie jak to jest z poprawka z rozszerzenia z matmy. Jak to potem na studia wyglada i z rekrutacja. Wie ktos moze bo mi slabo rozszerzenie z matmy poszlo i chcialbym poprawic w sierpniu.
-
michal17
- Użytkownik

- Podziękował: 4 razy
Jeśli chcesz poprawiać, to będziesz mógł to zrobić dopiero w maju. Poprawki są z matur obowiązkowych (jeśli maturę można nazwać obowiązkową ), dla osób które nie osiągnęły 30%. Jednak całkowitej pewności nie mam.
-
marta6aa
- Użytkownik

- Podziękował: 2 razy
czy wybiera sie koś z was na matematykę do krakowa na agh czy uj?
chciała bym wiedzieć ile mieliście punktów z matury? czy mam w ogóle ja szansę się dostać.
chciała bym wiedzieć ile mieliście punktów z matury? czy mam w ogóle ja szansę się dostać.
-
blost
- Użytkownik

- Podziękował: 52 razy
Nie jestem jakoś super w tym zorientowany ale nie sądzę by progi punktowe odbiegały od tych zeszłorocznych... ile uzyskałas z matmy ?
-
marta6aa
- Użytkownik

- Podziękował: 2 razy
a Wy ogólnie gdzie się wybieracie na studia?
właśnie z tego co czytałam na forum uj to szanse są, a jeżeli chodzi o agh to progi tak bardzo zmieniają się z roku na rok że nie da się tego przewidzieć
właśnie z tego co czytałam na forum uj to szanse są, a jeżeli chodzi o agh to progi tak bardzo zmieniają się z roku na rok że nie da się tego przewidzieć
-
blost
- Użytkownik

- Podziękował: 52 razy
Ja niestety nie jestem jeszcze zbytnio zdecydowany. Jak na razie wszystko wskazuje na to że pójdę na informatykę na samogłoski na AGH ale cały czas kusi mnie matematyka na UJ. Wiesz może czy to jest prawda że to stypendium zamawiane można otrzymać jedynie idąc pierwszy raz na studia ?
pochwalę się że z matmy mi się udało 2x 100 proc zdobyć
pochwalę się że z matmy mi się udało 2x 100 proc zdobyć
- schloss
- Użytkownik

- Podziękował: 5 razy
ja też z klasy humanistyczniej: 100 i 80, jest super, wiele WIELE osób z klas mat-fiz miało u mnie po 30-40-60... z rozszerzenia ofc:)
a ostatnie zadanie rozwiązalem słownie:
obliczyłem ile wynosi P(B') i dałem komentarz że część wspólna tego zbioru i jakiegokolwiek innego nie może być większa od P(B')=0,3
i dostałem 3/3
a ostatnie zadanie rozwiązalem słownie:
obliczyłem ile wynosi P(B') i dałem komentarz że część wspólna tego zbioru i jakiegokolwiek innego nie może być większa od P(B')=0,3