Czas

Dave
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 16 razy

Czas

Post autor: Dave »

Tak poniewaz w chwili osiagniecia c nie bedzie juz w stanie przestawic dzwigni na wiecej niz c poza tym statek ktory stoi w czasie nie moze chyba przyspieszac, nie ?
16
Użytkownik
Użytkownik

Czas

Post autor: 16 »

Nie mam o takich rzeczach pojęcia więc się pytam i skoro mówisz że nie może to prawdopodobnie masz racje albo tak ci się zdaje na podtawie wiedzy którą posiadasz, a ja tego nie kwestionuje bo niem nawet takiej wiedzy jak ty.
Dave
Użytkownik
Użytkownik

Czas

sorki, masz racje tamten post nie zabrzmial zbyt grzecznie ale to z powodu tego iz pisalem go najszybciej jak umialem bo juz zasypialem przed kompem
Dzik
Użytkownik
Użytkownik

Czas

Post autor: Dzik »

Jeżeli statek ten faktyczne stanołby w czasie to silniki też by staneły a wtedy stałby w miejscu nie w czasie ale faktycznie by sie zatrzymał, chyba że działałoby to podobnie do jednej z odmian silnika odrzutowego a choddzi mi dokładnie o silnik pulsacyjny (myśle że nie trzeba tłumaczyć co to takiego) wtedy statek utrzymywałby prędkość bliską prędkości światła ale wtedy podróz w czasie byłaby nie możliwatak więc trzeba myśleć jak zrobić rzeby statek leciał szybciej jak światło a przy okazji nie zatrzymywał sie przez spowolnienie czasu
Dave
Użytkownik
Użytkownik

Czas

gdyby statek zatrzxymal sie w czasie to nie zatrzymlby sie w przestrzeni! pomysl gdyby z predkoscia c zatrzymal sie w czasie to mialby dalej predkosc c gdyz redukcja predkosci to zjawisko wystepujace w czasie a czas by stal. rozumiesz dziku o co mi chodzi?
Dzik
Użytkownik
Użytkownik

Czas

tak, tylko chodzi mi o to że wcześniej mówiłeś że ten co pociągnął za dźwignie nie będzie jej mógł znowu popchnąć bo ten koleś stanie w czasie więc to samo stanie sie z silnikami, jak silniki zgasną to statek zacznie zwalniać a jak zejdzie poniżej prędkości światła to według teori Dave czas znowu przyspieszy i wtedy silniki znowu sie uruchomią i tak w kółko
Dave
Użytkownik
Użytkownik

Czas

nieee dziku, zle to interpretujesz staniecie w czasie nie oznacvza zmiany stanu z ruchu na spoczynek tylko na zostanie w stanie jakim sie jest czyli silniki by dzialaly a prom dalej pedzil z predkoscia c
Dzik
Użytkownik
Użytkownik

Czas

tobra, teraz kumam twoją teorie ale niestety narazie nie można tego to końca potwierdzić bo jak do tej pory nie polecieliśmy a prędkością światła, osobiście uważam że pierwszy napęd jaki nam na to pozwoli to będzie to napęd podprzestrzenny (również wiem o nim z Discovery) działa on na zasadzie zmniejszenia czasoprzestrzeni przed pojazdem i rozszeżenu jej za pojazdem. Jednak cieżko jest mi to sobie wyobrazić
Dave
Użytkownik
Użytkownik

Czas

tylko niestety to nie moja teoria, tylko ogolna teoria respectowana przez wszytkich wielkich fizykow, ja tylko ja tu przepisuje samemu trudno mi w to uwierzyc.

??? napisz cos jeszcze o tym napedzie bo wyglada na genialne!
Dzik
Użytkownik
Użytkownik

Czas

niestety więcej o nim nie wiem bo widziałem tylko urywek tego programu, trzba by poszukać w necie, napęd o którym troche więcej wiem (ale tylko troche) to napęd MHD (magnetohydrodynamiczny) ale on pozwoli na osiągnęcie prękości żedu może kilkudziesięciu machów
Dave
Użytkownik
Użytkownik

Czas

to krotka definicja

Magnetohydrodynamika, hydromagnetyka, MHD, dział fizyki badający oddziaływanie pola magnetycznego na płynne ciała magnetyczne (np. plazmę).
Awatar użytkownika
Zlodiej
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 2 razy

Czas

Post autor: Zlodiej »

heh robie to z niechęcią ale chciałbym upomnieć moderatora.

Pisze pan 2 posty pod rząd i jaki jest w tym sens ??? skoro ma pan udostępnioną opcje zmiany postów i conajwyżej mogłby pan dokleić te 2 zdania do wczesniejszego posta.
Ostatnio zmieniony 25 sie 2004, o 21:09 przez Zlodiej, łącznie zmieniany 1 raz.
Dave
Użytkownik
Użytkownik

Czas

spiszylem sie sorry. ale juz wszystko gra usunalem tamten zbedny.
reper

Czas

Post autor: reper »

Prosiłbym o podanie przykładów urządzeń mechanicznych elektromagnetycznych w których zmiany przepływu czasu można by spożytkowac.Dla przykładu podam wirujące gwiazdy neutronowe.
Dave
Użytkownik
Użytkownik

Czas

Czy wiecie ze jako takie zwolnienie lub zatrzymanie czasu nie istnieje istnieje tylko spowodowane grawitacja badz predkoscia przesuniecie fal do czerwieni, wtedy zmniejsza sie ich czestotliwosc co za tym idzie informacje docieraja pozniej badz wcale wiec czas wzgledem obserwatora zwalnia badz staje!
ODPOWIEDZ