IX PODKARPACKI KONKURS MATEMATYCZNY im. Franciszka Lei
Aha no to dla mnie może być taki prógprox pisze:Próg podał nam nauczyciel i raczej mysle ze nie bylo to prima aprilisola_30 pisze: Jesteś tego pewien? Skąd o tym się dowiedziałeś?
Jak dla mnie też może być taki próg.
Jeśli macie zadania z etapu rejonowego Poziom I z poprzednich lat. To będę wdzięczny jak wyślecie mi na e-maila ratrakus@gmail.com
Jeśli macie zadania z etapu rejonowego Poziom I z poprzednich lat. To będę wdzięczny jak wyślecie mi na e-maila ratrakus@gmail.com
- Psycho
- Użytkownik

- Podziękował: 59 razy
prox, wielkie dzięki za zadania ( i sendspace )! Myślę, że warto też przerobić finały, nawet przed etapem rejonowym, więc jak ktoś by mógł wrzucić zadania z finałów to byłbym bardzo wdzięczny.
edit: Już znalazłem: &
edit: Już znalazłem: &
-
misq23
- Użytkownik

- Podziękował: 1 raz
Powitać
Wiecie czy na rejonie można używać kalkulatora i tablic matematycznych ?
Btw, co podejrzewacie na rejonie na II poziomie ? Dużo geometrii, wielomianów czy liczb i potęg ?
Wiecie czy na rejonie można używać kalkulatora i tablic matematycznych ?
Btw, co podejrzewacie na rejonie na II poziomie ? Dużo geometrii, wielomianów czy liczb i potęg ?
-
xanowron
- Użytkownik

- Podziękował: 42 razy
Pewnie 2x geometria, jakiś układ równań, może nierówność, coś z trygonometrią/niewymiernościami no i coś z potęgami. No i jak ktoś przeglądał te zadania z rejonowych z ostatnich lat to organizatorzy nieszczególnie wykazują się inwencją twórczą, bo to samo zadanie jest 2x pod rząd
Kalkulator można zapewne, a tablic chyba nie, ale to zależy od nauczycieli którzy zajmują się konkursem w danej szkole. Tablic raczej nie, tzn. u mnie od 2 lat nie można
Kalkulator można zapewne, a tablic chyba nie, ale to zależy od nauczycieli którzy zajmują się konkursem w danej szkole. Tablic raczej nie, tzn. u mnie od 2 lat nie można
- kolanko
- Użytkownik

- Podziękował: 32 razy
tablic nie ma opcji kalkulatora tez ... przynajmniej u mnie w szkole ... moja była szkoła ZSE hetmanska 120 ... RZESZÓW ofkz ..
- Psycho
- Użytkownik

- Podziękował: 59 razy
U mnie na I etapie nie można było używać kalkulatora, jednak słyszałem, że ktoś w mojej sali coś sobie stukał
-
Zygmunt Freud
- Użytkownik

Ktoś z Was, a nie pamiętam kto, zapodał zadania z etapów rejonowych i było tam takie jedno: "Wielokąt opisany na okręgu o promieniu R pocięto na trójkąty; wykazać, że suma promieni wpisanych w te okręgi jest większa niż R." Zadanie to mnie zaintrygowało, gdyż na stan obecny nie potrafię go rozkminić. Ma ktoś jakiś na nie pomysł?