Matura z matematyki 2011 - poziom rozszerzony

Przygotowanie do egzaminu dojrzałości. Zestawy zadań. Wyniki i przebieg rekrutacji na studia.
adner
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 27 razy

Post autor: adner »

Nie chodzi o samą standaryzację, tylko o to, że w tej szkole zadania były użyte na klasówce w klasie maturalnej z tego roku. Klasy, które pisały te egzaminy próbne zdawały maturę rok temu.
maciej92
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: maciej92 »

adner pisze:Nie chodzi o samą standaryzację, tylko o to, że w tej szkole zadania były użyte na klasówce w klasie maturalnej z tego roku. Klasy, które pisały te egzaminy próbne zdawały maturę rok temu.
No i co z tego, a w innej być nie mogły? Myślisz nawet, że ktoś by się przyznał do tego? Nie da się złapać "uprzywilejowanych" więc albo wszyscy albo nikt.
adambak
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 295 razy

Post autor: adambak »

oczywiście że było w wielu szkołach, a nawet wytypowanie tych szkół nie da 100% pewności, bo zadania krążyły w internecie, więc teoretycznie dużo dużo więcej osób mogło je widzieć.. z resztą.. co za różnica?! i tak bardzo się nie przydały bo zadania były proste, a robiąc setki zadań (i to ambitniejszych) raczej się nie pamięta wszystkich (bo po co? kto się uczy na pamięć zadań?)..

norwimaj pisze:
adambak pisze: prace Hoffmaniaków są sprawdzane w pierwszej kolejności, żeby mieć "dowód" i pretekst do powtórki jeśli im dobrze pójdą, nieźle co nie?
CKE zamierza działać według pętli:

Kod: Zaznacz cały

do {
    matura;
}
while (Hoffmaniakom dobrze poszło);
haha, genialne
maciej92
Użytkownik
Użytkownik

adambak pisze:oczywiście że było w wielu szkołach, a nawet wytypowanie tych szkół nie da 100% pewności, bo zadania krążyły w internecie, więc teoretycznie dużo dużo więcej osób mogło je widzieć.. z resztą.. co za różnica?! i tak bardzo się nie przydały bo zadania były proste, a robiąc setki zadań (i to ambitniejszych) raczej się nie pamięta wszystkich (bo po co? kto się uczy na pamięć zadań?)..
Tak, ale jeżeli cke/men uzna, że posiadanie zadań pomogło to "głoszona przez Ciebie teza" jest nieprawdziwa w drugiej częśći (wg. cke, nie wg. zdrowego rozsądku). Tak to będą sami sobie zaprzeczać.
adambak
Użytkownik
Użytkownik

maciej92, moje tezy automatycznie są nieprawdziwe (wg cke, nie wg zdrowego rozsądku), bo są one negatywne w stosunku do cke, a jak wiemy to właśnie cke podejmie decyzję (jako jedna ze stron.. fajnie) o tym czy będzie powtórka czy też nie..
Awatar użytkownika
smigol
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 89 razy

Post autor: smigol »

kto się uczy na pamięć zadań?
Nie mogę podać nazwisk, z resztą nic by ci nie powiedziały, dlatego podam tylko ilość osób z mojej klasy, na szybko licząc jest ich 11.
adambak
Użytkownik
Użytkownik

smigol, życie wciąż mnie zadziwia.. dużo tych osób
Awatar użytkownika
smigol
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 89 razy

Post autor: smigol »

adambak, to znaczy takich osób, że tylko i wyłącznie potrafią zrobić zadania, do których nauczą się rozwiązań to jakieś dwie osoby.
norwimaj
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 4 razy

Post autor: norwimaj »

maciej92 pisze: Tak, ale jeżeli cke/men uzna, że posiadanie zadań pomogło (...)
Nie mogło pomóc. Przecież uczniowie zapamiętaliby jedno albo drugie zadanie, ale nie cały zestaw. A co tu dopiero mówić o rozwiązaniach.
maciej92
Użytkownik
Użytkownik

norwimaj pisze:
maciej92 pisze: Tak, ale jeżeli cke/men uzna, że posiadanie zadań pomogło (...)
Nie mogło pomóc. Przecież uczniowie zapamiętaliby jedno albo drugie zadanie, ale nie cały zestaw. A co tu dopiero mówić o rozwiązaniach.
To nie mój sposób rozumowania tylko cke, który można wywnioskować po zapowiedziach unieważnienia matury w tym lo/klasie. Choć sposoby rozwiązań ciekawych zadań się pamięta dość długo i temu nie możesz zaprzeczyć, ale to nie były ciekawe zadania dla nich tak przynajmniej uważam.
adambak
Użytkownik
Użytkownik

maciej92, szczerze wątpię żeby to był atak na Twój tok rozumowania.. raczej żart (i to cholernie udany! ) właśnie z cke..-- 17 maja 2011, o 22:06 --
maciej92 pisze:ale to nie były ciekawe zadania dla nich tak przynajmniej uważam.
i dobrze uważasz bo nie były.. to dobra szkoła i robiliśmy dużo dużo ciekawsze rzeczy (tak, jestem Hoffmaniakiem.. wreszcie to z siebie wyrzuciłem.. uff), a to były jakieś poboczne zadanka (nawet to że to była klasówka jest kłamstwem..) do powtórzenia, i i tak mało komu się chciało je robić..
maciej92
Użytkownik
Użytkownik

adambak, a już nie wiem co się dzieje przez tą niedobrą prezentacje z Polskiego co próbuje się nauczyć . A co do żartów to nie ma jak do tw. cosinusów podstawić sinus na maturze, pisząc linijke wyżej prawidłowo
adambak
Użytkownik
Użytkownik

maciej92 pisze:adambak, a już nie wiem co się dzieje przez tą niedobrą prezentacje z Polskiego co próbuje się nauczyć
znam ten ból, mam ją jutro o 9.05 i jakoś kiepsko to widzę
Awatar użytkownika
piti-n
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 41 razy

Post autor: piti-n »

Jakie szczęście że wczoraj zaliczyłem prezentacje... Jakby ze mnie tona węgla spadła...
adner
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 27 razy

Post autor: adner »

maciej92 pisze: No i co z tego, a w innej być nie mogły? Myślisz nawet, że ktoś by się przyznał do tego? Nie da się złapać "uprzywilejowanych" więc albo wszyscy albo nikt.
Ja w ogóle nie rozumiem po co oni te zadania pokazują uczniom. Jakoś nauczyciele w szkołach potrafią bez tego stwierdzić, czy zadanie jest dobrze sformułowane czy nie.
ODPOWIEDZ