Wrażenia po maturze 13 maja 2009.

Przygotowanie do egzaminu dojrzałości. Zestawy zadań. Wyniki i przebieg rekrutacji na studia.
coder89
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 6 razy

Post autor: coder89 »

lpek58 pisze:Ja mam 802/1000 na Infe (EAIiE) na AGH, to chyba nawet nie ma sensu płacić opłaty rekrutacyjnej... jak myślicie?

Ktoś tu się wybiera na Politechniką Gdańską, czy tu jedynie sama elita i only Wa-wa i KrK : D ?
ja mam o 100 pkt wiecej i sie boje o dostanie P
flux
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: flux »

Jak myślicie dużo osób z maturą podstawową rejestruje się na matematykę?
Awatar użytkownika
Przemas O'Black
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 69 razy

Post autor: Przemas O'Black »

flux pisze:Jak myślicie dużo osób z maturą podstawową rejestruje się na matematykę?
Dumel
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 60 razy

Post autor: Dumel »

czytaj: nie
xxxxx
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 16 razy

Post autor: xxxxx »

a kto z was idzie na matme na agh? i ile macie % z matury z matmy R?
JarTSW
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 104 razy

Post autor: JarTSW »

coder89 pisze:
lpek58 pisze:Ja mam 802/1000 na Infe (EAIiE) na AGH, to chyba nawet nie ma sensu płacić opłaty rekrutacyjnej... jak myślicie?

Ktoś tu się wybiera na Politechniką Gdańską, czy tu jedynie sama elita i only Wa-wa i KrK : D ?
Eeee bez jaj, dostaniesz się. Nawet na elitarną Informatykę bez problemu.
Awatar użytkownika
oluch-na
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 21 razy

Post autor: oluch-na »

Po co mam lecieć na drugi koniec Polski jak Wa-wa pod nosem? A o dziwo ze swoimi 68% z matmy (więc nie sama elita tu siedzi) mogę sobie trochę poprzebierać w ofercie polibudy Chwała Bogu, że naród taki tępy, nie umie liczyć do 10 i nie pcha się na polibudę
saba90
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: saba90 »

Na PWr mieli pobrac wyniki 3 lipca i jest 18;20 i nadal nie ma.. Czy ktos z Was ma juz wpisane wyniki z matur?
Marcin_Garbacz
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 29 razy

Post autor: Marcin_Garbacz »

oluch-na pisze:Po co mam lecieć na drugi koniec Polski jak Wa-wa pod nosem? A o dziwo ze swoimi 68% z matmy (więc nie sama elita tu siedzi) mogę sobie trochę poprzebierać w ofercie polibudy Chwała Bogu, że naród taki tępy, nie umie liczyć do 10 i nie pcha się na polibudę

No ja tez jestem zmuszony isc na polibude, pewnie wybiore PW ... chcialem na medycyne/farmacje ale okazuje sie ze Biologia jest wrecz wymagana a jej nie zdawalem. Szkoda mi marnowac roku i isc na studia a pozniej je rzucic i dopisac to biologie na maturze. Na polibudach tez sa kierunki zblizone do tych medycznych wiec chyba tam sie udam.

btw w tych rejestracjach elektronicznych np na AGH i PW wybiera sie 5 kierunkow z tym ze pierwszy wybrany to priorytet. Jesli sie zalapie na 1 ale nagle mi sie odeche tam studiowac (tzn na tym kierunku) bede mógł zmienic go na inny? Czy jak juz sie na cos decyduje to pozniej nie ma zmian po dostaniu sie?
Awatar użytkownika
czeslaw
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 44 razy

Post autor: czeslaw »

saba90, system Edukacja.CL jest najgorszym systemem tego rodzaju na świecie Koledzy ze starszych roczników mówili, że w dzień pobierania wyników system wysypuje się na +/- 3 dni I tak jest co roku.
Ciekawe swoją drogą, dlaczego nie pozwolili na to, żeby każdy wpisał wynik sam sobie. I tak 90% ludzi to zrobiło, bo chcieli mieć informacje o wskaźniku rekrutacyjnym, a po co to liczyć samodzielnie skoro można wpisać. Sam tak zrobiłem zeby się upewnić, po czym skasowałem wyniki i czekam aż wypłyną same.

P.S. Napisałem do Ciebie wiadomość 27 czerwca i mam wrażenie, że nie doszła, bo mam ją w folderze Do wysłania.

coder89, Ty to byś się chyba bał o dostanie gdybyś miał wygraną OM i OF
coder89
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 6 razy

Post autor: coder89 »

JarTSW pisze:
coder89 pisze:

Eeee bez jaj, dostaniesz się. Nawet na elitarną Informatykę bez problemu.
Tak dokładnie to mam 898 pkt... Nic pewnego ze się dostanę... Progi mogą pójsć w górę... wole pójść na pewny mniej elitarny kierunek i sie przenieść niż sie stresować bardziej z tą elitarną infą... Poza tym i tak to wszystko zalezy pod tego ile sie bede uczył a nie od kierunku (to tylko taki malutki element motywujący )
saba90
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: saba90 »

czeslaw,
to dobrze, bo juz sie martwilem
I tak 90% ludzi to zrobiło, bo chcieli mieć informacje o wskaźniku rekrutacyjnym, a po co to liczyć samodzielnie skoro można wpisać. Sam tak zrobiłem zeby się upewnić, po czym skasowałem wyniki i czekam aż wypłyną same.
no ja tez zrobilem identycznie
P.S. Napisałem do Ciebie wiadomość 27 czerwca i mam wrażenie, że nie doszła, bo mam ją w folderze Do wysłania.
Fakt, napisales i doszla Sorry, ale nie zwrocilem uwagi, moja wina
-7-
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: -7- »

xxxxx pisze:a kto z was idzie na matme na agh? i ile macie % z matury z matmy R?
Np. ja 98% z matmy R. Ktoś jeszcze sie wybiera ?
Awatar użytkownika
kolanko
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 32 razy

Post autor: kolanko »

jesli sie nie dostane na IS na EAIie (mam 860 / 1000 pkt ... ) to pojde na matme ... ew do lublina ;p
Awatar użytkownika
oluch-na
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 21 razy

Post autor: oluch-na »

Marcin_Garbacz pisze:btw w tych rejestracjach elektronicznych np na AGH i PW wybiera sie 5 kierunkow z tym ze pierwszy wybrany to priorytet. Jesli sie zalapie na 1 ale nagle mi sie odeche tam studiowac (tzn na tym kierunku) bede mógł zmienic go na inny? Czy jak juz sie na cos decyduje to pozniej nie ma zmian po dostaniu sie?
Z tego co wyczytałam w informatorze pw, to nie możesz czegoś takiego zrobić. Chyba że nie złożysz dokumentów w terminie na 1 kierunek, to wykreślą cię z listy kandydatów i bierzesz udział w dalszej rekrutacji na pozostałe cztery kierunki. Dobre jest to, że jeśli dostaniesz sie na 2 czy inny kierunek i złożysz papiery, nadal możesz ubiegać się o miejsce na wyżej preferowanym kierunku.
ODPOWIEDZ