Wrażenia po maturze 13 maja 2009.
-
C3biX
- Użytkownik

- Posty: 26
- Rejestracja: 17 kwie 2008, o 00:19
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Hajnówka
- Pomógł: 1 raz
Wrażenia po maturze 13 maja 2009.
Tak jak w temacie, jak wam poszedł egzamin? Ja to chyba oblałem :/
"13 maja" - poprawiłam temat.
"13 maja" - poprawiłam temat.
- dabro90
- Użytkownik

- Posty: 189
- Rejestracja: 5 kwie 2009, o 20:36
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: O-ka
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 1 raz
Wrażenia po maturze 13 maja 2009.
Beznadziejnie, na goraco obstawiam 60% max...tyle nauki na nic :/ jutro cos czuje mnie fizyka zdoluje na maxa, a chemie juz napisze tylko 4fun
-
Machro
- Użytkownik

- Posty: 19
- Rejestracja: 11 cze 2007, o 22:15
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Liceum
- Podziękował: 5 razy
Wrażenia po maturze 13 maja 2009.
Ja przewiduję jakieś 5%, rozszerzenie, na szczęście dodatkowe, więc nic się nie stanie jak nie zdam, ale nie ma punktów na studia ...
Wrażenia po maturze 13 maja 2009.
Wdg. mnie nie należał do najłatwiejszych Mimo to nie zrobiłem tylko zadanka z kołami (nie wiem wtf w tym zadaniu) oraz z tą styczną do koła
Pierwsze pięć zadań wdg. mnie łatwe, nad resztą trzeba było "mocniej" pomyśleć.
Pierwsze pięć zadań wdg. mnie łatwe, nad resztą trzeba było "mocniej" pomyśleć.
- dabro90
- Użytkownik

- Posty: 189
- Rejestracja: 5 kwie 2009, o 20:36
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: O-ka
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 1 raz
Wrażenia po maturze 13 maja 2009.
Mnie ciag przez 1,5h meczyl i glupoty wyszly.
Ze stycznymi to \(\displaystyle{ R+r = R \sqrt{2} - r\sqrt{2}}\)
A z kolami mi wyszlo jakos
\(\displaystyle{ y= -\frac{3}{4}x + 1}\)
No coz, zycie jeszcze raz pokazalo, ze glupio jest byc optymista
EDIT: Pozdrawiam wszystkich, ktorzy uwazaja, ze matura z matematyki jest co rok latwiejsza
Ze stycznymi to \(\displaystyle{ R+r = R \sqrt{2} - r\sqrt{2}}\)
A z kolami mi wyszlo jakos
\(\displaystyle{ y= -\frac{3}{4}x + 1}\)
No coz, zycie jeszcze raz pokazalo, ze glupio jest byc optymista
EDIT: Pozdrawiam wszystkich, ktorzy uwazaja, ze matura z matematyki jest co rok latwiejsza
- fryxjer
- Użytkownik

- Posty: 225
- Rejestracja: 27 lis 2006, o 22:02
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Raciborz
- Podziękował: 62 razy
- Pomógł: 23 razy
Wrażenia po maturze 13 maja 2009.
Matura raczej była normalna , w sam raz.
Zastanawiam się ile % piszących wybrało poziom rozszerzony.87 tys. tegorocznych maturzystów przystępuje do pisania egzaminu z matematyki.
Wrażenia po maturze 13 maja 2009.
\(\displaystyle{ y= -\frac{3}{4}x -1}\)
Chyba tak miało wyjsć bo punkt A(0,-1) był
z tymi monetami k =170 miało wyjść i n=13 ??
Chyba tak miało wyjsć bo punkt A(0,-1) był
z tymi monetami k =170 miało wyjść i n=13 ??
- Marmon
- Użytkownik

- Posty: 470
- Rejestracja: 30 sty 2008, o 16:41
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: wołomin
- Podziękował: 31 razy
- Pomógł: 75 razy
Wrażenia po maturze 13 maja 2009.
Nie zrobiłem tego ze skarbcem... reszta jakoś poszła. Przez 1.5h miałem zrobione 4 zadania i resztę rozpoczetą jak powiedział kolega po maturze " myślałem że się popłacze" może aż tak daleko bym się nie posunął ale doła złapałem niezłego... Potem jakoś już poszło...
Tyle pracy psu w ...
Najbardziej optymistycznie będę miał 94%
Zadanie z prawdopodobieństwa
4 lub 8 kulek.
Zadanie z tą funkcja wykładniczą
\(\displaystyle{ m \in <2; + \infty ) \cup \{0\}}\)
Tyle pracy psu w ...
Najbardziej optymistycznie będę miał 94%
Zadanie z prawdopodobieństwa
4 lub 8 kulek.
Zadanie z tą funkcja wykładniczą
\(\displaystyle{ m \in <2; + \infty ) \cup \{0\}}\)
Ostatnio zmieniony 13 maja 2009, o 12:42 przez Marmon, łącznie zmieniany 3 razy.
-
szablewskil
- Użytkownik

- Posty: 260
- Rejestracja: 18 maja 2007, o 21:42
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kruszyny
- Podziękował: 14 razy
- Pomógł: 21 razy
Wrażenia po maturze 13 maja 2009.
w ciagu masz ze x-3>0 i korzystasz z faktu ze kwadrat drugiego wyrazu to iloczyn wyrazow pierwszego i trzeciego, rozwiazujesz rownanie kwadratowe i masz x=5-- 13 maja 2009, 12:39 --w ciagu masz ze x-3>0 i korzystasz z faktu ze kwadrat drugiego wyrazu to iloczyn wyrazow pierwszego i trzeciego, rozwiazujesz rownanie kwadratowe i masz x=5
-
C3biX
- Użytkownik

- Posty: 26
- Rejestracja: 17 kwie 2008, o 00:19
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Hajnówka
- Pomógł: 1 raz
Wrażenia po maturze 13 maja 2009.
fryxjer, ja wybrałem podstawe. A jak sądzicie (chodzi mi o piszących podstawe) czy ta matura była łatwa? Moim zdaniem była trudna, próbna o wiele łatwiejsza :/ No ale trzeba myśleć pozytywnie
- mmoonniiaa
- Użytkownik

- Posty: 5442
- Rejestracja: 21 lis 2007, o 19:53
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Gdańsk
- Podziękował: 21 razy
- Pomógł: 1470 razy
Wrażenia po maturze 13 maja 2009.
51% - podstawafryxjer pisze: Zastanawiam się ile % piszących wybrało poziom rozszerzony.
49% - rozszerzenie
źrodło:
-
abc666
Wrażenia po maturze 13 maja 2009.
banały wg mnie były, te zadania na poziomie gimnazjum niektóre (np. z tym \(\displaystyle{ A}\) i \(\displaystyle{ B=9\sqrt{A}}\))
Styczna tak jak wyżej, skarbiec tez tak jak wyżej 170 13
Gdyby nie 4*2=16 by była setka ale tak jest tylko 98 :-p
Styczna tak jak wyżej, skarbiec tez tak jak wyżej 170 13
Gdyby nie 4*2=16 by była setka ale tak jest tylko 98 :-p
- mmoonniiaa
- Użytkownik

- Posty: 5442
- Rejestracja: 21 lis 2007, o 19:53
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Gdańsk
- Podziękował: 21 razy
- Pomógł: 1470 razy
- dabro90
- Użytkownik

- Posty: 189
- Rejestracja: 5 kwie 2009, o 20:36
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: O-ka
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 1 raz
Wrażenia po maturze 13 maja 2009.
kurde, a ja policzylem \(\displaystyle{ q= \frac{x+3}{x-3}}\)szablewskil pisze:w ciagu masz ze x-3>0 i korzystasz z faktu ze kwadrat drugiego wyrazu to iloczyn wyrazow pierwszego i trzeciego, rozwiazujesz rownanie kwadratowe i masz x=5
-- 13 maja 2009, 12:39 --
w ciagu masz ze x-3>0 i korzystasz z faktu ze kwadrat drugiego wyrazu to iloczyn wyrazow pierwszego i trzeciego, rozwiazujesz rownanie kwadratowe i masz x=5
I jakos nie wpadlem na pomysl zeby x liczyc...kurde!!! 6 pktow w plecy!! :/