Wrażenia po maturze 13 maja 2009.
- Sylwek
- Użytkownik

- Podziękował: 160 razy
Prawdopodobnie nr konta, na który macie wpłacić kasę kończy się Waszym peselem (przynajmniej tak jest na UW). Jeśli tak, to ważne jest tylko, żeby przelać pieniążki na właściwe konto. Tytuł przelewu, odbiorca, zleceniodawca, itp. są nieważne
- czeslaw
- Użytkownik

- Podziękował: 44 razy
Uściślając - zależy od uczelni, żeby ktos nie pomyślał że wszędzie tak jest.
Na mojej równie ważne jak to, czy doszły pieniądze, jest, od kogo doszły. Jak się źle wypełni pole TYTUŁEM (zwłaszcza przy przelewach internetowych) to nie zawsze uznają.
Na mojej równie ważne jak to, czy doszły pieniądze, jest, od kogo doszły. Jak się źle wypełni pole TYTUŁEM (zwłaszcza przy przelewach internetowych) to nie zawsze uznają.
Tytuł jest bardzo ważny... nie wciskaj ludziom ciemnoty we większości uczelni tam jest numer waszego podania... jeśli go nei wpiszecie to nie bedą wiedzieli za co ta kasa...
- Sylwek
- Użytkownik

- Podziękował: 160 razy
No ja wpisałem "Opłata rekrutacyjna 2009" tak jak kazano, ale nazwy zleceniodawcy nie dało się ustawić innej, tzn. "imię nazwisko pesel" (wpłacałem z konta internetowego). Na forum IRK UW pisali, że nie ma problemu . Nawet jakaś dziewczyna rok temu zapomniała zapłacić i zapłaciła dopiero jak się dostała. Też nie było problemu, chociaż lepiej nie być tak hardkorowym
Sorki za generalizowanie, bo oczywiście na innych uczelniach może być inaczej, najlepiej zapytać się na forum danej rekrutacji lub bezpośrednio zadzwonić/napisać maila
Sorki za generalizowanie, bo oczywiście na innych uczelniach może być inaczej, najlepiej zapytać się na forum danej rekrutacji lub bezpośrednio zadzwonić/napisać maila
-
antalek
- Użytkownik

Ja miałam 82% z rozsz;P I też nie czytałam lektur. Szczerze mówiąc, właśnie to zadecydowało o tym, że zdawałam rozszerzony;P Wiadomo przecież, że na tym poziomie lektur nie ma;) Ja mam taki sposób na interpretację wiersza (czy też obojętnie czego innego;p), że analizuję każdą linijkę, praktycznie przepisując ją swoimi słowami:D Do tego trochę lania wody i elementów obowiązkowych i wynik cacy:D Bez znajomości epok, biografii itd;p A kiedy matura zacznie sprawdzać realne umiejętności? Wątpię by bez całkowitej zmiany systemu edukacji było to osiągalne..czeslaw pisze:A ja nie znalazłem lepszego wyniku polskiego niż mój: 76% z rozszerzenia Jest to trochę śmieszne, zważywszy że w całym liceum nie przeczytałem ani jednej lektury. Ciekawe kiedy matura zacznie sprawdzać realne umiejętności nabyte w liceum, a nie inteligentne lanie wody pod prawdopodobny klucz.
-
xpenguin
- Użytkownik

Ja to bym na maturę z polaka wrzuciła ćwiczenia gramatyczne, interpunkcyjne, ortograficzne i w ogóle jakieś językowe Bo teraz to jest rzeczywiście tak, jak mówicie - jak nie streszczenia lektur i lanie wody, to schematyczne analizowanie wierszy i też lanie wody... ale i tak ani jedno, ani drugie mi nie wychodzi - co zresztą widać po wyniku ;P
- yette
- Użytkownik

Popieram. Ortografię przynajmniej jakoś sprawiedliwie i obiektywnie by sprawdzali...
Napiszmy petycję!
Napiszmy petycję!
-
xanowron
- Użytkownik

- Podziękował: 42 razy
Mógłbym prosić kogoś (najlepiej Sylwka, bo z tego co widzę tylko On się deklaruje na UW) o podanie progów na matematykę? Chyba, że będzie można takie dane znaleźć w internecie na stronie UW czy coś.
- czeslaw
- Użytkownik

- Podziękował: 44 razy
1. A to gratulacje, ale i tak mam prawie najlepszy wynik spośród matematykówantalek pisze:Ja miałam 82% z rozsz;P I też nie czytałam lektur. Szczerze mówiąc, właśnie to zadecydowało o tym, że zdawałam rozszerzony;P
2. U mnie też to zadecydowało właśnie, ale nauczycielki były przeciwne i miały mnie za hardkora, nie wiem dlaczego. Sądzę, że pisząc poziom podstawowy, osiągnąłbym gorszy wynik.
-
Darnok
- Użytkownik

A moge byc ja info z dnia otwartegoxanowron pisze:Mógłbym prosić kogoś (najlepiej Sylwka, bo z tego co widzę tylko On się deklaruje na UW) o podanie progów na matematykę? Chyba, że będzie można takie dane znaleźć w internecie na stronie UW czy coś.
matma*0,6+przedmiot1*0,2+przedmiot2*0,2
i teraz
mowili ze powinna byc fiza ale to chyba nie jest obowiązek
Jesli masz podstawe to przez 3
Próg był ok 60 (chyba 60,28)
-
Kapol
- Użytkownik

- Podziękował: 22 razy
Pocisnąłem matmę
96 z rozszerzonego.
Myślę że na łódzką wystarczy.
Mam pytanko. Na matmie na polibudzie we Wrocławiu liczy się fizyka?
96 z rozszerzonego.
Myślę że na łódzką wystarczy.
Mam pytanko. Na matmie na polibudzie we Wrocławiu liczy się fizyka?
- Przemas O'Black
- Użytkownik

- Podziękował: 69 razy
No niestety tak. Wynik z fizyki jest tam liczony na równi z wynikiem matematyki.Kapol pisze:Na matmie na polibudzie we Wrocławiu liczy się fizyka?
-
Marcin_Garbacz
- Użytkownik

- Podziękował: 29 razy
kurcze rejestrowaliscie sie na PW? Tam niby pisza ze:
To skad oni niby beda wiedziec kim ja jestem? podczas rejestracji jeszcze nie mialem swiadectwa dojrzalosci i nie wpisywalem żadnych numerków a teraz nie moge danych zmienic. Jedynie co wprowadziłem jest to imie,naziwko i adres zamieszkania ... i numer dowodu osobistego. tyle im wystarczy? bp np na AGH wpisywałem numer swiadectwa.Tegoroczni maturzyści - Wyniki waszych egzaminów maturalnych uczelnia otrzyma z Krajowego Rejestru. NIE MA POTRZEBY SAMEMU WPISYWAĆ OCEN.
- lpek58
- Użytkownik

- Podziękował: 5 razy
Ja mam 802/1000 na Infe (EAIiE) na AGH, to chyba nawet nie ma sensu płacić opłaty rekrutacyjnej... jak myślicie?
Ktoś tu się wybiera na Politechniką Gdańską, czy tu jedynie sama elita i only Wa-wa i KrK : D ?
Ktoś tu się wybiera na Politechniką Gdańską, czy tu jedynie sama elita i only Wa-wa i KrK : D ?
Ostatnio zmieniony 3 lip 2009, o 12:17 przez lpek58, łącznie zmieniany 1 raz.