Matura z matematyki 2011 - poziom rozszerzony

Przygotowanie do egzaminu dojrzałości. Zestawy zadań. Wyniki i przebieg rekrutacji na studia.
sixsixsix
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: sixsixsix »

miodzio, mam dosc pisania ze nie potrafisz czytac ze zrozumieniem.

... k_czy.html

przeczytaj dokladnie. moze zauwazysz kiedy robili te zadania. jak juz mowilem, raczej sie dostane tam gdzie chcialem ale i tak mnie denerwuja takie sytuacje.

a z tym dostepem do zadan chodzilo o to ze tylko w niektorych szkolach byla organizowana ta matura.

smigol skad miales te zadania? dlaczego nie pochwaliles sie wczesniej? tak z ciekawosci
adambak
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 295 razy

Post autor: adambak »

sixsixsix pisze: smigol skad miales te zadania? dlaczego nie pochwaliles sie wczesniej? tak z ciekawosci
przecież pisał.. teraz Ty nie czytasz ze zrozumieniem.. znalazł, zrobił, to chyba normalne że przed maturą się robi dużo zadań? i właśnie.. na poziomie znajomości ilu zadań jest niesprawiedliwość, gdzie granica?

poza tym już wiadomo że krążyły po sieci do woli od ponad roku, więc o czym w ogóle mówimy..
miodzio1988

Post autor: miodzio1988 »

miodzio, mam dosc pisania ze nie potrafisz czytac ze zrozumieniem.
Raz piszą tak, raz tak. Ja jednak uważam, że to był zamach.
. jak juz mowilem, raczej sie dostane tam gdzie chcialem ale i tak mnie denerwuja takie sytuacje.
Takie, że ktoś ma farta , a Ty nie? Nieźle...
a z tym dostepem do zadan chodzilo o to ze tylko w niektorych szkolach byla organizowana ta matura.
Argument mój pozostaje w mocy.
smigol skad miales te zadania? dlaczego nie pochwaliles sie wczesniej? tak z ciekawosci
Smigol dzień wcześniej ode mnie dostał te zadania. Wydało się.
poza tym już wiadomo że krążyły po sieci do woli od ponad roku, więc o czym w ogóle mówimy..
No właśnie Najlepszy argument w tej dyskusji.
norwimaj
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 4 razy

Post autor: norwimaj »

sixsixsix pisze: a z tym dostepem do zadan chodzilo o to ze tylko w niektorych szkolach byla organizowana ta matura.
Pomijając już irracjonalność tego pomysłu, jest jeszcze aspekt finansowy. Czy byłbyś w stanie pokryć z własnej kieszeni koszty przeprowadzenia takiej dodatkowej matury dla wszystkich szkół?
Awatar użytkownika
smigol
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 89 razy

Post autor: smigol »

sixsixsix, zadanie numer jeden jest w zbiorze Krzysztofa Pazdry do klasy 1 liceum. Zadanie 2.13 w moim wydaniu. Zamiast literki k jest użyta literka m. Robiłem je w pierwszej klasie liceum, pamiętam je dlatego, ze na forum co roku na przełomie września i października jest ok. pięć tematów z tym zadaniem.
Zadanie numer dwa jest w krowie, którą przerobiłem na początku pierwszej klasy.
Ukryta treść:    
Dlaczego się nie podzieliłem? Nie mam w zwyczaju wrzucać na forum każdego zadania jakie zrobiłem w życiu.
sixsixsix
Użytkownik
Użytkownik

miodzio1988 pisze:
. jak juz mowilem, raczej sie dostane tam gdzie chcialem ale i tak mnie denerwuja takie sytuacje.
Takie, że ktoś ma farta , a Ty nie? Nieźle...
pisze juz n-ty raz ze nikogo z uczniow nie winie. a Twoje argumnety przez caly czas sie na tym opieraja. a skad wywnioskowales to ze zazdroszcze komus farta? denerwuje mnie glownie nieudolnosc CKE, nie dosc ze sa bledy w arkuszach to jeszcze nie potrafia wymyslic nowych zadan... a wczesnije piszac nie chodzilo o te ze miales je wrzucac przed matura tylko po egzaminie nic nie mowiles ze juz gdzies sa takie zadania. ale mniejsza z tym. spoko, nie musieli robic ich we wszytskich szkolach, ale dlaczego nie bylo tych arkusze u nich na stronie tak jak inne probne? moze wtedy by nie wpadli na genialny pomysl zrobienia matury z takich samych zadan
Ostatnio zmieniony 14 maja 2011, o 18:44 przez sixsixsix, łącznie zmieniany 1 raz.
miodzio1988

denerwuje mnie glownie nieudolnosc CKE, nie dosc ze sa bledy w arkuszach to jeszcze nie potrafia wymyslic nowych zadan...
Potrafią. Ale po co mają to robić? Wykonali robotę przy najmniejszym możliwym wysiłku. Bardzo dobrze.

O jakich błędach mówisz?
a skad wywnioskowales to ze zazdroszcze komus farta?
No wszystko się opierało na szczęściu. ( albo ktoś trafił na te zadanka albo nie). Jesteś zły, więc jesteś zły na to, że nie miałeś szczęścia. Logika
sixsixsix
Użytkownik
Użytkownik

miodzio1988 pisze:
No wszystko się opierało na szczęściu. ( albo ktoś trafił na te zadanka albo nie). Jesteś zły, więc jesteś zły na to, że nie miałeś szczęścia. Logika

widze ze za duzo tutaj Twoich przypuszczen a za malo faktow. jesli chodzi o bledy - arkusz rozszerzony z geografii, zadanie z tabelka z jezyka polskiego.
miodzio1988

nie musieli robic ich we wszytskich szkolach, ale dlaczego nie bylo tych arkusze u nich na stronie tak jak inne probne? moze wtedy by nie wpadli na genialny pomysl zrobienia matury z takich samych zadan
Gość mnie rozwala I tydzień wcześniej powinny być podpisane te arkusze:
To będzie za tydzień!! sixsixsix, naucz się nas!!
No naprawdę brednie. Wyjaśniliśmy Ci chyba wszystko, nie? Wyżalił się już?
sixsixsix
Użytkownik
Użytkownik

probowaliscie wytlumaczyc, ale niestety. nie bede uwazal takich zachowan za normalne. poza tym caly czas mam wrazenie ze nie do konca rozumiesz to co chce przekazac, nie wiem, moze wyrazam sie niedostatecznie jasno, nieywkluczone. troche Cie ponosi inwencje i zamiast pisac rzeczowe wypowiedzi to zaczynasz pisac pierdoly tak jak ten post wyzej. ktos napisal ze duze koszty, to napiaslem niech wrzuca na strone - nie bedzie kosztow.

jak juz wczesniej mowilem ta dyskusja traci sens, za chwile beda posty ze moja racja jest mojsza
miodzio1988

probowaliscie wytlumaczyc, ale niestety. nie bede uwazal takich zachowan za normalne.
Czyje zachowanie było nienormalne? Ja naprawdę nic dziwnego tutaj nie widzę.
sixsixsix
Użytkownik
Użytkownik

zachowanie CKE. sorry, niejasno napisalem
Awatar użytkownika
smigol
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 89 razy

Post autor: smigol »

W zachowaniu CKE nienormalne jest to, że poszli ze sprawą do prokuratury.
sixsixsix
Użytkownik
Użytkownik

to tez. jak na razie to widze tylko ich wine
miodzio1988

Dali zadanka? Dali. Były dostępne przez rok? Były.
W zachowaniu CKE nienormalne jest to, że poszli ze sprawą do prokuratury.
A to tak. To jest skrajna głupota. I tutaj CKE grubo przesadziło.
ODPOWIEDZ