Matura z matematyki 2011 - poziom rozszerzony

Przygotowanie do egzaminu dojrzałości. Zestawy zadań. Wyniki i przebieg rekrutacji na studia.
sixsixsix
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: sixsixsix »

i dlatego kazdy ma przyjac bierna postawe? powtorka to zly pomysl, ale niektorzy chyba mysla ze nic sie nie stalo. Może i świat jest tak skonstruwoany, ale nie wszedzie jest tak samo. Wiec dlaczego w Polsce ma byc "gorzej"?
miodzio1988 pisze:

Ale w jaki sposób są poszkodowani?
.
zalozmy ze jestem pierwszy na liscie rezerwowej. a przede mna ktos kto mial te rozwiazania i napisal lepiej, a niekoniecznie umie wiecej. to chyba nawet bardziej prawdopodbne niz ulozenie 12-zadaniowego zestawu a ktorym 7 przypadkiem jest z matury
Ostatnio zmieniony 14 maja 2011, o 16:40 przez sixsixsix, łącznie zmieniany 1 raz.
miodzio1988

Post autor: miodzio1988 »

sixsixsix pisze:i dlatego kazdy ma przyjac bierna postawe? powtorka to zly pomysl, ale niektorzy chyba mysla ze nic sie nie stalo. Może i świat jest tak skonstruwoany, ale nie wszedzie jest tak samo. Wiec dlaczego w Polsce ma byc "gorzej"?
A jak chcesz walczyć? Pisząc posty na forum?
sixsixsix
Użytkownik
Użytkownik

jedna osoba niewiele moze. zreszta napisalalem tak jak chcialem i raczej dostane sie tam gdzie chcialem, ale i tak uwazam ze to wielka niesprawiedliwosc. pisze na forum po to zeby uswiadomic niektorym (m.in. Tobie) ze Twoja postawa niekoniecznie jest dobra i powinienes to przemyslec. ale to tylko moje zdanie.
miodzio1988

Ale co ja takiego złego robię? To, że jestem realistą?
Awatar użytkownika
miki999
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 36 razy

Post autor: miki999 »

Tragedia się nie wydarzyła. Nie rozumiem dlaczego wszyscy to tak wyolbrzymiają. Jak było już wspomniane, nikt raczej nie wykuwał tych zadań na pamięć.

Twoja postawa negująca czyjąś postawę również nie jest dobrą postawą.

Tak w ogóle to czy można na podstawie rozwiązań kilkunastu zadań ocenić, że Kowalski jest lepszy od Nowaka? Jak chcesz być idealistą, to nie ograniczaj się i neguj wszystko.
sixsixsix
Użytkownik
Użytkownik

mam pytanie do miodzia.

dlaczego w tym watku byles taki wrazliwy na niesprawiedliwosc, a tutaj juz uwazasz ja za normalna rzecz? czy po prostu chcesz byc orygialny czy zwyklym internetowym hejterem ktory zawsze jest na przekor wiekszosci?
miodzio1988

dlaczego w tym watku byles taki wrazliwy na niesprawiedliwosc, a tutaj juz uwazasz ja za normalna rzecz?
To są dwie inne rzeczy.

Zauważ, że tutaj gość sam chciał oszukiwać.

A w naszej sytuacji uczniowie nie oszukiwali.
czy po prostu chcesz byc orygialny czy zwyklym internetowym hejterem ktory zawsze jest na przekor wiekszosci?
Jakoś nie widzę, żeby większość się tutaj z Tobą zgadzała.

Gdzie jest tutaj wina uczniów. Wskaż mi
Awatar użytkownika
smigol
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 89 razy

Post autor: smigol »

Bo w tamtym temacie ktoś chciał ukraść czyjąś wiedzę, a tutaj nikt niczego nie ukradł, ludzie zapamiętali zadania - plus dla nich.

Ja też znałem dwa zadania. Chcę powtarzać maturę.
sixsixsix
Użytkownik
Użytkownik

tak, ale obydwa przypadki to niesprawiedliwosc. jedno spotyka sie z krytyka, a drugie z akceptacja z Twojej strony. od poczatku pisze ze nie powinno byc zadnych powtorek i ze to nie uczniowie sa winni. ale KTOS jest winny i powinien zostac ukarany.
miodzio1988

sixsixsix pisze:tak, ale obydwa przypadki to niesprawiedliwosc. jedno spotyka sie z krytyka, a drugie z akceptacja z Twojej strony
Nie. Jeden przypadek to oszustwo, a drugi przypadek to przypadek. Przypadek to nie jest niesprawiedliwość. Tak samo jakbyś nazwał niesprawiedliwością to, że mając kolor w pokera przegrałeś z fullem np.
sixsixsix
Użytkownik
Użytkownik

nazwalbym to niesprawiedliwoscia gdyby przeciwnik wiedzial ze mu dojdzie full na riverze jeszcze przed rozdaniem. to chyba bardziej pasuje do calej sytuacji
miodzio1988

sixsixsix pisze:nazwalbym to niesprawiedliwoscia gdyby przeciwnik wiedzial ze mu dojdzie full na riverze jeszcze przed rozdaniem. to chyba bardziej pasuje do calej sytuacji
Spoko. Przeciwnik tego nie wiedział. Uczniowie nie wiedzieli co będzie. I co teraz ? ;]

19 999
adambak
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 295 razy

Post autor: adambak »

oczywiście zgadzam się że zupełnie inna sytuacja.. co uczniowie zawinili solidnie się przygotowując i korzystając z wielu źródeł, wielu zadań? teraz tylko mają problem...
miodzio1988 pisze: 19 999
czekamy na historyczny moment
sixsixsix
Użytkownik
Użytkownik

miodzio1988 pisze: Spoko. Przeciwnik tego nie wiedział. Uczniowie nie wiedzieli co będzie. I co teraz ? ;]

19 999

no wlasnie o to chodzi ze wiedzial:) sam nie chcial oszukac ale to nie zmienia faktu ze wiedzial
Awatar użytkownika
smigol
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 89 razy

Post autor: smigol »

sixsixsix, nie wiedział, bo nie wiedział jakie zadania się pojawią na maturze. Gdyby wiedział, że na maturze pojawią się zadania z tych zestawów i się ich nauczył to wtedy twój argument by pasował.
ODPOWIEDZ