zalozmy ze jestem pierwszy na liscie rezerwowej. a przede mna ktos kto mial te rozwiazania i napisal lepiej, a niekoniecznie umie wiecej. to chyba nawet bardziej prawdopodbne niz ulozenie 12-zadaniowego zestawu a ktorym 7 przypadkiem jest z maturymiodzio1988 pisze:
Ale w jaki sposób są poszkodowani?
.
Matura z matematyki 2011 - poziom rozszerzony
i dlatego kazdy ma przyjac bierna postawe? powtorka to zly pomysl, ale niektorzy chyba mysla ze nic sie nie stalo. Może i świat jest tak skonstruwoany, ale nie wszedzie jest tak samo. Wiec dlaczego w Polsce ma byc "gorzej"?
Ostatnio zmieniony 14 maja 2011, o 16:40 przez sixsixsix, łącznie zmieniany 1 raz.
-
miodzio1988
A jak chcesz walczyć? Pisząc posty na forum?sixsixsix pisze:i dlatego kazdy ma przyjac bierna postawe? powtorka to zly pomysl, ale niektorzy chyba mysla ze nic sie nie stalo. Może i świat jest tak skonstruwoany, ale nie wszedzie jest tak samo. Wiec dlaczego w Polsce ma byc "gorzej"?
jedna osoba niewiele moze. zreszta napisalalem tak jak chcialem i raczej dostane sie tam gdzie chcialem, ale i tak uwazam ze to wielka niesprawiedliwosc. pisze na forum po to zeby uswiadomic niektorym (m.in. Tobie) ze Twoja postawa niekoniecznie jest dobra i powinienes to przemyslec. ale to tylko moje zdanie.
-
miodzio1988
Ale co ja takiego złego robię? To, że jestem realistą?
- miki999
- Użytkownik

- Podziękował: 36 razy
Tragedia się nie wydarzyła. Nie rozumiem dlaczego wszyscy to tak wyolbrzymiają. Jak było już wspomniane, nikt raczej nie wykuwał tych zadań na pamięć.
Twoja postawa negująca czyjąś postawę również nie jest dobrą postawą.
Tak w ogóle to czy można na podstawie rozwiązań kilkunastu zadań ocenić, że Kowalski jest lepszy od Nowaka? Jak chcesz być idealistą, to nie ograniczaj się i neguj wszystko.
Twoja postawa negująca czyjąś postawę również nie jest dobrą postawą.
Tak w ogóle to czy można na podstawie rozwiązań kilkunastu zadań ocenić, że Kowalski jest lepszy od Nowaka? Jak chcesz być idealistą, to nie ograniczaj się i neguj wszystko.
mam pytanie do miodzia.
dlaczego w tym watku byles taki wrazliwy na niesprawiedliwosc, a tutaj juz uwazasz ja za normalna rzecz? czy po prostu chcesz byc orygialny czy zwyklym internetowym hejterem ktory zawsze jest na przekor wiekszosci?
dlaczego w tym watku byles taki wrazliwy na niesprawiedliwosc, a tutaj juz uwazasz ja za normalna rzecz? czy po prostu chcesz byc orygialny czy zwyklym internetowym hejterem ktory zawsze jest na przekor wiekszosci?
-
miodzio1988
To są dwie inne rzeczy.dlaczego w tym watku byles taki wrazliwy na niesprawiedliwosc, a tutaj juz uwazasz ja za normalna rzecz?
Zauważ, że tutaj gość sam chciał oszukiwać.
A w naszej sytuacji uczniowie nie oszukiwali.
Jakoś nie widzę, żeby większość się tutaj z Tobą zgadzała.czy po prostu chcesz byc orygialny czy zwyklym internetowym hejterem ktory zawsze jest na przekor wiekszosci?
Gdzie jest tutaj wina uczniów. Wskaż mi
- smigol
- Użytkownik

- Podziękował: 89 razy
Bo w tamtym temacie ktoś chciał ukraść czyjąś wiedzę, a tutaj nikt niczego nie ukradł, ludzie zapamiętali zadania - plus dla nich.
Ja też znałem dwa zadania. Chcę powtarzać maturę.
Ja też znałem dwa zadania. Chcę powtarzać maturę.
tak, ale obydwa przypadki to niesprawiedliwosc. jedno spotyka sie z krytyka, a drugie z akceptacja z Twojej strony. od poczatku pisze ze nie powinno byc zadnych powtorek i ze to nie uczniowie sa winni. ale KTOS jest winny i powinien zostac ukarany.
-
miodzio1988
Nie. Jeden przypadek to oszustwo, a drugi przypadek to przypadek. Przypadek to nie jest niesprawiedliwość. Tak samo jakbyś nazwał niesprawiedliwością to, że mając kolor w pokera przegrałeś z fullem np.sixsixsix pisze:tak, ale obydwa przypadki to niesprawiedliwosc. jedno spotyka sie z krytyka, a drugie z akceptacja z Twojej strony
nazwalbym to niesprawiedliwoscia gdyby przeciwnik wiedzial ze mu dojdzie full na riverze jeszcze przed rozdaniem. to chyba bardziej pasuje do calej sytuacji
-
miodzio1988
Spoko. Przeciwnik tego nie wiedział. Uczniowie nie wiedzieli co będzie. I co teraz ? ;]sixsixsix pisze:nazwalbym to niesprawiedliwoscia gdyby przeciwnik wiedzial ze mu dojdzie full na riverze jeszcze przed rozdaniem. to chyba bardziej pasuje do calej sytuacji
19 999
-
adambak
- Użytkownik

- Podziękował: 295 razy
oczywiście zgadzam się że zupełnie inna sytuacja.. co uczniowie zawinili solidnie się przygotowując i korzystając z wielu źródeł, wielu zadań? teraz tylko mają problem...
czekamy na historyczny momentmiodzio1988 pisze: 19 999
miodzio1988 pisze: Spoko. Przeciwnik tego nie wiedział. Uczniowie nie wiedzieli co będzie. I co teraz ? ;]
19 999
no wlasnie o to chodzi ze wiedzial:) sam nie chcial oszukac ale to nie zmienia faktu ze wiedzial
- smigol
- Użytkownik

- Podziękował: 89 razy
sixsixsix, nie wiedział, bo nie wiedział jakie zadania się pojawią na maturze. Gdyby wiedział, że na maturze pojawią się zadania z tych zestawów i się ich nauczył to wtedy twój argument by pasował.