Politechnika a uniwersytet - studia matematyczne.
-
Maciek.mat
- Użytkownik

Nie no, ej, to może najlepiej pójść na studia wieczorowe do prowincjonalnej uczelni. Każdy pisze, że poleca to i to, a tego raczej nie. Jak może mi przydać się uniwersytet, jak ja idę na inżynierię materiałową - tylko politechnika. Jak patrzyłem kierunki na UW, to można u nich postudiować sobie filologię bałtystykę, turkologię, matematykę, zarządzanie itp. No kurde, co ja humanista?
-
Mikolaj9
- Użytkownik

- Podziękował: 49 razy
Inne kolega też wychwycił (m.in. zarządzanie - także bardzo humanistyczny przedmiot ), ale matematyka najbardziej zwróciła kolegi uwagę.
-
Mozox
- Użytkownik

A co polecacie dla osoby, która nienawidzi informatyki i nie chce mieć z nic wspólnego?
Planuje złożyć papiery i na Uniwerek i na Polibudę w Gdańsku. Może coś ktoś powiedzieć o tych uczelniach pod kątem matematyki?
Planuje złożyć papiery i na Uniwerek i na Polibudę w Gdańsku. Może coś ktoś powiedzieć o tych uczelniach pod kątem matematyki?
-
Mikolaj9
- Użytkownik

Polubić A jest to możliwe, jak już się zacznie pisać dość ciekawe (czyli bardziej ambitne niż znajdowanie pierwiastków równania kwadratowego czy wypisujące "Hello world!" ) programy. Tylko najpierw trzeba przyswoić trochę teorii. Tego przedmiotu i tak raczej nie unikniesz.A co polecacie dla osoby, która nienawidzi informatyki i nie chce mieć z nic wspólnego?
-
Mozox
- Użytkownik

Starałem się, ale z niewolnika nie ma pracownika Nie lubię pracować na komputerze i nie przekonasz mnie do tego. Gdzie więc tego bardziej uniknę?
-
Mikolaj9
- Użytkownik

Na kartce możesz przecież programować Nie wiem jakie kierunki bierzesz pod uwagę. Na politechnice to raczej na każdym kierunku informatyka będzie.
- miki999
- Użytkownik

- Podziękował: 36 razy
Mozox, a nie bliżej by Ci było np. w Toruniu? Generalnie nie warto się zrażać, bo chyba na większości kierunków ma się styczność z informatyką- chociażby z kursem Office'a. Co do programowania to te parę przedmiotów też można się przemęczyć- nikt Ci nie każe po ukończeniu studiów siadać za komputerem, chociaż wybór studiów determinuje to w dużej mierze.
Przed wyborem zastanów się co chcesz robić, a nie czego nie chcesz.
Pozdrawiam.
Przed wyborem zastanów się co chcesz robić, a nie czego nie chcesz.
Pozdrawiam.
-
Jan Kraszewski
- Administrator

- Podziękował: 6 razy
Do Wrocławia raczej bliżej nie będzie, ale na informatyki na siłę nie wciskamy. Oczywiście, "Wstęp do informatyki i programowania" trzeba zrobić, ale to w zasadzie tyle. U nas każdy student sam kształtuje swój plan i można go sobie tak ułożyć, by unikać informatyki.
JK
JK
-
Mozox
- Użytkownik

Na UMK również złożyłem, na matmę z ekonomią.
Dzięki za odp.
Dzięki za odp.
-
Ben1337
Witam,
Jeżeli chodzi o matematykę w Łodzi to polecilibyście PŁ czy UŁ. Z góry dziękuję za odpowiedź.
Jeżeli chodzi o matematykę w Łodzi to polecilibyście PŁ czy UŁ. Z góry dziękuję za odpowiedź.
-
zaudi
- Użytkownik

Ja jestem na UŁ, dzisiaj zaliczyłem swój ostatni egzamin, ja polecam matematykę na UŁ, jestem na specjalności analiza finansowa (I rok). Na pierwszym roku większość kierunków ma te same przedmioty, żeby wyrobić pewien warsztat matematyczny. Ogólnie są lepsi profesorowie jak i gorsi jeśli chodzi o przekaz materiału, ale da się przyzwyczaić i grunt żeby się nie zniechęcać na początku gdzie będą ci kazali udowodnić że zero jest tylko jedno. Jeśli interesujesz się matmą w finansach to polecam ci wydział mat, bo działają dwa koła naukowe Makler (ogólnie zajmuje się giełdą) ,Triada(przygotowuje do egzaminu na aktuariusz). No i jeśli zdałeś przyzwoicie mature do dostaniesz stypendium na starcie oraz pod koniec roku darmowy wyjazd, w tym roku to jest Bukowina Tatrzańska -9 dniowy obóz za free.
Witam,
ja chciałbym zasięgnąć porady w sprawie wyboru uczelni z tych dwóch: polibuda w Gdańsku i UAM.
ja chciałbym zasięgnąć porady w sprawie wyboru uczelni z tych dwóch: polibuda w Gdańsku i UAM.
-
Adifek
- Użytkownik

- Podziękował: 8 razy
Matematyka na UAMie została wyróżniona przez PKA. Mocno się zastanawiałem nad tą uczelnią, ale ostatecznie wybrałem matematykę na PWr - mam bliżej, bardzo fajny dojazd, więcej przyjaciół i hmm... Jakby to powiedzieć... prywatny sentyment
Matematyka na UWr ma na pewno najlepszą reklamę w Internecie - zarówno tutaj (np. Pan Kraszewski) jak i na polwro.pl (np. Dio). Lista różnych specjalizacji jest tam naprawdę imponująca. Tylko od razu wiem, że to nie są studia dla mnie, bo ja jestem zbyt leniwy, żeby sam sobie wybierać kursy...
Proszę trzymać się tematu. O uczelniach i naszych wyborach rozmawiamy w innym dziale. Następny post nie na temat poskutkuje ostrzeżeniem. - czeslaw
Matematyka na UWr ma na pewno najlepszą reklamę w Internecie - zarówno tutaj (np. Pan Kraszewski) jak i na polwro.pl (np. Dio). Lista różnych specjalizacji jest tam naprawdę imponująca. Tylko od razu wiem, że to nie są studia dla mnie, bo ja jestem zbyt leniwy, żeby sam sobie wybierać kursy...
Proszę trzymać się tematu. O uczelniach i naszych wyborach rozmawiamy w innym dziale. Następny post nie na temat poskutkuje ostrzeżeniem. - czeslaw