Matura z matematyki 2011 - poziom rozszerzony
-
damiano12345
- Użytkownik

nie ma szans nawet na 1 punkt chociażby za uzasadnienie? czemu takie coś przekreśla całe zadanie?
- smigol
- Użytkownik

- Podziękował: 89 razy
Na 100% stracisz wszystkie punkty. Nawet jeśli rozwiązanie jest dobre, ale wyjaśniłeś to co robisz w sposób tak jasny i klarowny jak opisałeś swoje rozwiązanie zadania drugiego to i tak dostaniesz 0.
-
miodzio1988
Nie skreśla. Jaja sobie robię. I tylko czekam aż Pan Jan straci cierpliwość i przestanie odpowiadać na Wasze pytania. Coś taka weryfikacja zmieni? Oprócz tego, że sobie początek wakacji zwalicie i może następne egzaminy?damiano12345 pisze:nie ma szans nawet na 1 punkt chociażby za uzasadnienie? czemu takie coś przekreśla całe zadanie?
-
adner
- Użytkownik

- Podziękował: 27 razy
Po prostu taki miodzo chodzi po forum i demotywuje ludzi, żeby sobie usunąć przyszłą konkurencję. Taki sposób na podniesienie poczucia własnej wartości dla osób niestabilnych psychicznie.
-
miodzio1988
W sposób rzeczowy mówię, że Wasze pytania dotyczące Waszych rozwiązań są bez sensu. Pan Jan może powiedzieć co uważa ( bardzo szanuję Jego opinię), ale to są zwykłe dywagacje. Mogą się pokryć w 100 %, ale mogą też tylko np w 30 %. I co wtedy? Plus, po co się stresować? Jak będą wyniki i klucz odpowiedzi ( bo niby ma się pojawić- nie wiem, bo jak byłem maturzystą to roboty chodziłem, a nie na wyniki czekałem) wtedy można dyskutować.adner pisze:Po prostu taki miodzo chodzi po forum i demotywuje ludzi, żeby sobie usunąć przyszłą konkurencję. Taki sposób na podniesienie poczucia własnej wartości dla osób niestabilnych psychicznie.
niektórzy chcą określić swój wynik jak najdokładniej, żeby móc w miare realnie ocenić swoje szanse dostania się na dany kierunek, a dzięki temu oszczędzić pieniądze, które trzeba wydać na rekrutacje. niecierpliwość też na pewno jest tutaj istotna, np. u mnie.
-
miodzio1988
No to te osoby dokładnie nie określą swojego wyniku. Rozwiązania macie. Zobaczyć wystarczy ile się będzie miało maksymalnie punktów ( zakładając, że dobry wynik równa się dobrze rozwiązane zadanie) ile minimalnie ( zrobiłem błąd w piętnastej równości to i tak dostaje zero) wziąć sobie mediane i tyle.
Macie swój przybliżony wynik
Macie swój przybliżony wynik
Do zadania 7 o kącie między stycznymi trzeba było robić rysunek??
-
foox92
- Użytkownik

- Podziękował: 14 razy
mam pytanie zadanie 2 zrobilem je tak moglby ktos zobaczyc ?? Przepraszam ze tak chaotycznie ale szybko rozwiązywałem P mam nadzieje ze się połapiecie.
edit ; na maturze tak rozwiązałem ale oczywiscie wszystko dokladnie i estetyczniej xD
Pozdrawiam
edit ; na maturze tak rozwiązałem ale oczywiscie wszystko dokladnie i estetyczniej xD
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 8 maja 2011, o 21:45 przez scyth, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nieregulaminowy zapis - obrazki zamiast zapisu w LaTeX-u.
Powód: Nieregulaminowy zapis - obrazki zamiast zapisu w LaTeX-u.
-
kamil13151
- Użytkownik

- Podziękował: 459 razy
- smigol
- Użytkownik

- Podziękował: 89 razy
bolek155, no to co Cię głowa o rysunek boli?
foox92, najważniejsze: nie napisałeś, że przekształcenia są równoważne, zatem... - nie wiem jak do tego egzaminatorzy podchodzą, jak dla mnie bez takiego komentarza to nie jest dowód. Jeśli dla egzaminatorów ten komentarz jest konieczny, to stracisz pewnie 1 punkt (ale to są moje gdybania! egzaminatorem nie jestem). Nie napisałeś, że możesz mnożyć przez (a-c)(b-c). Przypadek z c=0 jest niepotrzebny, bo skoro wiemy, że a+b-2c=2c-2c=0, to tamten iloczyn zawsze będzie zerem...
foox92, najważniejsze: nie napisałeś, że przekształcenia są równoważne, zatem... - nie wiem jak do tego egzaminatorzy podchodzą, jak dla mnie bez takiego komentarza to nie jest dowód. Jeśli dla egzaminatorów ten komentarz jest konieczny, to stracisz pewnie 1 punkt (ale to są moje gdybania! egzaminatorem nie jestem). Nie napisałeś, że możesz mnożyć przez (a-c)(b-c). Przypadek z c=0 jest niepotrzebny, bo skoro wiemy, że a+b-2c=2c-2c=0, to tamten iloczyn zawsze będzie zerem...