Regulamin przyznawania stypednium jest na stronie .kuba_aaa pisze:Jakie są warunki otrzymania stypendium na matematyce?
[studia] Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
-
Piotr Jucha
- Użytkownik

-
xanowron
- Użytkownik

- Podziękował: 42 razy
Ja już zrezygnowałem także będziesz na 30 miejscu jak nie lepiejalnilam6 pisze:
Czyli że jak jestem na matmie 31 to dostanę stypendium? ;P
-
alnilam6
- Użytkownik

To spoko Co prawda jeszcze nie jestem na 100% pewna, czy zdecyduję się na tę matmę i UJ (wybieram jeszcze między informatyką na WAT i, w zależności czy się dostanę, inżynierią akustyczną na AGH-u), ale jestem już coraz bliżej podjęcia decyzji A możliwość dostania stypendium, może nie w największym stopniu, ale na pewno na nią wpłyniexanowron pisze:Ja już zrezygnowałem także będziesz na 30 miejscu jak nie lepiejalnilam6 pisze:
Czyli że jak jestem na matmie 31 to dostanę stypendium? ;P
alnilam6, z kolei ja ci nie pomogę, bo idę na studia na UJ.xanowron pisze: Ja już zrezygnowałem także będziesz na 30 miejscu jak nie lepiej
Mam jeszcze pytanie zupełnie inne niż wcześniejsze: czy warto zabierać rower do Krakowa, by móc lepiej się poruszać po mieście? Najważniejsza jest dla mnie trasa ul. Zielińskiego - Wydział MII.
Z tego co rozumiem z tego regulaminu, to mając tytuł finalisty w olimpiadzie stypendium na pierwszym roku jest zagwarantowane, tak?
- paladin
- Użytkownik

Sporo ludzi u nas na Wydziale porusza się na rowerach (w sensie po mieście, nie wewnątrz Wydziału ). A z ulicy Zielińskiego na WMiI można i na piechotę, a rowerem będzie błyskawicznie. Głowy nie dam, ale istnieje chyba bardzo ładny skrót przez Zakrzówek.Mario58 pisze:Mam jeszcze pytanie zupełnie inne niż wcześniejsze: czy warto zabierać rower do Krakowa, by móc lepiej się poruszać po mieście? Najważniejsza jest dla mnie trasa ul. Zielińskiego - Wydział MII.
Nasunęło mi się jeszcze jedno pytanie, jakie książki warto kupić przed studiami (matematyka, UJ). Mam trochę kasy na ten cel, tylko po prostu muszę je wydać na książki. Co warto mieć, żeby się lepiej nauczyć?
Jakie są wymagania by dostac sie na Matematyke na UJ ? Na stronie nie znalazlem interesujacych mnie informacji.. Co jest brane pod uwage i jak licza sie punkty? Dziekuje, pozdrawiam i czekam na odpowiedz.
-
xanowron
- Użytkownik

Przeczytałeś to co jest w podanym przez Ciebie linku? W drugiej zakładce masz wyraźnie powiedziane jak się liczą punkty, a w ostatniej masz wyniki rekrutacji z tego roku.twuj pisze:Jakie są wymagania by dostac sie na Matematyke na UJ ? Na stronie nie znalazlem interesujacych mnie informacji.. Co jest brane pod uwage i jak licza sie punkty? Dziekuje, pozdrawiam i czekam na odpowiedz.
Wystarczy mi matura z matematyki i to sie bedzie tylko liczyc? Bede zdawal poziom podstawowy i rozszerzony..
-
xanowron
- Użytkownik

A jak jest napisane? Oprócz matury z matematyki na studiach przydaje się też umiejętność czytania ze zrozumieniem.twuj pisze:Wystarczy mi matura z matematyki i to sie bedzie tylko liczyc? Bede zdawal poziom podstawowy i rozszerzony..
ok ;] to teraz takie pytanie: Ile % z rozszerzonej musze zdobyc by sie dostac na studia?
-
breakout
- Użytkownik

- Podziękował: 1 raz
Witam
Czy ktoś orientuje się czy będzie rekrutacja na na studia I stopnia zaczynające się od semestru letniego(od lutego/marca?)? Byłbym bardzo zainteresowany
Czy ktoś orientuje się czy będzie rekrutacja na na studia I stopnia zaczynające się od semestru letniego(od lutego/marca?)? Byłbym bardzo zainteresowany