Zarobki po matematyce
- leszczu450
- Użytkownik

- Podziękował: 1589 razy
Zarobki po matematyce
robertm19, a jak szybko po skończeniu studiów udało znaleźć Ci się pracę? I czy zarobki są satysfakcjonujące?
-
robertm19
- Użytkownik

- Podziękował: 7 razy
Zarobki po matematyce
Trochę to trwało, w sumie rok. Po studiach musiałem wróci w rodzinne strony, więc każdy wyjazd na rozmowę do Warszawy wybierałem starannie. Tak żeby to nie był wyjazd na marne. W pierwszej kolejności u mnie zawsze były firmy ubezpieczeniowe, dlatego teraz ciesze się że udało się.
Dostałem umowe dość nietypową bo na 6 miesięcy, a nie jak to jest w zwyczaju na 3. Zarobki na ten moment są ok, odkładam trochę co miesiąc. Po tym 6 miesięcznym okresie raczej będę starał się o jakąś dodatkowa kwotę.
Dostałem umowe dość nietypową bo na 6 miesięcy, a nie jak to jest w zwyczaju na 3. Zarobki na ten moment są ok, odkładam trochę co miesiąc. Po tym 6 miesięcznym okresie raczej będę starał się o jakąś dodatkowa kwotę.
- leszczu450
- Użytkownik

Zarobki po matematyce
robertm19, rozumiem : ) ale mimo wszystko celujesz w aktuariat? Czy już bierzesz co dają?
- VillagerMTV
- Użytkownik

- Podziękował: 65 razy
Zarobki po matematyce
Ale nie trzeba już zdać egzaminu aktuarialnego, żeby pracować jako aktuariusz. Wystarczą studia matematyczne (może nawet fizyczne) i praktyka.
- leszczu450
- Użytkownik

Zarobki po matematyce
Jeszcze trzeba zdawać. Uwolnienie zawodu aktuariusza planowane jest na "za kilka lat". Póki co uwolniono rzeczoznawce majątkowego . Kiedyś rzeczoznawca kupe kasy zarabiał. A teraz połowa działalności pozamykana. Boje się, że to samo będzie z aktuariuszami ...
-
robertm19
- Użytkownik

- Podziękował: 7 razy
Zarobki po matematyce
Dlatego trzeba działać póki są te egzaminy. Całkiem inaczej pracodawca będzie patrzył na ciebie kiedy bedzie widział w CV licencję uzyskaną po zdanych egzaminach a nie po deregularyzacji zawodu. Tak uważam.
-
Jan Kraszewski
- Administrator

- Podziękował: 6 razy
Zarobki po matematyce
Nie sądzę, by po deregulacji zniknęły egzaminy. Po prostu nie będą obowiązkowe, może zmieni się ich organizator, ale myślę, że jakiś system certyfikacji pozostanie.
JK
JK
- VillagerMTV
- Użytkownik

Zarobki po matematyce
Są i będą, bo mają byćsą dwie drogi. Jedna to egzamin i od razu praca, druga to studia matematyczne i długie przyuczanie się pod okiem aktuariusza.robertm19 pisze: Egzaminy dalej są organizowane.
- VillagerMTV
- Użytkownik

- VillagerMTV
- Użytkownik