Łamigłówki rysunkowe
Łamigłówki rysunkowe
Oj, dobra, już widze że odpowiedź nieprawidłowa. Dopiero teraz zauważyłem że ktoś już wcześniej tak napisał.
miodzio1988, dzięki :>
miodzio1988, dzięki :>
-
adri
- Użytkownik

Łamigłówki rysunkowe
A na jakiej podstawi to wywnioskowałeś? Moim zdaniem to koło to niepotrzebny dodatek, który "zamyka reszte".
Łamigłówki rysunkowe
Mialem wizje, ze to uproszczona mapa ksiezyca, ale nie potrafie znalezc na tyle dobrego zdjecia by zobaczyc czy kratery sie pokrywaja
-
miodzio1988
Łamigłówki rysunkowe
abc666 daj już rozwiązanie tej zagadki. Dla mnie ta zagadka jest głupia. Już padło kilka odpowiedzi (uzasadnionych ) i dalej jest wszystko źle. Zobaczymy czy to rozwiązanie będzie aż takie rewelacyjne.
- Swistak
- Użytkownik

- Podziękował: 99 razy
Łamigłówki rysunkowe
Czy ta książka, to taki mały zielonkawy tomik zadań z Mensy ? Kiedyś coś takiego pozyczyłem od nauczycielki i pamiętam, że była i autostrada i skarby i podział koła i możliwe, że tamte inne też.
- kp1311
- Użytkownik

- Podziękował: 36 razy
Łamigłówki rysunkowe
7?
Biorąc pod uwagę sumę odległosci pomiędzy danym kólkiem a kółkami o numerach o jeden większym i o jeden mniejszym. Wyznaczyłbym 7, gdyż dla 7 ta suma wydaje mi się największa.
Biorąc pod uwagę sumę odległosci pomiędzy danym kólkiem a kółkami o numerach o jeden większym i o jeden mniejszym. Wyznaczyłbym 7, gdyż dla 7 ta suma wydaje mi się największa.
- Inkwizytor
- Użytkownik

- Podziękował: 1 raz
Łamigłówki rysunkowe
Moje pierwsze skojarzenie jak to zobaczyłem to księżyc. Tylko że trzeba by dopasować kratery z mapy/zdjęcia do rysunku (w dodatku rysunek obrócony)