Matura próbna CKE 2009
-
andrzejskurcz
- Użytkownik

- Podziękował: 14 razy
Matura próbna CKE 2009
myslicie ze nauczyciele mają klucze?? chodzi mi o to bo u nas w sql 4 osoby pisaly i sie zastanawiam czy nauczyciel na jutro sprawdzi bo jak mają klucze to sprawdzi
- Sylwek
- Użytkownik

- Podziękował: 160 razy
Matura próbna CKE 2009
Kąt dwuścienny pomiędzy płaszczyznami to kąt pomiędzy prostymi prostopadłymi poprowadzonymi do krawędzi przecięcia obu płaszczyzn. U nas tymi dwoma prostymi mogły być np. wysokości ścian bocznych (bo są prostopadłe do krawędzi przecięcia płaszczyzn dwóch sąsiednich ścian). Można było oczywiście poprowadzić te proste prostopadłe gdzie indziej, ale wówczas nie mielibyśmy długości trzeciego boku trójkąta - a mianowicie przekątnej podstawy. "Postaw" sobie w pamięci ten ostrosłup na ścianie bocznej - chyba łatwiej będzie to zrozumieć.loonatic pisze:Mógłbyś to jaśniej wytłumaczyć, bo ja tego nie widzę...Sylwek pisze:ten kąt był w trójkącie złożonym z dwóch wysokości ścian bocznych i przekątnej podstawy
Bo dłuższa podstawa ma długość większą od krótszej: \(\displaystyle{ 3d-30>30-d \iff 4d>60 \iff d>15}\) i tego Ci pewnie zabrakło.andrzejskurcz pisze:dlaczego dziedzina od 15 do 30 a nie od 10 do 30??
Gdzieś na poprzedniej stronie jest link do skanów sprzed trzech dni na stronie wrzuta.plrzeszutti pisze:A są już gdzieś opublikowane zadania ? Bo my pisaliśmy z operonu a tej z CKE już nam nie zrobili :/ Bym sobie sam zrobił
-
andrzejskurcz
- Użytkownik

Matura próbna CKE 2009
powiedz mi jeszcze to co zapytalem moze wiesz o tych kluczach czy je mają nauczyciele
Matura próbna CKE 2009
zadanie 9. proste, ale mi jakos to nie moglo wyjsc, moze ktos napisac jak to poprawnie zrobic?
- marcinn12
- Użytkownik

- Podziękował: 61 razy
Matura próbna CKE 2009
Śmiać się czy płakać ...Decyzją Centralnej Komisji Egzaminacyjnej, materiały z egzaminów z przedmiotu wybranego zostaną opublikowane dopiero po 20 stycznia 2009 r.
Dzięki temu uczniowie mogą sprawdzić swoje siły w większej liczbie przedmiotów.
-
silvaran
- Użytkownik

- Podziękował: 60 razy
Matura próbna CKE 2009
raczej śmiać. bo arkusze są od 3 dni w necie a z odpowiedziami będą jeszcze tydzień czekać. głupota.
kurde, tak jak patrzę to raczej nie widzę optymistycznie tej maturki. raczej w okolicach 60-70% a to nie za dużo... ;/
a Wy, jak obstawiacie?
kurde, tak jak patrzę to raczej nie widzę optymistycznie tej maturki. raczej w okolicach 60-70% a to nie za dużo... ;/
a Wy, jak obstawiacie?
-
sylwia9o
- Użytkownik

- Podziękował: 1 raz
Matura próbna CKE 2009
Nauczyciele mają od razu chyba klucz.. przyjemniej u mnie już mieli z matmy
Ostatnio zmieniony 13 sty 2009, o 21:42 przez sylwia9o, łącznie zmieniany 1 raz.
-
andrzejskurcz
- Użytkownik

Matura próbna CKE 2009
ja oceniam miedzy 80-90 wiekszosc dobrze male bledy w 2 zadaniach zabierajace max 1-2 punkty w kazdym mysle, plus moze cos o czym nie wiem, mysle ze 85 to taki optymalny, na operonowskiej mialem 82 i nauczyciel nie byl zadowolony
- Nakahed90
- Użytkownik

Matura próbna CKE 2009
Ja liczę na 85%, dwa małe błędy plus to co mi za znikome opisy i skróty myślowe zabiorą.
- marcinn12
- Użytkownik

- Podziękował: 61 razy
Matura próbna CKE 2009
U nas nie będą liczyć dwóch zadań z rachunku i stereometrii ponieważ nie miałem tych działów. Jednak za dużo bym i tak nie stracił 4+4=16%. Żałuje tylko zadania z tym dowodem Bo tu będzie 0 punktów. Oj tam Niedługo weekend i będzie trzeba zapić to mature
btw angielski był łatwiejszy
btw angielski był łatwiejszy
-
andrzejskurcz
- Użytkownik

Matura próbna CKE 2009
u nas tez nie licza stereometri bo jeszcze tylko tego nie bylo ale ja je zrobilem
Matura próbna CKE 2009
CKE to jedna wielka żenada. Maja wyciek albo pozwalaja jednym szkolom pisac wczesniej innym pozniej, robia sobie jaja z pokazaniem klucza.
Mysle ze sama matura byla w miare dobra poziom nie byl za niski ani za wysoki.
btw. jak sie pisze cos bo na tej naszej maturze spotkalem sie z napisem "kosinus" i jakos dziwnie sie czytalo .
Mysle ze sama matura byla w miare dobra poziom nie byl za niski ani za wysoki.
btw. jak sie pisze cos bo na tej naszej maturze spotkalem sie z napisem "kosinus" i jakos dziwnie sie czytalo .