Matura próbna CKE 2009
-
LoGaN9916
- Użytkownik

- Podziękował: 3 razy
Matura próbna CKE 2009
Witam!
Jak tam nastroje po maturze ? Chyba był trudniejsza od tej operonowskiej. I mam kilka pytań w jaki sposób zabieraliście się za zadanie z tymi kratkami i czasem ? Ja podstawiłem to 4 liczby (10s 20 kratek i 90 s i 30 k chyba) i zrobiłem układ równań i wyliczyłem a i b. A i to zadanie z trójkątem(analityczna) można było zrobić z prostopadłości prostych ?
Jak tam nastroje po maturze ? Chyba był trudniejsza od tej operonowskiej. I mam kilka pytań w jaki sposób zabieraliście się za zadanie z tymi kratkami i czasem ? Ja podstawiłem to 4 liczby (10s 20 kratek i 90 s i 30 k chyba) i zrobiłem układ równań i wyliczyłem a i b. A i to zadanie z trójkątem(analityczna) można było zrobić z prostopadłości prostych ?
- Nakahed90
- Użytkownik

Matura próbna CKE 2009
Ja pisałem poziom rozszerzony, ale jego poziom jak dla mnie był bardzo łatwy.
Całość zajęła mi godzinkę z hakiem.
Całość zajęła mi godzinkę z hakiem.
-
arekklimkiewicz
- Użytkownik

- Podziękował: 19 razy
- Natasha
- Użytkownik

- Podziękował: 97 razy
Matura próbna CKE 2009
W tym z czasem podstawiłam i wyszły jakies ułamki. Tylko później przy wyliczaniu pierwiastków, żeby znaleźć ilość kartek dla 50s pomyliłam się, bo nei podzieliłam na 2 i wyszło mi dwa razy więcej. Z tym trójkątem z prostopadłości, przynajmniej ja tak zrobiłam. Jak zrobiliście zadanie z kwadratem i trójkątami? Ja sobie poobliczałam kąty trójkątów równoramiennych i tak kombinowałam, żeby wyszlo. Ile wyszło Wam w zadaniu z ciągami i ostrosłupem, no i z tym trójkątem, gdzie trzeba było policzyć dł odcinka PB bodajże? Dla mnie trudniejszy niż z operona, więcej trzeba było myśleć:P
- marcinn12
- Użytkownik

- Podziękował: 61 razy
Matura próbna CKE 2009
Jesli ktoś jest ciekawy pytań bo np nie pisał tego:
Zwrócie uwage że plik umieszczoo 3 dni temu... tak jak z Operonem przecieki. Wina dyrektorów szkół, bo robią matury kiedy im się podoba.
Pzdr
Zwrócie uwage że plik umieszczoo 3 dni temu... tak jak z Operonem przecieki. Wina dyrektorów szkół, bo robią matury kiedy im się podoba.
Pzdr
-
wdsk13
- Użytkownik

- Podziękował: 13 razy
Matura próbna CKE 2009
Były przecieki to były, trudno. Ten kto z tego skorzystał to stracił, bo się nie sprawdził. Przecież nawet jakby napisał na 100% to co z tego. Ja napisałem samodzielnie i przynajmniej będę wiedział na jakim etapie przygotowań jestem.marcinn12 pisze:Jesli ktoś jest ciekawy pytań bo np nie pisał tego:
Pzdr
- marcinn12
- Użytkownik

Matura próbna CKE 2009
Ja też pisałem uczcwie, nawet mi do głowy nie przyszło żeby szukać tego wcześniej. Dopiero dzisiaj na to natrwafiłm bo chciałem porównać wyniki.
Były przecieki to były, trudno. Ten kto z tego skorzystał to stracił, bo się nie sprawdził. Przecież nawet jakby napisał na 100% to co z tego. Ja napisałem samodzielnie i przynajmniej będę wiedział na jakim etapie przygotowań jestem.
Ostatnio zmieniony 13 sty 2009, o 15:31 przez marcinn12, łącznie zmieniany 1 raz.
-
andrzejskurcz
- Użytkownik

- Podziękował: 14 razy
- marcinn12
- Użytkownik

Matura próbna CKE 2009
PRAWIDŁOWE ODPOWIEDZI Z MATEMATYKI PODSTAWOWEJ: (Nie wiem czy dobre, takie w necie znalazłem )
1.
- wykres: wykresu nie da się tutaj przedstawić, ale jak macie niżej dobrze to ok.
- zbiór rozwiązań: zamkniety -1;7 zamkniety
- dziedzina funkcji: zamkniety -6;2 zamkniety
- miejsca zerowe: -4 oraz 1/4
2.
- funkcja trygonometryczna: L=R, za tg dajemy sin/cos następnie mnożymy i skracamy.
3.
- ciąg arytmetyczny: 1,29 bądź 9/7, jak kto woli.
4.
- prawdopodobieństwo: 10/36.
5.
- oś symetrii trójkąta: f(x)=x-1.
6.
- książeczka: 8000 zł.
7.
- klasa liczyła 30 uczniów w tym 18 dziewczyn oraz 12 chłopaków.
8.
- pierwiastek sześcienny z 16 czyli 2 pierwiastki sześcienne z dwóch.
9.
- wspólne rozwiązania z nierównością i tą funkcją: 2.
10.
- kartki: 20.
11.
- z trójkątami ustnie: wiele sposobów, jak kto wolał, ja dałem o kątach, że są równe oraz, że boki także, więc musiał wyjść. W każdym razie dawałem tam dużo dowodów już nie pamiętam jakie.
12.
- odcinek PB - 3 pierwiastki z 6
Klucze powinny być lada moment
... Itemid=106 --> tam się powinny pojawić.
1.
- wykres: wykresu nie da się tutaj przedstawić, ale jak macie niżej dobrze to ok.
- zbiór rozwiązań: zamkniety -1;7 zamkniety
- dziedzina funkcji: zamkniety -6;2 zamkniety
- miejsca zerowe: -4 oraz 1/4
2.
- funkcja trygonometryczna: L=R, za tg dajemy sin/cos następnie mnożymy i skracamy.
3.
- ciąg arytmetyczny: 1,29 bądź 9/7, jak kto woli.
4.
- prawdopodobieństwo: 10/36.
5.
- oś symetrii trójkąta: f(x)=x-1.
6.
- książeczka: 8000 zł.
7.
- klasa liczyła 30 uczniów w tym 18 dziewczyn oraz 12 chłopaków.
8.
- pierwiastek sześcienny z 16 czyli 2 pierwiastki sześcienne z dwóch.
9.
- wspólne rozwiązania z nierównością i tą funkcją: 2.
10.
- kartki: 20.
11.
- z trójkątami ustnie: wiele sposobów, jak kto wolał, ja dałem o kątach, że są równe oraz, że boki także, więc musiał wyjść. W każdym razie dawałem tam dużo dowodów już nie pamiętam jakie.
12.
- odcinek PB - 3 pierwiastki z 6
Klucze powinny być lada moment
... Itemid=106 --> tam się powinny pojawić.
- Natasha
- Użytkownik

- Podziękował: 97 razy
Matura próbna CKE 2009
w tym pierwszym zad. Df na pewno od -6 do 2 zamknięty, a nie od -7? Wydawało mi się, że tam jest przedział domknięty na początku... no i z tymi kartkami jakieś 2 pkt do tyłu. ale ogólnie dobrze.... tylko nie wiem, jak z tym dowodem...
-
andrzejskurcz
- Użytkownik

- Podziękował: 14 razy
-
garczi
- Użytkownik

Matura próbna CKE 2009
Mnie najbardziej śmieszyło to, że w zadaniu za 4 pkt były 2 strony na rozwiązanie, a w zadaniu za 7 pkt niecała jedna strona...