Matura próbna CKE 2009

Przygotowanie do egzaminu dojrzałości. Zestawy zadań. Wyniki i przebieg rekrutacji na studia.
LoGaN9916
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 164
Rejestracja: 26 lis 2006, o 20:15
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Zona
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 3 razy

Matura próbna CKE 2009

Post autor: LoGaN9916 »

Witam!
Jak tam nastroje po maturze ? Chyba był trudniejsza od tej operonowskiej. I mam kilka pytań w jaki sposób zabieraliście się za zadanie z tymi kratkami i czasem ? Ja podstawiłem to 4 liczby (10s 20 kratek i 90 s i 30 k chyba) i zrobiłem układ równań i wyliczyłem a i b. A i to zadanie z trójkątem(analityczna) można było zrobić z prostopadłości prostych ?
Awatar użytkownika
Nakahed90
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 8887
Rejestracja: 11 paź 2008, o 22:29
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Łódź
Pomógł: 1871 razy

Matura próbna CKE 2009

Post autor: Nakahed90 »

Ja pisałem poziom rozszerzony, ale jego poziom jak dla mnie był bardzo łatwy.
Całość zajęła mi godzinkę z hakiem.
arekklimkiewicz
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 153
Rejestracja: 19 wrz 2008, o 20:13
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 19 razy
Pomógł: 21 razy

Matura próbna CKE 2009

Post autor: arekklimkiewicz »

ja pisałem poziom rozszerzony.
Był średnio-trudny.
Awatar użytkownika
Natasha
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 982
Rejestracja: 9 lis 2008, o 15:08
Płeć: Kobieta
Podziękował: 97 razy
Pomógł: 167 razy

Matura próbna CKE 2009

Post autor: Natasha »

W tym z czasem podstawiłam i wyszły jakies ułamki. Tylko później przy wyliczaniu pierwiastków, żeby znaleźć ilość kartek dla 50s pomyliłam się, bo nei podzieliłam na 2 i wyszło mi dwa razy więcej. Z tym trójkątem z prostopadłości, przynajmniej ja tak zrobiłam. Jak zrobiliście zadanie z kwadratem i trójkątami? Ja sobie poobliczałam kąty trójkątów równoramiennych i tak kombinowałam, żeby wyszlo. Ile wyszło Wam w zadaniu z ciągami i ostrosłupem, no i z tym trójkątem, gdzie trzeba było policzyć dł odcinka PB bodajże? Dla mnie trudniejszy niż z operona, więcej trzeba było myśleć:P
Awatar użytkownika
marcinn12
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 836
Rejestracja: 23 sty 2007, o 15:06
Płeć: Kobieta
Podziękował: 61 razy
Pomógł: 193 razy

Matura próbna CKE 2009

Post autor: marcinn12 »

Jesli ktoś jest ciekawy pytań bo np nie pisał tego:
Zwrócie uwage że plik umieszczoo 3 dni temu... tak jak z Operonem przecieki. Wina dyrektorów szkół, bo robią matury kiedy im się podoba.

Pzdr
wdsk13
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 64
Rejestracja: 12 paź 2008, o 12:27
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wola
Podziękował: 13 razy

Matura próbna CKE 2009

Post autor: wdsk13 »

marcinn12 pisze:Jesli ktoś jest ciekawy pytań bo np nie pisał tego:
Zwrócie uwage że plik umieszczoo 3 dni temu... tak jak z Operonem przecieki. Wina dyrektorów szkół, bo robią matury kiedy im się podoba.

Pzdr
Były przecieki to były, trudno. Ten kto z tego skorzystał to stracił, bo się nie sprawdził. Przecież nawet jakby napisał na 100% to co z tego. Ja napisałem samodzielnie i przynajmniej będę wiedział na jakim etapie przygotowań jestem.
Awatar użytkownika
Natasha
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 982
Rejestracja: 9 lis 2008, o 15:08
Płeć: Kobieta
Podziękował: 97 razy
Pomógł: 167 razy

Matura próbna CKE 2009

Post autor: Natasha »

A macie może zadania z poziomu podstawowego? ewentualnie odpowiedzi do nich?:)
Awatar użytkownika
marcinn12
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 836
Rejestracja: 23 sty 2007, o 15:06
Płeć: Kobieta
Podziękował: 61 razy
Pomógł: 193 razy

Matura próbna CKE 2009

Post autor: marcinn12 »


Były przecieki to były, trudno. Ten kto z tego skorzystał to stracił, bo się nie sprawdził. Przecież nawet jakby napisał na 100% to co z tego. Ja napisałem samodzielnie i przynajmniej będę wiedział na jakim etapie przygotowań jestem.
Ja też pisałem uczcwie, nawet mi do głowy nie przyszło żeby szukać tego wcześniej. Dopiero dzisiaj na to natrwafiłm bo chciałem porównać wyniki.
Ostatnio zmieniony 13 sty 2009, o 15:31 przez marcinn12, łącznie zmieniany 1 raz.
andrzejskurcz
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 111
Rejestracja: 7 lut 2008, o 18:21
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Plock
Podziękował: 14 razy

Matura próbna CKE 2009

Post autor: andrzejskurcz »

odpowiedzi by sie przydaly
Awatar użytkownika
marcinn12
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 836
Rejestracja: 23 sty 2007, o 15:06
Płeć: Kobieta
Podziękował: 61 razy
Pomógł: 193 razy

Matura próbna CKE 2009

Post autor: marcinn12 »

PRAWIDŁOWE ODPOWIEDZI Z MATEMATYKI PODSTAWOWEJ: (Nie wiem czy dobre, takie w necie znalazłem )

1.
- wykres: wykresu nie da się tutaj przedstawić, ale jak macie niżej dobrze to ok.
- zbiór rozwiązań: zamkniety -1;7 zamkniety
- dziedzina funkcji: zamkniety -6;2 zamkniety
- miejsca zerowe: -4 oraz 1/4

2.
- funkcja trygonometryczna: L=R, za tg dajemy sin/cos następnie mnożymy i skracamy.

3.
- ciąg arytmetyczny: 1,29 bądź 9/7, jak kto woli.

4.
- prawdopodobieństwo: 10/36.

5.
- oś symetrii trójkąta: f(x)=x-1.

6.
- książeczka: 8000 zł.

7.
- klasa liczyła 30 uczniów w tym 18 dziewczyn oraz 12 chłopaków.

8.
- pierwiastek sześcienny z 16 czyli 2 pierwiastki sześcienne z dwóch.

9.
- wspólne rozwiązania z nierównością i tą funkcją: 2.

10.
- kartki: 20.

11.
- z trójkątami ustnie: wiele sposobów, jak kto wolał, ja dałem o kątach, że są równe oraz, że boki także, więc musiał wyjść. W każdym razie dawałem tam dużo dowodów już nie pamiętam jakie.

12.
- odcinek PB - 3 pierwiastki z 6

Klucze powinny być lada moment
... Itemid=106 --> tam się powinny pojawić.
Awatar użytkownika
Natasha
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 982
Rejestracja: 9 lis 2008, o 15:08
Płeć: Kobieta
Podziękował: 97 razy
Pomógł: 167 razy

Matura próbna CKE 2009

Post autor: Natasha »

w tym pierwszym zad. Df na pewno od -6 do 2 zamknięty, a nie od -7? Wydawało mi się, że tam jest przedział domknięty na początku... no i z tymi kartkami jakieś 2 pkt do tyłu. ale ogólnie dobrze.... tylko nie wiem, jak z tym dowodem...
andrzejskurcz
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 111
Rejestracja: 7 lut 2008, o 18:21
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Plock
Podziękował: 14 razy

Matura próbna CKE 2009

Post autor: andrzejskurcz »

ja prosilem o rozszerzony poziom:D
garczi
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 17
Rejestracja: 19 kwie 2007, o 15:31
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Limanowa

Matura próbna CKE 2009

Post autor: garczi »

Mnie najbardziej śmieszyło to, że w zadaniu za 4 pkt były 2 strony na rozwiązanie, a w zadaniu za 7 pkt niecała jedna strona...
Awatar użytkownika
Natasha
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 982
Rejestracja: 9 lis 2008, o 15:08
Płeć: Kobieta
Podziękował: 97 razy
Pomógł: 167 razy

Matura próbna CKE 2009

Post autor: Natasha »

Na podstawowym trzeba się było trochę opisać, żeby dostać te 4 punkty, beznadziejna ta punktacja...
Hatcher
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 175
Rejestracja: 1 maja 2008, o 15:29
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 57 razy
Pomógł: 14 razy

Matura próbna CKE 2009

Post autor: Hatcher »

zgadzam się z garczi , tam gdzie było potrzebne miejsce na rozwiązanie to nie było go na tyle, no ale cóż poradzić....
ODPOWIEDZ