Wrażenia po maturze 13 maja 2009.
- mcbob
- Użytkownik

Są całkowicie inne kryteria oceny z angielskiego ustnego i z polskiego, zupełnie inne umiejętności się sprawwdza. Nie można porównywać tych matur do siebie bo to po prostu nie ma sensu.
Nie wiem czy ktoś z Was już widział - CKE opublikowało tegoroczne klucze
... 3&Itemid=2
PS. Przy okazji mojego pierwszego posta witam Forumowiczów i Forumowiczki
... 3&Itemid=2
PS. Przy okazji mojego pierwszego posta witam Forumowiczów i Forumowiczki
- mcbob
- Użytkownik

Bo pewnie jeszcze będą ze dwa razy zmieniaćkrzych07 pisze:To sie troche pospieszyli :d
oby nie bo ten klucz mi pasuje... no poza tym zadaniem ze skarbcem i ewentualnie z kołami te 2 zadania 2 punkty mam nie pewne bo nie pamietam już czy napisałem to czy nie
Ehh... ja chce 100%
:D
Ehh... ja chce 100%
- Przemas O'Black
- Użytkownik

- Podziękował: 69 razy
Nie wiem, co o tym myśleć, bo kilka zadań zrobiłem inną metodą, ale prawidłowo.
zad. 7 Założyłem nie wprost, że \(\displaystyle{ \frac{s19}{s20} \ge \frac{1}{4} \Rightarrow 4* s19 \ge s20 \Rightarrow 4*s19 - s20 \ge 0}\) i to jakoś tam powychodziło dalej.
zad. 9 Zrobiłem równanie na prostą łączącą środek koła z punktem A, a następnie prostopadłą do niej odległą od punktu S o "r".
zad. 10 Opisałem zbiór zdarzeń elementarnych i zbiór zdarzeń sprzyjających, potem narysowałem drzewsko i oznaczyłem obok, na czym polegają poszczególne etapy losowania.
zad. 11 Obliczyłem na podstawie Talesa odległość między rzutem prostopadłym punktu F na podstawę ostrosłupu a punktem C. Dzięki temu z pitagorasa wyszedł |FF'|. Potem obliczyłem z talesa długość odcinka |EF'| i z Pitagorasa na tej podstawie h przekroju. Tylko że ten wynik wyszedł mi jakiś koślawy.
Zakładając, że 7,9 i 10 dobrze a w 11 policzyłem cos (1p) i narysowałem przekrój (1p) a za metodę bez jasnego wyniku dodadzą kolejny punkt, to razem 80%. Mam nadzieję, że chociaż tyle będzie, bo jak nie to nie wiem.
zad. 7 Założyłem nie wprost, że \(\displaystyle{ \frac{s19}{s20} \ge \frac{1}{4} \Rightarrow 4* s19 \ge s20 \Rightarrow 4*s19 - s20 \ge 0}\) i to jakoś tam powychodziło dalej.
zad. 9 Zrobiłem równanie na prostą łączącą środek koła z punktem A, a następnie prostopadłą do niej odległą od punktu S o "r".
zad. 10 Opisałem zbiór zdarzeń elementarnych i zbiór zdarzeń sprzyjających, potem narysowałem drzewsko i oznaczyłem obok, na czym polegają poszczególne etapy losowania.
zad. 11 Obliczyłem na podstawie Talesa odległość między rzutem prostopadłym punktu F na podstawę ostrosłupu a punktem C. Dzięki temu z pitagorasa wyszedł |FF'|. Potem obliczyłem z talesa długość odcinka |EF'| i z Pitagorasa na tej podstawie h przekroju. Tylko że ten wynik wyszedł mi jakiś koślawy.
Zakładając, że 7,9 i 10 dobrze a w 11 policzyłem cos (1p) i narysowałem przekrój (1p) a za metodę bez jasnego wyniku dodadzą kolejny punkt, to razem 80%. Mam nadzieję, że chociaż tyle będzie, bo jak nie to nie wiem.
Jeśli zrobiłeś prawidłowo to raczej na pewno Ci zaliczą... A klucz taki sobie, tylko w minimalnym stopniu wyjaśnił moje wątpliwości. A nadal nie wiem np. czy za drobny błąd rachunkowy jest -1pkt, czy wszystko źle...
- Przemas O'Black
- Użytkownik

- Podziękował: 69 razy
Błąd rachunkowy umniejsza punkty z tych części zadań, w których klucz nakazywał podanie wyniku.flux pisze:A nadal nie wiem np. czy za drobny błąd rachunkowy jest -1pkt, czy wszystko źle...
-
silvaran
- Użytkownik

- Podziękował: 60 razy
Hej, a słyszeliscie coś o tym, że mają być dostępne w internecie wyniki wczesniej niz 30 czerwca, przy założeniu, że dana matura została sprawdzona? Rok temu mieli coś takiego zrobić i podobno zrobili, ale dopiero 29 czerwca i to jakos tak w nocy
Ktoś coś słyszał?
Ktoś coś słyszał?
Nie wiem czy mamy na myśli to samo. Ale wydaje mi się, że chodzi o system OBIEG który funkcjonuje od kilku lat w OKE Kraków, ale w innych OKE np. w mojej łódzkiej nie;D