mydew pisze:
Na przykład w zadaniu z liczbami ośmiocyfrowymi rozwiązanie zajęło mi kilka linijek, napisałem ile widzę możliwości wybrania miejsc na dwójki, trójki i potem te trzy pozostałe nie będące ani 2, ani 3, ani 0 - krótko mówiąc, tak jak ma być. Kolega to opisywał chyba prawie na całą stronę (co prawda źle mu wyszło). Pozdrawiam
też tak napisałem - ile miejsc na dwójki, ile na trójki, i jak z resztą cyfr.. moim zdaniem jest to zupełnie wystarczające, patrząc na inne matury i klucze..
ale też mam coś takiego jak Ty, że mimo iż wszystko mam dobrze to boję się że gdzieś mogą mi poukradać punkty (takie pojedyncze, maks 2pkt), a tego bym nie chciał.. ale w sumie nie powinni się czepiać rozwiązania jeśli ma ono poprawny wynik i też nie jest on wzięty z sufitu tylko w rozwiązaniu jest widoczny postęp i słuszne wnioski.. a mimo to właśnie teraz zachodzą mnie takie wątpliwości, że coś może nie grać, chyba się za dużo naczytałem forum
bo np na próbnej matmie podstawowej w zadaniu z kombi (było takie banalne ile jest tam jakichś liczb) to napisałem samo działanie z reguły mnożenia i wynik bez jakiegokolwiek komentarza i.. było na maks, czyli chyba sprawdzacze są jakoś tam wyrozumiali i jeśli widzą że człowiek wie co pisze to nie odejmują za błahostki.. mam przynajmniej nadzieję że tak jest