Wrażenia po maturze 13 maja 2009.
Nooo czeslaw, w pełni się zgadzam I mam nadzieję być w tych 93% o których wspomniałeś
-
xanowron
- Użytkownik

- Podziękował: 42 razy
Z tego co ja słyszałem na temat odwołań z polskiego to zdecydowana większość jest na korzyść maturzysty rozpatrywana.
Pytałem tylko z ciekawości, bo przy obecnym poziomie za rok raczej ciężko będzie zrobić jakieś zadanie nieszablonowo
Pytałem tylko z ciekawości, bo przy obecnym poziomie za rok raczej ciężko będzie zrobić jakieś zadanie nieszablonowo
- Frey
- Użytkownik

- Podziękował: 48 razy
Nikt raczej nie potnie punktów za większą wiedzę, to nie ma co się martwić.
Ale jeśli ktoś będzie sprawdzał monotoniczność funkcji linowej za pomocą pochodnej, to faktycznie sprawdzający może mieć wątpliwość czy osoba pisząca wie co to funkcja linowa.
Ale jeśli ktoś będzie sprawdzał monotoniczność funkcji linowej za pomocą pochodnej, to faktycznie sprawdzający może mieć wątpliwość czy osoba pisząca wie co to funkcja linowa.
- kolanko
- Użytkownik

- Podziękował: 32 razy
w tym zadaniu z ciagiem geo. napisalem ze a1>0 ale nie napisalem ze q>0 ale wyszedł mi pozniej q=4 ... myslicie ze cos ten tego mi zapitolą ?
-
xpenguin
- Użytkownik

Ale przecież z warunku, że aby 3 liczby \(\displaystyle{ a, b, c}\) tworzyły w podanej kolejności ciąg geometryczny, musi zachodzić \(\displaystyle{ b^{2} = ac}\), wychodziło (o ile dobrze pamiętam) \(\displaystyle{ x=5}\) (po odrzuceniu ujemnego rozwiązania, bo z założenia ciąg miał mieć wyrazy dodatnie, a można było zauważyć, że dla tego rozwiązania nie było to spełnione <-- to wypadałoby już napisać). Jak się podstawiło, to po obliczeniu wyszło i tak \(\displaystyle{ a_{1}>0}\) i \(\displaystyle{ q>0}\), czyli wszystko ok, więc nie powinni niczego "zapitalać"kolanko pisze:w tym zadaniu z ciagiem geo. napisalem ze a1>0 ale nie napisalem ze q>0 ale wyszedł mi pozniej q=4 ... myslicie ze cos ten tego mi zapitolą ?
- oluch-na
- Użytkownik

- Podziękował: 21 razy
Zdawałam rozszerzenie. Powiedz, gdzie w wawie dostanę się z tymi 60?Marcin_Garbacz pisze:oluch-na pisze:Chciałabym mieć tak dobrze jak wy i z tymi 50% z rozszerzenia mieć już jakieś perspektywy dostania się ja UJ, czy AGH... A tak te moje prawie 60-70% nie gwarantuje mi miejsca na polibudzie warszawskiej
A Ty zdawałas podstawe?
- mcbob
- Użytkownik

To uderzaj na Kraków skoro w Wa-wie musiałabyś iść na jakiś drugorzędny kierunek.
Na AGH może i się dostaniesz ale wybór kierunków masz znacznie ograniczony... UJ z tego względu że w tym roku jest najlepszą uczelnią w kraju również odpada... Lepiej bij na polibude. Tam przyjmują większość ubiegających (a przynajmniej progi sa niższe). Z tym ze jest duzy odsiew na pierwszym roku więc trzeba ostro zapitalaćoluch-na pisze:Zdawałam rozszerzenie. Powiedz, gdzie w wawie dostanę się z tymi 60?Marcin_Garbacz pisze:oluch-na pisze:Chciałabym mieć tak dobrze jak wy i z tymi 50% z rozszerzenia mieć już jakieś perspektywy dostania się ja UJ, czy AGH... A tak te moje prawie 60-70% nie gwarantuje mi miejsca na polibudzie warszawskiej
A Ty zdawałas podstawe?
- kolanko
- Użytkownik

- Podziękował: 32 razy
Myślicie ze na UJ bedzie duzo trudniej sie dostac niz rok temu ? ja uderzam na krakow wlasnie nie wiem na ile mi ang poszedl ale z matmy bedzie 100 albo blisko 100 ... a ang pisalem na podstawia (idiota ?) myslicie ze mam szanse na inf stosowana na agh? na wydziale samoglosek .... no jak nie to pojde na matme xD
- mcbob
- Użytkownik

Jeśli majca prawie 100 i ang na podstawie też >90 to raczej tak (chyba że nagle w tym roku będzie strasznie duże zainteresowanie tym kierunkiemkolanko pisze:myslicie ze mam szanse na inf stosowana na agh? na wydziale samoglosek
Ja zdawałem rozszerzony ang i jeśli wszystko pójdzie tak jak myślę to powinienem się na zwykłą infe dostać, ale biorąc pod uwage głosy bardziej doświadczonych kolegów (że jest tam strasznie ciężko-jestem ambitny ale czy dam radę) to nie wiem czy dobrowolnie nie zrezygnuje i pójdę na stosowaną
-
Spy
- Użytkownik

- Podziękował: 18 razy
zdawales matme podst czyh rozszerzeniemcbob pisze:
Ja zdawałem rozszerzony ang i jeśli wszystko pójdzie tak jak myślę to powinienem się na zwykłą infe dostać, ale biorąc pod uwage głosy bardziej doświadczonych kolegów (że jest tam strasznie ciężko-jestem ambitny ale czy dam radę) to nie wiem czy dobrowolnie nie zrezygnuje i pójdę na stosowaną
- mcbob
- Użytkownik

Jasne że rozszerzenie. wyniki wszystkie dobre i jak w klucz trafiłem to full będzie, a z ang rozszerzonego liczę na 70-85%Spy pisze:zdawales matme podst czyh rozszerzenie
Chodzi mi o to czy jeśli nie jestem na poziomie (OI, OM- a nie jestem przede wszystkim z własnej winy ) to czy rzeczywiście będzie mi tak ciężko na informatyce na samogłoskach?