[LX OM] I etap
-
wiślak
- Użytkownik

- Podziękował: 5 razy
[LX OM] I etap
Ja chyba nie zaliczę, bo dla mnie (co jest nielogiczne) zbiór pusty jest i podzbiorem każdego zbioru i jest z nim rozłączny, wię tak jakby byłu te oba warunku spełnione, a ma być tylko 1, nie wiem czy to ma sens co napisałem- sami oceńcie
- Mortify
- Użytkownik

- Podziękował: 27 razy
[LX OM] I etap
ja mam 7 i dla mnie jest ono łatwiejsze niż 5 i 8, bo je zrobiłem a 5 i 8 jeszcze nie i pewnie 5 w ogóle nie zrobiętkrass pisze:ile osób z forumowiczów ma siódme?
- Swistak
- Użytkownik

- Podziękował: 99 razy
[LX OM] I etap
Widzę różnicę, między "i" a "lub", ale między "lub" i "albo" nie ma dla mnie różnicy . Ale skoro tak mówicie, to niech tak będzie.Elvis pisze:Weź tylko pod uwagę, że "lub" i "albo" to nie to samo.
-
patry93
- Użytkownik

- Podziękował: 352 razy
[LX OM] I etap
Swistak - jeśli dobrze rozumuję, to: "a lub b" oznacza, że może być a, b, a nawet a i b, natomiast "albo" oznacza a, b, ale nie a i b
Sorki jeśli głupoty popisałem
Sorki jeśli głupoty popisałem
-
frej
-
Piotrusg
- Użytkownik

- Podziękował: 4 razy
[LX OM] I etap
Olejcie ten zbior pusty z expa wiem ze w komitecie OM siedza raczej panowie o pogladach ze to pierdoły sa i ze zbior pusty to shit jest wiec pewno sami tak zrobia a nawet jak nie to wam dadza 5 albo ;d 6 pkt za dobre rozwiazanie z błednym uwzglednieniem pustego co do 7 to mam je choc 2 dni robiłem gorzej ze mi 8 jeszcze brakuje ale ide dalej walczyc z brylka i zycze wszystkim powodzenia peace
- Swistak
- Użytkownik

- Podziękował: 99 razy
[LX OM] I etap
Chyba na ostatniej prostej zrobiłem 5 .
Bardzo mi tylko szkoda, że nie zrobiłem 7 :/. Już byłem tak blisko. Nigdy nie robiłem ani jednego zadania z wielomianami takimi, że W(k)=cośtam i nie znałem żadnych własności i jakby to było moje pierwsze zadanie w wieku 15 lat, to oznaczałoby, że naprawdę jestem z tego niezły . Ale niestety zabrakło trochę. A doszedłem do wielu ciekawych wniosków . Może 2 punkty dostanę xD.
Bardzo mi tylko szkoda, że nie zrobiłem 7 :/. Już byłem tak blisko. Nigdy nie robiłem ani jednego zadania z wielomianami takimi, że W(k)=cośtam i nie znałem żadnych własności i jakby to było moje pierwsze zadanie w wieku 15 lat, to oznaczałoby, że naprawdę jestem z tego niezły . Ale niestety zabrakło trochę. A doszedłem do wielu ciekawych wniosków . Może 2 punkty dostanę xD.
-
Topek
- Użytkownik

[LX OM] I etap
Witam!
Mam pytanie, rozwiązania zadań piszecie ręcznie na kartakch formatu A4 w kratkę?, czy na komputerze, czy moze jeszcze inaczej? Rysunki robicie ręcznie?
Mam pytanie, rozwiązania zadań piszecie ręcznie na kartakch formatu A4 w kratkę?, czy na komputerze, czy moze jeszcze inaczej? Rysunki robicie ręcznie?
[LX OM] I etap
Ja się pytałem o papier i dostałem odp że może być w kratkę. JA robię wszystko ręcznie
[LX OM] I etap
Co do papieru, to niedawno przeczytalem, ze zadania trzeba wypelniac jednostronnie... a glupi w I serii wyslalem w zadania pisane dwustronnie rozpatrza mi te zadania, czy od razy wywala w kosz?
-
Piotr Rutkowski
- Użytkownik

- Podziękował: 22 razy
[LX OM] I etap
Chciałbym tylko nadmienić, że skoro dziś termin wysyłki, to kilku forumowiczów jest niejako zobligowanych do pokazania tego "szkolnego" rozwiązania zadania 7 (oczywiście po północy). Nie to żebym był sceptyczny..., ale tak czy siak jakieś rozwiązanie przydałoby się
-
michaln90
- Użytkownik

[LX OM] I etap
Jeśli te wnioski w żaden sposób nie umożliwiają rozwiązania, to prawdobodobnie dostaniesz zero. Mnie za to ciekawi ile osob w dostanie 6. za 7 zadanie.Swistak pisze:Chyba na ostatniej prostej zrobiłem 5 .