Wrażenia po maturze 13 maja 2009.
-
problematyk
- Użytkownik

- Podziękował: 5 razy
Odnosnie sprawdzania w Internecie, to system OBIEG, jak ktos wyzej dal, tyle ze to dziala tylko w OKE Krakow (a jak wiadomo okregowych komisji jest kilka). Jakis czas temu czytalem ze w Lomzy tez, ale w sumie nie wiem, myslalem, ze kazdy to ma, a tu zaskoczenie Podobno wyniki sa czasem na stronie kilka dni wczesniej...
Ustna lepiej pojsc i zdac nawet na te 6 punktow, zeby miec to juz z glowy... Naprawde, zeby zdac nie trzeba wiele Nie zdasz, to bedzie sie za Toba ciagnelo przez kilka miesiecy, poza tym swiadectwo nie bedzie wydane, to i w tych pierwszych rekrutacjach na studia nie mozna wziac udzialu...
Od razu spytam - na maturze przyszlorocznej nie bedzie duzo wiecej materialu, prawda? (bo pamietam, ze w zbiorze Kielbasy doslownie kilka rzeczy bylo wymienionych jako te z matury 2010) Zdawalem mature tak, zeby miec jakies pole manewru (czyli zarowno kierunki scisle jak i humanistyczne) i niezaleznie od tego gdzie uda mi sie dostac, to i tak bede chcial poprawic, chocby dla wlasnej satysfakcji (i tak matme zdawalem jako dodatkowy przedmiot) Ktos z Was juz to robil?
Ustna lepiej pojsc i zdac nawet na te 6 punktow, zeby miec to juz z glowy... Naprawde, zeby zdac nie trzeba wiele Nie zdasz, to bedzie sie za Toba ciagnelo przez kilka miesiecy, poza tym swiadectwo nie bedzie wydane, to i w tych pierwszych rekrutacjach na studia nie mozna wziac udzialu...
Od razu spytam - na maturze przyszlorocznej nie bedzie duzo wiecej materialu, prawda? (bo pamietam, ze w zbiorze Kielbasy doslownie kilka rzeczy bylo wymienionych jako te z matury 2010) Zdawalem mature tak, zeby miec jakies pole manewru (czyli zarowno kierunki scisle jak i humanistyczne) i niezaleznie od tego gdzie uda mi sie dostac, to i tak bede chcial poprawic, chocby dla wlasnej satysfakcji (i tak matme zdawalem jako dodatkowy przedmiot) Ktos z Was juz to robil?
- Przemas O'Black
- Użytkownik

- Podziękował: 69 razy
Jeśli chodzi o niezaliczenie ustnego egzaminu, to u mnie w szkole można w takiej sytuacji podejść do tego jeszcze raz tydzień po oblaniu!!!
Na ustnym polskim pytali mnie o interpretacje tytułu "komu bije dzwon", typowe cechy heavy metalu (przy okazji też o długie włosy i nie noszenie mundurku!) oraz czy uważam, że śpiewanie w utworach metalowych o uczciwości jest szczere.
buahahahahahahahaha - nie żartuję.
Na ustnym polskim pytali mnie o interpretacje tytułu "komu bije dzwon", typowe cechy heavy metalu (przy okazji też o długie włosy i nie noszenie mundurku!) oraz czy uważam, że śpiewanie w utworach metalowych o uczciwości jest szczere.
buahahahahahahahaha - nie żartuję.
-
owen1011
- Użytkownik

- Podziękował: 230 razy
dzieki za strone , dziala, juz tam moj wynik z anglika ustnego jest
- czeslaw
- Użytkownik

- Podziękował: 44 razy
Haha. Dziś kolega się pytał jak zrobiłem 1. Powiedziałem że najprościej jak się da, podstawiłem 2009 do wzoru i wyłaczyłem przed nawias 2009. Tak jak wszyscy chyba. Okazało się że on robił inaczej policzył ile to jest 2008*2009, wyszło mu 4 miliony z hakiem, dodał 2009, potem obliczył 2009 do kwadratu i wyszło to samo 4 miliony z hakiem Myślicie że mu zaliczą? Imo powinni dać liczby takie, których nie da rady policzyć na kalkulatorze, bo tak to małpa potrafi... Ale fajnie że chociaż to zrobił. Chyba będzie miał zaliczone w całości, nie? Inna sprawa, że tym sposobem nie wyznaczył by już f(2000009) i nie sprawdził czy jakiś tam punkt o odciętej właśnie 2000009 należy do wykresu - ale f(2009) jeszcze da się tą metodą sprawdzić...
btw, mówi że oprócz tego zadania uzbierał raczej jeszcze 3 punkty, czyli 6% - to tak a propos tego, że ktoś mówił, że wszyscy mają wyniki powyżej 70%
btw, mówi że oprócz tego zadania uzbierał raczej jeszcze 3 punkty, czyli 6% - to tak a propos tego, że ktoś mówił, że wszyscy mają wyniki powyżej 70%
-
xpenguin
- Użytkownik

@czeslaw
U mnie tak zrobiły dwie osoby, tzn. dwie, o których wiem, a może było więcej. No comments
Na pewno to zaliczą, w końcu polecenie bylo: sprawdź, więc sprawdzili
U mnie tak zrobiły dwie osoby, tzn. dwie, o których wiem, a może było więcej. No comments
Na pewno to zaliczą, w końcu polecenie bylo: sprawdź, więc sprawdzili
- czeslaw
- Użytkownik

Też tak sądzę. Ale sposób wiejski i zużywa pamięć kalkulatora, zwiększając globalne zużycie energii, powinni ukarać sprawców!
Nie uważacie, że powinni w takich zadaniach dawać liczby, których nie da rady w ten sposób policzyć? Wystarczyło dać troszkę większe, kalkulator prosty ma zazwyczaj miejsce na 8 cyfr...
nie, nie jestem rozgoryczony że ktoś zrobił to inaczej, ale chyba celem zadania na maturze rozszerzonej nie powinno być wklepanie do kalkulatora wielkich liczb i ocena, czy wyszło to samo tak mi się wydaje.
Nie uważacie, że powinni w takich zadaniach dawać liczby, których nie da rady w ten sposób policzyć? Wystarczyło dać troszkę większe, kalkulator prosty ma zazwyczaj miejsce na 8 cyfr...
nie, nie jestem rozgoryczony że ktoś zrobił to inaczej, ale chyba celem zadania na maturze rozszerzonej nie powinno być wklepanie do kalkulatora wielkich liczb i ocena, czy wyszło to samo tak mi się wydaje.
-
xpenguin
- Użytkownik

A bo ja wiem? Myślisz, że osoby używające "wiejskich" sposobów są w stanie za pozostałe zadania nałapać wystarczającą ilość punktów, by być ewentualną konkurencją dla tych, co liczą "normalnie"? Nie sądzę A tak przynajmniej niech się cieszą z tych kilku procent.
Żeby nie było, nie chcę obrazić nikogo, kto tak policzył akurat to pierwsze zadanie, ale załatwianie większości zadań kalkulatorem to rzeczywiście obciach. A BTW, znalazły się osoby, które zadanie z królem robiły "na pałę", wklepując byle co do kalkulatora jako \(\displaystyle{ k}\)
Żeby nie było, nie chcę obrazić nikogo, kto tak policzył akurat to pierwsze zadanie, ale załatwianie większości zadań kalkulatorem to rzeczywiście obciach. A BTW, znalazły się osoby, które zadanie z królem robiły "na pałę", wklepując byle co do kalkulatora jako \(\displaystyle{ k}\)
- czeslaw
- Użytkownik

Ale to nie o to chodzi ile oni będą mieli punktów. Ja się mierzę z maturą, nie z nimi. Ponieważ wynik mam 90%+ to można uznać moją maturę za sukces i koniec. Nieważne czy jakiś taki "matematyk" zrobi zadanie tym czy innym sposobem, matematyka jest dla wszystkich równa. Chodzi mi po prostu o to, że zadania na rozszerzeniu powinny być takie, by nie dało się ich zrobić sposobami, które są ogólnie niechciane w matematyce. Chociaż to ryzykowna teza i pytam, czy ktoś oprócz mnie jeszcze tak uważa.
A zadanie z królem sam sprawdzałem licząc od 25 do 1 sumę wyrazów na kalkulatorze Ale to tak pro forma tylko. Po prostu bardzo chciałem się nie pomylić na tej maturze, a i tak nie wyszło.
A zadanie z królem sam sprawdzałem licząc od 25 do 1 sumę wyrazów na kalkulatorze Ale to tak pro forma tylko. Po prostu bardzo chciałem się nie pomylić na tej maturze, a i tak nie wyszło.
- kolanko
- Użytkownik

- Podziękował: 32 razy
Przemas O'Black pisze:Jeśli chodzi o niezaliczenie ustnego egzaminu, to u mnie w szkole można w takiej sytuacji podejść do tego jeszcze raz tydzień po oblaniu!!!
serio ? gdzie Ty chodzisz ?
Lepiej się nie przyznawaj bo wystarczy żeby ktoś z cke wywęszył gdzie tak jest i bedziecie mieli przesrane w tej szkolePrzemas O'Black pisze:Jeśli chodzi o niezaliczenie ustnego egzaminu, to u mnie w szkole można w takiej sytuacji podejść do tego jeszcze raz tydzień po oblaniu!!!
- Stary
- Użytkownik

- Podziękował: 26 razy
Witam jak byście widzieli szanse z wynikiem z matematyki rozszerzonej rzedu 84%-92% na dostanie się na Polibude Krakowską na budownictwo na WILu? Lub na AGH na budownictwo? Załóżmy że zadania ze skarbcem mi nie uznają (nie pojechałem schematem tylko na logike zrobiłem) i będzie 82%.
- czeslaw
- Użytkownik

ogólnie na wszystkie uczelnie techniczne 80% z matury wystarcza z palcem nie powiem gdzie, ale zazwyczaj biorą pod uwagę również fizykę.
-
owen1011
- Użytkownik

- Podziękował: 230 razy
na PK akurat to 70% wystarczy na wszystkie kierunki wiec luzik... dostaniesz sie