Natasha pisze:Jan Kraszewski, a 100% z podstawy wystarczy?

czy liczy się tylko rozsz.?
Jak nie będzie 200 osób, które zdawały rozszerzenie, to powinnaś się dostać

.
JarTSW pisze:Jest już jakiś klucz do rozszerzonej? Nie chodzi mi o wyniki...
silvaran pisze:zobaczcie jak tutaj w tych odpowiedziach został zaznaczony pkt \(\displaystyle{ A=(0,-1)}\)
ROFL

. Jak by jeszcze zamienić współrzędną x i y, to rozumiem, ale tak ;D Ciekawe skąd się tam wzięło to 1,5

.
miki999 pisze:Ja zrobiłem to samo. Gdyby było w poleceniu: "dla jakich \(\displaystyle{ x}\) jest to ciąg geometryczny, jeżeli (...)". A tam było powiedziane, że jest to ciąg geometryczny, więc nawet nie przyszło mi przez myśl aby liczyć ile wynosi \(\displaystyle{ x}\). No ale trudno- życie.
Niestety, ja tak samo. Wziąłem ten iloraz z x'ami i kombinowałem. I przekomdinowałem - pomyliłem się ze 2 razy i w końcu nie rozwiązałem

.
Jan Kraszewski pisze:miki999 pisze:Gdyby było w poleceniu: "dla jakich \(\displaystyle{ x}\) jest to ciąg geometryczny, jeżeli (...)". A tam było powiedziane, że jest to ciąg geometryczny, więc nawet nie przyszło mi przez myśl aby liczyć ile wynosi \(\displaystyle{ x}\). No ale trudno- życie.
Zauważ, że w poleceniu było "Oblicz", a nie np. "Wyznacz". Oblicz czyli wyznacz liczbę.
Było oblicz, a nie wyznacz, więc logicznym jest, że trzeba wyznaczyć liczbę ("Oblicz czyli wyznacz liczbę.") ;P.
Szkoda, że ja też się łapię na tych wszystkich szczegółach. Chyba muszę spostrzegawczość ćwiczyć :D.
achillespl pisze:No trudno, na szczęście na Uwr na Matme się dostanę. Chociaż niedosyt będzie, bo zadania proste a 100% nie będzie ;]
Zawsze możesz poprawić za rok :).