Matura z matematyki 2011 - poziom podstawowy
-
Aerosmith
Tez. Żeby na czymś takim łatwym się wyłożyć i na próbnej też się wyłożyłem na kątach w kole...
-
Aerosmith
33. Podaj pole trójkąta w sześcianie o krawędzi 1, którego wierzchołki leżą w połowie krawędzi. Te boki trójkąta były równe, niestety nie mam Ci jak narysować rysunku.
32. Podróżnik przebył 112 km. Wiadomo, że jeśli by szedł 3 dni dłużej to by szedł codziennie o 12 km mniej. Ile km dziennie przebył podróżnik.
31. Losujemy dwie liczby ze zbioru \(\displaystyle{ Z=\left\{ 1,2,3,4,5,6,7\right\}}\) ze zwracaniem, jakie jest prawdopodobieństwo, że suma wylosowanych liczb jest podzielna przez 3.
32. Podróżnik przebył 112 km. Wiadomo, że jeśli by szedł 3 dni dłużej to by szedł codziennie o 12 km mniej. Ile km dziennie przebył podróżnik.
31. Losujemy dwie liczby ze zbioru \(\displaystyle{ Z=\left\{ 1,2,3,4,5,6,7\right\}}\) ze zwracaniem, jakie jest prawdopodobieństwo, że suma wylosowanych liczb jest podzielna przez 3.
-
Aerosmith
Ciąg arytmetyczny \(\displaystyle{ (x,y,18)}\), \(\displaystyle{ gdzie x+y=8}\). Podaj \(\displaystyle{ x}\) i \(\displaystyle{ y}\).
Oblicz \(\displaystyle{ sinxcosx}\) wiedząc, że \(\displaystyle{ \frac{sinx}{cosx} + \frac{cosx}{sinx} = 2}\).
\(\displaystyle{ x+y=1}\) i \(\displaystyle{ x^2+y^2=7}\). Wykaż, że \(\displaystyle{ x^4+y^4=31}\).
Co do tych nie dam ręki uciąć czy tak to było.
Oblicz \(\displaystyle{ sinxcosx}\) wiedząc, że \(\displaystyle{ \frac{sinx}{cosx} + \frac{cosx}{sinx} = 2}\).
\(\displaystyle{ x+y=1}\) i \(\displaystyle{ x^2+y^2=7}\). Wykaż, że \(\displaystyle{ x^4+y^4=31}\).
Co do tych nie dam ręki uciąć czy tak to było.
Załączam link do egzaminu z matematyki poziom podstawowy online, możecie sobie posprawdzać zadania:
... wowy--2011
Piszcie poniżej jak Wam poszło! Ja liczę na ~80%
... wowy--2011
Piszcie poniżej jak Wam poszło! Ja liczę na ~80%
-
escony
- Użytkownik

- Podziękował: 11 razy
No wiesz dla Ciebie prosta bo pewnie jestes po studiach a dla mnie taka sobie niektore zamknięte są banalne w chwile rozwiązałem