gnacik, mam nadzieje, że kupiłeś już kalkulator ja wzięłam kalkulator made in germany rocznik 90` (lub starszy ?), Pochwalę się, że umiem wykorzystać każda funkcję Przed maturą wymieniłam 2 baterie, pan w sklepie zapewnił, że tego typu będą działać nawet 5 lat....więc zobaczymy....
pozdrawiam
[matura 2006] Przygotowania do matury.
-
Yrch
- Użytkownik

- Podziękował: 2 razy
Tak dla potomnych: radze wziac 2 kalkulatory ze soba jeden conajmniej taki ... ania_.html a drugi zwykly podstawwowy, na wszelki wypadek gdyby was z tym pierwszym nie wpuscili. Wielu znajomych u mnie na maturze mialo ten pierwszy, na ktorym rozwiazali wiekszosc zadan (ja glupi, naiwny, uczciwy wzialem taki z podstawowymi dzialaniami, potegowaniem i pierwiastkowaniem:P). Po maturze gdy zobaczylem ile bledow obliczeniowych porobilem zdalem sobie sprawe, ze wypasny kalkulator na ktorym mozna sprawdzic poprawnosc wynikow jest nieoceniony (o ile da sie taki przemycic).
Witam
Możecie polecić mi jakąś książkę do gruntownej nauki matmy, zbiór zadań już mam, ale to za mało, w szkole używam "matematyka z plusem" ale tam są objaśniają tylko najprostszych przykładów.
Możecie polecić mi jakąś książkę do gruntownej nauki matmy, zbiór zadań już mam, ale to za mało, w szkole używam "matematyka z plusem" ale tam są objaśniają tylko najprostszych przykładów.
-
Yrch
- Użytkownik

- Podziękował: 2 razy
Ja osobiscie uczylem sie z ksiazek autorstwa m.in. K. Klaczkowa dla LO (reszty autorow nie pamietam) sa to 3czesci + czwarta do analizy. Masz tam wyjasnione wszystkie pojecia + wszystkie potrzebne dowody i przyklady. Oprocz tego do powtorki materialu kupilem sobie "Matematyka nowa matura. Zagadnienia teoretyczne wraz z przykladami" wydawnictwa CKA. Do najtanszych nie nalezy ale jest tam wszystko (no brakuje kilku dowodow) co jest w materiale LO plus jest kilka rzeczy wykraczajacych poza material ale ktore moga sie przydac badz to na maturze badz pozniej na studiach (funkcje cyklometryczne, zmienna losowa, kilka ciekawych wzorow). Mi one sluzyly dobrze choc znam pare osob, ktore twierdza ze ksiazki Klaczkowa sa srednie.
-
liu
- Użytkownik

Dowody w Kłaczkowie z tego co pamiętam nieraz bywają strasznie brzydkie i nieeleganckie.