[LX OM] I etap
-
szablewskil
- Użytkownik

- Podziękował: 14 razy
[LX OM] I etap
W ub roku frej jak przeszedlem na drugi etap, to od bobinskiego dostalismy zadania z przygotowujace do om, tzn wybral nam ok 40 zadan z rosyjskich olimpiad i z baltic-way i potem mielismy spotaknia i je rozwiazywalismy, z 5 spotkan
- taka_jedna
- Użytkownik

- Podziękował: 16 razy
[LX OM] I etap
alchemiku, a kto Ci każe uważać na lekcji ?
Ostatnio zmieniony 14 paź 2008, o 09:16 przez taka_jedna, łącznie zmieniany 1 raz.
- Swistak
- Użytkownik

- Podziękował: 99 razy
[LX OM] I etap
Tobie chyba nikt nie kazał uważać na lekcjach ortografii .
Ja narazie utkwiłem w miejscu z 6 zadaniami :// To pewnie dlatego, że ostatnio w ogóle OM nie robię xP.
Ja narazie utkwiłem w miejscu z 6 zadaniami :// To pewnie dlatego, że ostatnio w ogóle OM nie robię xP.
-
kubek1
- Użytkownik

- Podziękował: 15 razy
[LX OM] I etap
Dzisiaj jestem z siebie zadowolony. Wymyśliłem jeszcze lepszy dowód zad. 7 od tego co wcześniej miałem. Zajmuje mi ok. 5 stron
Kiedy czytam Wasze wypowiedzi, to muszę przyznać, że w miastach to macie dobrych nauczycieli, nawet jak spojrzałem na wyniki poprzednich OM, to było sporo osób głównie z warszawskiego Staszica i paru innych szkół. Szkoda, że u nas nie ma takich możliwości przygotowania się.
Kiedy czytam Wasze wypowiedzi, to muszę przyznać, że w miastach to macie dobrych nauczycieli, nawet jak spojrzałem na wyniki poprzednich OM, to było sporo osób głównie z warszawskiego Staszica i paru innych szkół. Szkoda, że u nas nie ma takich możliwości przygotowania się.
Też właśnie widzęTobie chyba nikt nie kazał uważać na lekcjach ortografii .
- Menda
- Użytkownik

- Podziękował: 12 razy
[LX OM] I etap
Lekcje matematyki w "dobrym" liceum służą raczej do wyspania się po niezbyt udanej nocy.alchemik pisze:Wy to macie dobrze , trzeba było pójśc do dobrego lo, a nie teraz zamulac po dwie godziny na dzielenie wielomianów ;]
Pozdro
-
szablewskil
- Użytkownik

- Podziękował: 14 razy
[LX OM] I etap
Zgadzam sieMenda pisze: Lekcje matematyki w "dobrym" liceum służą raczej do wyspania się po niezbyt udanej nocy.
Pozdro
[LX OM] I etap
U mnie to samo. Ja już lekcje kompletnie olewam, robię swoje zadania. Nauczyciel też się już do tego przyzwyczaił.
-
wiślak
- Użytkownik

- Podziękował: 5 razy
[LX OM] I etap
ale masz fajnie, 6 to już prawie pewny drugi etap a ja na razie ugrzęzłem w bagnie o nazwie 5 zadań i mimo starań nic te OM do przodu nie idzieJa narazie utkwiłem w miejscu z 6 zadaniami ://
- Swistak
- Użytkownik

[LX OM] I etap
No tak, 5 a 6 to kompletna przepaść xP.
Ja już myślałem, że zrobiłem 7 zadanie, ale zaraz po tym się zorientowałem, że jednak nie, bo mi się treść zadani pokręciła, bo już dawno robiłem to zadanie .
Ja już myślałem, że zrobiłem 7 zadanie, ale zaraz po tym się zorientowałem, że jednak nie, bo mi się treść zadani pokręciła, bo już dawno robiłem to zadanie .
- taka_jedna
- Użytkownik

- Podziękował: 16 razy
[LX OM] I etap
Przed chwilą zrobiłam zadanie 7 (i wcale nie było takie trudne)
:D
PS. Pisząc to, użyłam słownika ortograficznego. Jak znam życie, tym razem będzie można się przyczepić do interpunkcji.
PS. Pisząc to, użyłam słownika ortograficznego. Jak znam życie, tym razem będzie można się przyczepić do interpunkcji.
-
wiślak
- Użytkownik

- Podziękował: 5 razy
[LX OM] I etap
Parę zadań mnie strasznie wkurza bo po pięciu minutach znam odpowiedź ale nie mogę udowodnić ze jest jedyna/poprawna, tak było z 1,2 i tak też jest z siódmym- każdy chyba ją zna i pewnie nawet gdybym ją tu teraz napisał to nikomu by to specjalnie nie pomogło
[LX OM] I etap
Co do siódmego to znalazłem podobny problem w pewnej popularnej książce związanej z olimpiadami. Ale nie było tam rozwiązane, tylk podane do samodzielnej pracy
- Swistak
- Użytkownik

[LX OM] I etap
A ja się dzisiaj dowiedziałem pewnej rzeczy na matematyce, która jest powszechnie znana jeśli chodzi o wielomiany i mi chyba bardzo pomoże w robieniu zadania 7 .
- alchemik
- Użytkownik

- Podziękował: 23 razy
[LX OM] I etap
Widzę że chyba tez nie robicie już tak aktywnie zadań w II serii jak w I jak ja, albo juz wszystkie macie .
No na razie mam 6 zrobione, w 5 muszę włożyć gwódź do trumny, w 7 wstepne wywody, a z 8 mam trudności, aczkolwiek nie wydaje się być skomplikowane, piszcie trochę w tym temacie, to i mi się zacznie chcieć robić je.
No na razie mam 6 zrobione, w 5 muszę włożyć gwódź do trumny, w 7 wstepne wywody, a z 8 mam trudności, aczkolwiek nie wydaje się być skomplikowane, piszcie trochę w tym temacie, to i mi się zacznie chcieć robić je.