Matura z matematyki 2014 - poziom rozszerzony

Przygotowanie do egzaminu dojrzałości. Zestawy zadań. Wyniki i przebieg rekrutacji na studia.
bviks
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: bviks »

Jestem w kropce i potrzebuję rady osób mądrzejszych ode mnie Nie miałam w tym roku szczęścia na maturze i za rok czeka mnie poprawa rozszerzeń. Żeby nie było zbyt łatwo, to interesująca mnie uczelnia wprowadza też nowy przelicznik dla matematyki i po prostu wychodzi na to, że kiepsko napisane rozszerzenie da mi więcej, niż podstawa na 100%.

Miałam przez całe liceum podstawową matematykę, ale bardzo dobrze opanowałam ten zakres. Jak sądzicie - jakby tak przysiąść, to dałoby radę ogarnąć do przyszłego roku rozszerzenie (starczy 60-70%), czy może nawet nie zaczynać i nie zawracać sobie głowy?
Kuba56748
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: Kuba56748 »

@bviks: Jeżeli chodzi o materiał - bez problemu, dasz rade wszystkiego się douczyć - z analitycznej właściwie nic nowego, jedynie troche trudniejsza kwadratowka, planimetria, wielomiany i prawdopodobieńswo. Nie znam Cię, ale jeśli podstawa przychodziła Ci z łatwością i matmę chłoniesz w stopniu przynajmniej przyzwoitym to 60-70% masz w kieszeni

aha - mozesz mieć problem wlasciwie tylko z trygonometrią bo robi się ją zupełnie inaczej na podstawie
Awatar użytkownika
musialmi
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 382 razy

Post autor: musialmi »

Jeśli chcesz nie iść teraz na studia, żeby się uczyć, to odradzam. Lepiej pójść na inny kierunek i spróbować się przenieść, a nawet, jeśli się nie uda, to (o ile mówimy o politechnice) na studiach nauczysz się tego materiału i jeszcze więcej. Pracuj w domu po trochę i nie będziesz przynajmniej rok do tyłu.
sara55
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: sara55 »

Jak patrzyłam to nie była taka trudna w tym roku ta matma
Awatar użytkownika
abraksos
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: abraksos »

Poziom był tak niski czy same prymusy?:):)
ODPOWIEDZ