Matura z matematyki 2014 - poziom rozszerzony
Mam pytanie ,jeżeli mam zupełnie inne rozwiązanie niż te ,które są podane w kluczu ,to egzaminator będzie je sprawdzał?
Mam pytanie: jeżeli w tym zadaniu - wykaż ,że podane kąty tworzą ciąg aryt. , mam je oznaczone : \(\displaystyle{ \alpha ,2 \alpha ,3 \alpha}\) i napisałam ,że \(\displaystyle{ 4 \alpha =3 \alpha + \alpha}\) c.n.w , to dostane punkt? W kluczu nic nie pisze na temat takiej odpowiedzi ,co mnie zmartwiło.
Ostatnio zmieniony 24 cze 2014, o 01:08 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
-
greg1413
- Użytkownik

Czy na podstawie tego klucza moge stwierdzic ze obetna mi pkt dlatego zw w zadaniu 4 napisalem ze kwadrat roznicy jest dodatni a nie nieujemny?Czy za brak odpowiedzi odejmowane sa pkt ?
-
Jan Kraszewski
- Administrator

- Podziękował: 6 razy
A za co miałabyś dostać punkt? Przecież to nie jest poprawne rozwiązanie.marticia pisze:Mam pytanie: jeżeli w tym zadaniu - wykaż ,że podane kąty tworzą ciąg aryt. , mam je oznaczone : \(\displaystyle{ \alpha ,2 \alpha ,3 \alpha}\) i napisałam ,że \(\displaystyle{ 4 \alpha =3 \alpha + \alpha}\) c.n.w , to dostane punkt? W kluczu nic nie pisze na temat takiej odpowiedzi ,co mnie zmartwiło.
Mogą obciąć.greg1413 pisze:Czy na podstawie tego klucza moge stwierdzic ze obetna mi pkt dlatego zw w zadaniu 4 napisalem ze kwadrat roznicy jest dodatni a nie nieujemny?
Co to znaczy "brak odpowiedzi"?greg1413 pisze:Czy za brak odpowiedzi odejmowane sa pkt ?
JK
-
greg1413
- Użytkownik

Przez brak odpowiedzi rozumiem ze zadanie zrobilem poprawnie tylko nie udzielilem odpoiedzi w miejscu na to wyznaczonym a wynik i cale zadanie jest poprawnie policzone
-
Jan Kraszewski
- Administrator

- Podziękował: 6 razy
- VillagerMTV
- Użytkownik

- Podziękował: 65 razy
W tamtym roku na podstawowej maturze zrobiłem ten sam błąd i miałem \(\displaystyle{ 1}\) punkt mniejgreg1413 pisze:Czy na podstawie tego klucza moge stwierdzic ze obetna mi pkt dlatego zw w zadaniu 4 napisalem ze kwadrat roznicy jest dodatni a nie nieujemny?
-
matematyk1995
- Użytkownik

- Podziękował: 36 razy
- rochaj
- Użytkownik

- Podziękował: 128 razy
Też wygląda jakoś podajrzanie, więc to widać ściemamatematyk1995 pisze:Link podany pod filmem wygląda podejrzanie..
- VillagerMTV
- Użytkownik

- Podziękował: 65 razy
Mi się wydaję ściemą.
A nie da się sprawdzić inaczej wyników? Na stronie oke na przykład? W tamtym roku się dało? (tylko serwer zawsze pada, bo dużo ludzi sprawdza)
A nie da się sprawdzić inaczej wyników? Na stronie oke na przykład? W tamtym roku się dało? (tylko serwer zawsze pada, bo dużo ludzi sprawdza)
-
pawliszak
- Użytkownik

- Podziękował: 10 razy
To jest przekręt polegający na wyłudzeniu numerów pesel i nr dowodu. A mając czyjś nr pesel i nr dowodu, przypominam, można wziąć na tego kogoś pożyczkę itp.