[LX OM] I etap
- Swistak
- Użytkownik

- Podziękował: 99 razy
[LX OM] I etap
Ja bym radził szybko jeszcze raz napisać i wysłać .
U mine taki rozrzut, bo boję się, że za 2 mi dadzą tylko 2 pkt, a w 1 i 3 tam namotałem, że szok xP.
U mine taki rozrzut, bo boję się, że za 2 mi dadzą tylko 2 pkt, a w 1 i 3 tam namotałem, że szok xP.
- Mortify
- Użytkownik

- Podziękował: 27 razy
[LX OM] I etap
witam wszystkich. ja właśnie zaczynam na czysto przepisywać zadanka by je jutro (jak zwykle w ostatni dzień) wysłać a ja mam wszystkie 4. i muszę przyznać, że dziś zrobiłem 3 i 4, a w drugim to nie jestem pewien mojego dowodu a tak to jestem pozytywnej myśli
a co do innych serii, to mam tylko 11 ale i tak jestem z siebie dumny
a co do innych serii, to mam tylko 11 ale i tak jestem z siebie dumny
-
Brzytwa
- Użytkownik

- Podziękował: 2 razy
[LX OM] I etap
Najwyraźniej zależy to również od okręgu. W szczecińskim nikt takich karteczek nie wysyła. Jest tylko lista zakwalifikowanych.Sylwek pisze:Jeśli nie przejdziesz, to raczej się nie dowiesz. Natomiast jeśli przejdziesz dalej, to zaprzeczę słowom Brzytwy, gdyż karteczka z Twoimi wynikami przyjdzie do szkoły po ogłoszeniu listy zakwalifikowanych do II etapu.Brzytwa pisze: Jak nie masz wtyków to ... nigdy. Żebyś przez przypadek się nie odwoływał.
-
Piotr Rutkowski
- Użytkownik

- Podziękował: 22 razy
[LX OM] I etap
Zgadzam się. Poza tym nie martwcie się ile i jak napisaliście. Wszystko się okaże dzisiaj krótko po północy, gdy ten temat zostanie zawalony dowodami. Btw. w tym roku jak na II etapie dadzą rubryczkę uwagi własne, to będę postulował usunięcie I etapu i zastąpienie czymś na miarę II.Swistak pisze:Ja bym radził szybko jeszcze raz napisać i wysłać .
P.S. Nie chcę nic mówić, ale właśnie w tej serii wszystkie zadania (może poza 4) stanowią pewien kłopot w sformalizowaniu wniosków. Punkty będą cięte, ale nie przejmujcie się, próg będzie niski
- Sylwek
- Użytkownik

- Podziękował: 160 razy
[LX OM] I etap
To chyba świadczy o tym, że musisz popracować nad redakcją zadańpolskimisiek pisze:Nie chcę nic mówić, ale właśnie w tej serii wszystkie zadania (może poza 4) stanowią pewien kłopot w sformalizowaniu wniosków
[LX OM] I etap
Jakie progi będą według Was? Według mnie zadania z pierwszej serii nie były takie trudne do samego rozwiązania ale ciężko było je zapisać (szczególnie 2.). Natomiast następne serie wydają się być trudniejsze.polskimisiek pisze:Punkty będą cięte, ale nie przejmujcie się, próg będzie niski
-
Punkitititi
- Użytkownik

[LX OM] I etap
Na pewno przysyłają.Brzytwa pisze:Najwyraźniej zależy to również od okręgu. W szczecińskim nikt takich karteczek nie wysyła. Jest tylko lista zakwalifikowanych.Sylwek pisze:Jeśli nie przejdziesz, to raczej się nie dowiesz. Natomiast jeśli przejdziesz dalej, to zaprzeczę słowom Brzytwy, gdyż karteczka z Twoimi wynikami przyjdzie do szkoły po ogłoszeniu listy zakwalifikowanych do II etapu.Brzytwa pisze: Jak nie masz wtyków to ... nigdy. Żebyś przez przypadek się nie odwoływał.
-
kubek1
- Użytkownik

- Podziękował: 15 razy
[LX OM] I etap
Landru pisze:Według mnie zadania z pierwszej serii nie były takie trudne do samego rozwiązania.
W pełni się zgadzam.Landru pisze:Natomiast następne serie wydają się być trudniejsze.
Wysłałem w tym tygodniu całą pierwszą serię i myślę, że dosyć proste dla mnie były 1 i 2. Co do zadania 1, to powiem tyle, że da się je rozwiązać na 2 sposoby, a zad. 2 miało dosyć skomplikowany dowód.
-
binaj
- Użytkownik

- Podziękował: 37 razy
[LX OM] I etap
zapisanie 2 było poryte, zobaczymy czy ktoś przedstawi jakiś ładny dowód
5,6 z II są przyjazne, z resztą już gorzej, miejmy nadzieje, ze tak 30-36 pkt starczy na II etap
5,6 z II są przyjazne, z resztą już gorzej, miejmy nadzieje, ze tak 30-36 pkt starczy na II etap
-
Piotr Rutkowski
- Użytkownik

- Podziękował: 22 razy
[LX OM] I etap
A kto powiedział, że ja o sobie mówięSylwek pisze:To chyba świadczy o tym, że musisz popracować nad redakcją zadańpolskimisiek pisze:Nie chcę nic mówić, ale właśnie w tej serii wszystkie zadania (może poza 4) stanowią pewien kłopot w sformalizowaniu wniosków
- Swistak
- Użytkownik

- Podziękował: 99 razy
[LX OM] I etap
10 jest IMHO najłatwiejsze ze wszystkich. Wszyscy mówią, że 5 i 11 takie najłatwiejsze, a ja ich nie umiem zrobić xP.
A propo 2, to ja mogę przedstawić ładny dowód .
A propo 2, to ja mogę przedstawić ładny dowód .
[LX OM] I etap
Na stronie Komitetu Okręgowego Olimpiady Matematycznej w Krakowie () piszą, że można wysłać do nich list z zaadresowaną kopertą zwrotną i ci odpiszą. Nie wiem, jak jest w innych komitetach, ale myślę że można w ten sposób spróbować.Brzytwa pisze:Jak nie masz wtyków to ... nigdy. Żebyś przez przypadek się nie odwoływał.binaj pisze:jak i kiedy będzie można się dowiedzieć o konkretnych punktach za zadania?
Co do trudności, zadań, to ta jest wg mnie bardzo obiektywna, mi najłatwiej poszło 1 (mimo, że kilka razy uzupełniałem tok myślenia), później odpowiednio 2, 3, 4.
[ Dodano: 3 Października 2008, 21:46 ]
Ja bym Ci poradził napisać maila do komisji okręgowej (nie centralnej), wyjaśnić w nim całą sytuację, napisać w nim wszystkie dane osobowe i by chyba Ci uznali.kangurka pisze:witam. dzisiaj wysłałam zadania z I serii. Niestety wcześniej nie zapoznałam się dokładnie z regulaminem i nie napisałam wszystkich potrzebnych danych. Po pierwsze, nie pisałam ich na każdym akruszu lecz na dołączonej osobnej kartce. Po drugie nie napisałam adresu domowego i adresu szkoły, za wyjątkiem miasta. Co teraz? Czy komisja nie uzna moich rozwiązań ?
[ Dodano: 3 Października 2008, 21:54 ]
Na stronie Kom. Okr OM w Krakowie w dziale poświęconym redagowaniu rozwiązań, jest napisane:
Kod: Zaznacz cały
5. Oczywiście, wszystkie prace - niezależnie od tego, w jakiej formie napisane - będą poprawione i obiektywnie ocenione. Nie zmienia to faktu, że zastosowanie się do powyższej instrukcji będzie bardzo na rękę Komitetowi Okręgowemu. A chyba uczestnik zawodów, który przysyła prace do poprawy, nie chce robić Komitetowi Okręgowemu na złość?Wydaje mi się, że pod tym względem że ta Olimpiada nie różni się zbytnio od pozostałych. Zawsze zadania z OM są niestandardowe. Poza tym nie wydaje mi się, żeby zadanie 3 było specjalnie trudne w opisie.polskimisiek pisze:Nie chcę nic mówić, ale właśnie w tej serii wszystkie zadania (może poza 4) stanowią pewien kłopot w sformalizowaniu wniosków. Punkty będą cięte, ale nie przejmujcie się, próg będzie niski
-
Dumel
- Użytkownik

- Podziękował: 60 razy
[LX OM] I etap
dla mnieMat2 pisze:Co do trudności, zadań, to ta jest wg mnie bardzo obiektywna, mi najłatwiej poszło 1 (mimo, że kilka razy uzupełniałem tok myślenia), później odpowiednio 2, 3, 4.
a) subiektywnie (patrząc jak mi szło rozkminianie): 1,4,3,2
b) obiektywnie (znając rozwiązania) : 4,3,1,2
IMHO zad. 2 chyba wcale nie było tak banalne jak sie wydawało