Swistak pisze:Trzeba się wziąć za przepisywanie, bo koniec I serii tuż tuż :/.
trzeba sie wziąć za 3 zadania które mi zostały, bo od 2 tygodni ucze sie tylko do II etapu
a tak w ogole to dziwie sie że tak dużo osób miało wątpliwości co do treści zad. 1- to przeskakiwanie wież to na mój gust siłowa próba ułatwienie sobie zadania
Ech, niestety brutalna rzeczywistość każe mi się zgodzić z Dumelem Dwa zadanka w moim przypadku to nie za dużo, ale myślę, że może jeszcze geo wejdzie, przynajmniej mam taką nadzieję... Ja za to trochę ostatnio zapomniałem o OM i nie robiłem nic konkretnego. No ale teraz trzeba się sprężyć, zwłaszcza, że jeszcze parę sprawdzianów...
Dziś zaimponowałem sam sobie Zrobiłem 6 i to w bardzo elegancki sposób. Od piątku męczyłem to analitycznie ale stwierdziłem że to nie na moje nerwy. Mam więc teraz 3,4,5,6. Jeśli numery moich zadań są kolejnymi wyrazami ciągu arytmetyznego to nie będzie źle.
Ja własnie dzis posłałem rozwiazania z I serii mysle ze nie jest az tak trudno w tym roku bo rok temu do "ostatniej niedzieli" robiłem. Mnie tylko zastanawia czy macie takie wrazenie ze w tym roku cos mniej chetnych bo u mnie w LO niestety tak jest ;p. Jezeli chodzi o trudnosc to ja oceniam w kolejnosci od najtrudniejszego do najłatwiejszego jako 1.2.4.3
Dla mnie 4, 3, 2, 1 ;P. Narazie przepisałem 1 i 4 na czysto. Zostało mi jeszcze 2 i 3 i do tego jeszcze wypracowanie z polaka na piątek, a w czwartek wracam o 20:30 xP.
Jasne (przynajmniej w 99%), nie widzę najmniejszych powodów, żeby były jakieś sensowne argumenty przeciw. Chyba, że się chce coś popierać tym, że na rysunku jakiś odcinek ma bodajmy 6 kratek .
udało mi się w końcu przepisać na czysto, obstawiam, ze dostane 19-23 pkt
od najłatwiejszego wg mnie: 4,1=3,2
2 jest niby proste, ale mi sie pokomplikowało jak próbowałem ładnie zapisać i mogą być 2 pkt
jak i kiedy będzie można się dowiedzieć o konkretnych punktach za zadania?
Brzytwa pisze:Jak nie masz wtyków to ... nigdy. Żebyś przez przypadek się nie odwoływał.
Jeśli nie przejdziesz, to raczej się nie dowiesz. Natomiast jeśli przejdziesz dalej, to zaprzeczę słowom Brzytwy, gdyż karteczka z Twoimi wynikami przyjdzie do szkoły po ogłoszeniu listy zakwalifikowanych do II etapu.
Co do zadań, to na szczęście mam już spokój z I serią, gdyż rozwiązania wysłałem około 2 tygodnie temu. Do kompletu 12 zadań brakuje mi 7. i 12., ale i tak już praktycznie jestem w II etapie
Ja licze na 20-24 i tez duzy rozrzut sie nie ma co dziwic Swistakowi bo to nigdy nie wiadomo czy cos Ci sie nie doczepia i zamiast 6 dadza 5 gorzej jak 2. A co do innych serii to tez widze jak kolega Swistak bo tez mam plani i 5 mysle ze przy dobrych wiatrach to te 7 zadan starcza na II etap bo rok temu zrobiłem dobrze +-8 i bez problemow było
witam. dzisiaj wysłałam zadania z I serii. Niestety wcześniej nie zapoznałam się dokładnie z regulaminem i nie napisałam wszystkich potrzebnych danych. Po pierwsze, nie pisałam ich na każdym akruszu lecz na dołączonej osobnej kartce. Po drugie nie napisałam adresu domowego i adresu szkoły, za wyjątkiem miasta. Co teraz? Czy komisja nie uzna moich rozwiązań ?