sirostr pisze:Kurcze, mialbym pod 100% gdyby nie to, że w 9. Zapomnialem dwa razy tego, że we wzorze na pole trojkata jest \(\displaystyle{ \frac{1}{2}}\). przez to wynik mam inny, ale tok myślenia dobry. Jak myslicie, ile mi odejmą za to? 2 czy 1?
Wszystkie błędy bolą, kiedy się widzi, że można było łatwo zdobyć te punkty. Jak bym czegoś rzeczywiście nie umiała, no to trudno. A tak właśnie 6% poszło na jednym z najprostszych zadań, kolejne kilka na "PQ" (mam najmniejszą odległość \(\displaystyle{ 400}\) cośtam, podstawiałam dla 7, nawet mi się nie chce sprawdzać czemu) i już nie będzie wymarzonych studiów
Zwłaszcza jak mam teraz dziwne wrażenie, że w 2 zadaniu mam te punkty \(\displaystyle{ -1, 0}\) zamiast \(\displaystyle{ 0, 1}\)...
Wolałabym chyba trudniejszą maturę na więcej punktów, żeby niedopatrzenia nie decydowały tak mocno o wyniku.
Ostatnio zmieniony 9 maja 2012, o 16:32 przez ichmirmich, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam, mam pytanie czy egzaminatorzy mogą mi przekreślić całe zadanie ze stereometrii...
Jeżeli rysunek był wykonany źle(tzn. odręcznie i może ciut niedokładnie - brakowało czasu na lepszy), jeżeli wynik zadania jest poprawny?
Czy odejmą mi jedynie punkt za rysunek?
Pozdrawiam
d889, w poleceniu nie było napisane by narysować. Jeżeli narysowałeś kompletnie inny (np. graniastosłup), a w rozwiązaniu korzystałeś z własności wynikających z rysunku to mogą. Jeżeli w pisaniu nie ma nic nawiązanego do rysunku to myślę, że max.
d889 pisze:Witam, mam pytanie czy egzaminatorzy mogą mi przekreślić całe zadanie ze stereometrii...
Jeżeli rysunek był wykonany źle(tzn. odręcznie i może ciut niedokładnie - brakowało czasu na lepszy), jeżeli wynik zadania jest poprawny?
Czy odejmą mi jedynie punkt za rysunek?
A co ma rysunek do rzeczy, jak reszta jest dobrze? Czy było polecenie wykonania rysunku?
Na pewno Ci nie przekreślą, bo egzaminatorom nie wolno pisać po pracach...
Jeszcze mam pytanie tego typu:
Czy robiąc te zadanie z ciągów mogłam sobie ten pierwszy oznaczyć \(\displaystyle{ a, aq, aq^{2}}\)? (nie napisałam \(\displaystyle{ a_{1}}\) tylko \(\displaystyle{ a}\)) i potem na nim się opierać?
Ostatnio zmieniony 9 maja 2012, o 16:48 przez mirkaluk, łącznie zmieniany 2 razy.
Jak myślicie ile mi odejmią?
W zadaniu z parametrem m obliczyłem warunek delta > 0, wyprowadziłem: \(\displaystyle{ x _{1} ^{4} + x _{2} ^{4}}\) jednak po drodze zrobiłem jakiś błąd rachunkowy bo został mi czynnik \(\displaystyle{ m}\) ?
i dalej nie zrobiłem.
W zad z wartościami na początku aby skrócić pomnożyłem przez 4 i mi wyszło : \(\displaystyle{ 5m ^{2}+25m +625}\) Potem zbadałem że wartość najmniejsza nie może być w wierzchołku bo nie należy do dziedziny i obliczyłem wartości na końcach jednak są one złe.
W zad z ciągiem doprowadziłem tylko do postaci : \(\displaystyle{ a= \frac{16}{(q-1) ^{2} }}\) i potem podstawiając do 3 wzoru chciałem obliczyć q . Wyszedł mi wielomian 3 stopnia. Czy za wszystkie 3 zadania dostanę 0 Pkt? Bardzo byłbym wdzięczny za odp.
Ostatnio zmieniony 10 maja 2012, o 09:23 przez laser15, łącznie zmieniany 1 raz.
A jeżeli zadanie z prawdopodobieństwa opisało się słownie, że skoro \(\displaystyle{ P(A\cup B') = 0.7}\) to A musi być \(\displaystyle{ A\geqslant 0.7}\), a skoro tak to \(\displaystyle{ A'\le 0.3}\) bo suma zdarzeń A i przeciwnego do A musi dać 1, a więc iloczyn zdarzenia A' i B również musi być \(\displaystyle{ P(A'\cup B)\le0.3}\), będą za to punkty?
kamil13151 pisze:rutra, tylko zauważ, że podzielił przez \(\displaystyle{ a+b}\) co może być równe 0. Zatem jak dla mnie 0 punktów.
Na to nie zwróciłem uwagi.
Piog pisze:@loitzl9006
W zadaniu z trygonometrii obliczyłem \(\displaystyle{ \cos{x}=1 \vee \cos{x}= \frac{1}{2}}\) oraz napisałem \(\displaystyle{ x \in \left\{ 2k \pi ; \frac{ 7k\pi }{6} ; -\frac{ 11k\pi }{6} \right\} k \in C}\) Ile mogą odjąć punktów ? 1 czy 2 ?
Za obliczenie dwóch kosinusów jakiś punkt, lub dwa powinny być.