Matura z matematyki 2012 - poziom rozszerzony
-
Jan Kraszewski
- Administrator

- Posty: 36198
- Rejestracja: 20 mar 2006, o 21:54
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękował: 6 razy
- Pomógł: 5348 razy
Matura z matematyki 2012 - poziom rozszerzony
Dyskutujemy tu (ale dopiero po maturze...).
JK
Arkusz: ... yka_pr.pdf
JK
Arkusz: ... yka_pr.pdf
-
smtn
- Użytkownik

- Posty: 14
- Rejestracja: 8 maja 2012, o 14:02
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: miasto kobiet
Matura z matematyki 2012 - poziom rozszerzony
Zdałam
W pierwszym zadaniu pamiętam wyszło -1, 0, 1, 2. Ostrosłup z podst trójkąt:61x2(bo równoramienny) i 22. wynik mam tak samo, nierówność też identycznie. To ośmiocyfrowe coś wyszło mi 400 z hakiem. Z cosinusem 0 i 60 albo 0 i 90. Reszty nie pamiętam.
Jakoś u mnie wychodzili niezbyt zadowoleni, część po 30 min, skwaszone miny, ale skoro ja zrobiłam kilka zadań to musiałabyć rzeczywiście prosta. Wczoraj robiąc zad z zeszłych lat było mi o wiele trudniej...
W pierwszym zadaniu pamiętam wyszło -1, 0, 1, 2. Ostrosłup z podst trójkąt:61x2(bo równoramienny) i 22. wynik mam tak samo, nierówność też identycznie. To ośmiocyfrowe coś wyszło mi 400 z hakiem. Z cosinusem 0 i 60 albo 0 i 90. Reszty nie pamiętam.
Jakoś u mnie wychodzili niezbyt zadowoleni, część po 30 min, skwaszone miny, ale skoro ja zrobiłam kilka zadań to musiałabyć rzeczywiście prosta. Wczoraj robiąc zad z zeszłych lat było mi o wiele trudniej...
Ostatnio zmieniony 9 maja 2012, o 12:43 przez smtn, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Gierek
- Użytkownik

- Posty: 9
- Rejestracja: 5 cze 2010, o 20:51
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wałbrzych
- Podziękował: 4 razy
Matura z matematyki 2012 - poziom rozszerzony
Matury rozszerzonej nie można nie zdać, także to żadne osiągnięcie
Nie jestem pewny wyników.
Nie jestem pewny wyników.
-
Gierek
- Użytkownik

- Posty: 9
- Rejestracja: 5 cze 2010, o 20:51
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wałbrzych
- Podziękował: 4 razy
Matura z matematyki 2012 - poziom rozszerzony
Mi wychodziły same liczby całkowite(boki), więc objętość również ładna).
W funkcji kwadratowej wyszło Wam:
\(\displaystyle{ m= \sqrt{14}}\) i \(\displaystyle{ m=-\sqrt{14}}\) ?
W funkcji kwadratowej wyszło Wam:
\(\displaystyle{ m= \sqrt{14}}\) i \(\displaystyle{ m=-\sqrt{14}}\) ?
Matura z matematyki 2012 - poziom rozszerzony
Tak wyszło.Gierek pisze: \(\displaystyle{ m= \sqrt[]{14}}\) i \(\displaystyle{ m=- \sqrt[]{14}}\) ?
Ogólnie to dużo brzydkiego liczenia, poza tym nic trudnego.
- Kacperdev
- Użytkownik

- Posty: 3247
- Rejestracja: 23 mar 2010, o 19:19
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Bydgoszcz
- Podziękował: 17 razy
- Pomógł: 686 razy
Matura z matematyki 2012 - poziom rozszerzony
Funkcje mam tak samo.Gierek pisze:Mi wychodziły same liczby całkowite(boki), więc objętość również ładna).
W funkcji kwadratowej wyszło Wam:
\(\displaystyle{ m= \sqrt[]{14}}\) i \(\displaystyle{ m=- \sqrt[]{14}}\) ?
-
kneefer
- Użytkownik

- Posty: 23
- Rejestracja: 15 lis 2011, o 20:34
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Polska
- Podziękował: 2 razy
Matura z matematyki 2012 - poziom rozszerzony
Mi teżGierek pisze:W funkcji kwadratowej wyszło Wam:
\(\displaystyle{ m= \sqrt[]{14}}\) i \(\displaystyle{ m=- \sqrt[]{14}}\) ?
Ostatnio zmieniony 9 maja 2012, o 12:33 przez kneefer, łącznie zmieniany 1 raz.
-
fart411
- Użytkownik

- Posty: 135
- Rejestracja: 5 lut 2011, o 09:10
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: xaswq
- Podziękował: 60 razy
Matura z matematyki 2012 - poziom rozszerzony
jakie mieliście wyniki?
moje:
w nierówności: \(\displaystyle{ (- \infty , 0) \cup (1, + \infty )}\)
w równaniu trygonometrycznym: \(\displaystyle{ x \in \left\{ \frac{ -\pi }{3} + 2k \pi ; 2k \pi ; \frac{ \pi }{3} + 2k \pi \right\}}\)
równanie z parametrem: \(\displaystyle{ m \in \left\{ - \sqrt{14} ; \sqrt{14} \right\}}\)
objętość ostrosłupa: \(\displaystyle{ 1760 \sqrt{210}}\)
pozostałych zadań nie pamiętam, jak mi się coś przypomni to uzupełnię
moje:
w nierówności: \(\displaystyle{ (- \infty , 0) \cup (1, + \infty )}\)
w równaniu trygonometrycznym: \(\displaystyle{ x \in \left\{ \frac{ -\pi }{3} + 2k \pi ; 2k \pi ; \frac{ \pi }{3} + 2k \pi \right\}}\)
równanie z parametrem: \(\displaystyle{ m \in \left\{ - \sqrt{14} ; \sqrt{14} \right\}}\)
objętość ostrosłupa: \(\displaystyle{ 1760 \sqrt{210}}\)
pozostałych zadań nie pamiętam, jak mi się coś przypomni to uzupełnię
Ostatnio zmieniony 9 maja 2012, o 12:36 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
Powód: Poprawa wiadomości.
-
maweave
- Użytkownik

- Posty: 94
- Rejestracja: 16 lut 2010, o 17:08
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 13 razy
- Pomógł: 1 raz
Matura z matematyki 2012 - poziom rozszerzony
A w podstawie wyszedł ci trójkąt równoramienny 61,61,22?snd0cff pisze:Gierek, to samo mi wyszło
a z ostroslupem to ja mialem chyba cos \(\displaystyle{ \frac{53xx \sqrt{210} }{6}}\)
-- 9 maja 2012, o 12:35 --
Ja mam chyba wszystko tak jak ty.fart411 pisze:jakie mieliście wyniki?
moje:
w nierówności: \(\displaystyle{ (- \infty , 0) \cup (1, + \infty )}\)
w równaniu trygonometrycznym:\(\displaystyle{ x \in \left\{ \frac{ \-pi }{3} + 2k \pi ; 2k \pi ; \frac{ \pi }{3} + 2k \pi \right\}}\)
równanie z parametrem: \(\displaystyle{ m \in \left\{ - \sqrt{14} ; \sqrt{14} \right\}}\)
objętość ostrosłupa: \(\displaystyle{ 1760 \sqrt{210}}\)
pozostałych zadań nie pamiętam, jak mi się coś przypomni to uzupełnię
A tam jak było trzeba obliczyć maksymalna i najmniejszą odległość jakichś tam punktów. To powychodziły wam jakieś wartości 400coś i 500coś?
Ostatnio zmieniony 9 maja 2012, o 12:36 przez maweave, łącznie zmieniany 1 raz.