Co do mędrców... Mędrzec A musiał wylosować 3 karty, które miały liczby 2, 4, 6. Dodając liczby nie parzyste otrzymujemy liczbę parzystą... A ja tego nie zrobiłem na konkursie ;/
26 - twierdzenie o odcinkach stycznych
27 - odpowiednio oznaczyć pola małych trójkątów, pokombinować i wyjdzie (tu mi czasu brakło)
Jeszcze 30 nie mam i jak się Sylwek nie pomylił, to 140
adner pisze:A wyróżnienia wpisuje się na świadectwie na koniec roku?
No jasne. Masz dwa punkty więcej pod koniec gimnazjum. Maksymalnie za konkursy można dostać 16pkt. pod koniec gimnazjum. Wpis na świadectwo też na pewno. Tylko idź to powiedz wychowawczyni. Jesteś laureatem trzy lata pod rząd w kangurku i już masz 6pkt. Ale ten dziwny regulamin się ciągle zmienia więc nie zdziw się jak pod koniec gimnazjum nie będą przyznawać punktów za kangura. To byłoby okrutne.
adner pisze:A wyróżnienia wpisuje się na świadectwie na koniec roku?
No jasne. Masz dwa punkty więcej pod koniec gimnazjum. Maksymalnie za konkursy można dostać 16pkt. pod koniec gimnazjum. Wpis na świadectwo też na pewno. Tylko idź to powiedz wychowawczyni. Jesteś laureatem trzy lata pod rząd w kangurku i już masz 6pkt. Ale ten dziwny regulamin się ciągle zmienia więc nie zdziw się jak pod koniec gimnazjum nie będą przyznawać punktów za kangura. To byłoby okrutne.
To wszytsko zalezy w jakim liceum. w jednym za wynik bdb, db lub wyroznienie dostajesz jakies tam(odpowiednio) punkty, w innym tylko za bdb a jeszcze w innym w ogóle nic nie dostajesz...
To zależy od kuratorium chyba, a nie od liceów indywidualnie. W podlaskim jest od 4 do 7 punktów, zależy od stopnia(od powiatowego do ogólnopolskiego). Kangur jest ogólnopolski?
Ja to nie slyszalem ze za Kangura mozna dostawac punkty. A jesli chodzi o 7 pkt. to to raczej odnosi sie do olimpiad przedmiotowych organizowanych przez to takie najwazniejsze... byc moze - ministerstwo edukacji
adner pisze:To zależy od kuratorium chyba, a nie od liceów indywidualnie. W podlaskim jest od 4 do 7 punktów, zależy od stopnia(od powiatowego do ogólnopolskiego). Kangur jest ogólnopolski?
Kangur jest chyba oddzielnie brany pod uwage i nie zaliczany do ogolnopolskich chociaz nie na 100% Bynajmniej w zachodniopomorskim jest roznie w liceach, jezeli chodzi o kangura, w kazdym inaczej.A najbardziej "drogocenne" są sukcesy w konkursach wojewódzkich z kuratorium. Ale tez jest roznie bo w jednej szkole za finaliste dostajesz 20 a w innej 15...