Raczej nie więcej niż \(\displaystyle{ 2,72}\)wszamol, ja miałem jej bardzo dużo,
Matura z matematyki 2011 - poziom podstawowy
-
wszamol
- Użytkownik

- Podziękował: 1 raz
chodziło mi, że nie ma jej w programie nauczania, też to miałem w LO ;padambak pisze:wszamol, ja miałem jej bardzo dużo, ale jak widać miałem hiper trudne rzeczy po prostu
-
whthomas
- Użytkownik

ludzie w technikum też zdają maturę, a tam nie ma nic więcej przynajmniej u mnie nie byłoadambak pisze:ok, w programie nie ma to fakt, dobrze że mimo to nauczyciele pokazują często więcej
-
Mazzi2
- Użytkownik

- Podziękował: 3 razy
jeśli dałem w zadaniu 26 odpowiedź że zbior wartości należy tam w przedziale otwartym () to dostane za to jakiś punkt ? Bo w 26 wszystko zaznaczyłem w przedziale otwartym :/ A) i B)
-
Jan Kraszewski
- Administrator

- Podziękował: 6 razy
Za zbiór wartości dostaniesz 0 pkt.Mazzi2 pisze:jeśli dałem w zadaniu 26 odpowiedź że zbior wartości należy tam w przedziale otwartym () to dostane za to jakiś punkt ? Bo w 26 wszystko zaznaczyłem w przedziale otwartym :/ A) i B)
JK
PS. Nawiasem mówiąc, zbiór wartości nie "należy w przedziale", tylko jest przedziałem.
- piti-n
- Użytkownik

- Podziękował: 41 razy
Ja też jestem po technikum i niby na lekcjach fakntycznie nie było nic poza program (oprócz czasem jakieś funkcje sprowadzalne do kw.), ale jak tylko podszedłem i poprosiłem o wytłumaczenie, czyli poprostu chciałem, to z chęcią tłumaczylwhthomas pisze:ludzie w technikum też zdają maturę, a tam nie ma nic więcej przynajmniej u mnie nie byłoadambak pisze:ok, w programie nie ma to fakt, dobrze że mimo to nauczyciele pokazują często więcej
-
Soldiero
- Użytkownik

... 9&Itemid=2
Zatem ci, którzy potraktowali tak jak ja w ostatnim zadaniu 1 jako l, będą dostawać punkty.
Zatem ci, którzy potraktowali tak jak ja w ostatnim zadaniu 1 jako l, będą dostawać punkty.
- piti-n
- Użytkownik

- Podziękował: 41 razy
Najbardziej mnie rozśmieszyło że będą przyznawać punkty jak ktoś w pierwszym otwartym napisał \(\displaystyle{ x \in <- \frac{1}{3};3>}\) zamiast\(\displaystyle{ x \in < \frac{1}{3};3>}\). Przecież \(\displaystyle{ - \frac{1}{3}}\) a\(\displaystyle{ \frac{1}{3}}\) to zasadnicza różnica. Złe wyznaczenie pierwistków, a oni będą za to przyznawać punkty XD
-
Jan Kraszewski
- Administrator

W kluczu nie ma takiej uwagi. Uwaga końcowa dotyczy sytuacji dobrego wyznaczenia pierwiastków i pomyłki w zapisie odpowiedzi.piti-n pisze:Najbardziej mnie rozśmieszyło że będą przyznawać punkty jak ktoś w pierwszym otwartym napisał \(\displaystyle{ x \in <- \frac{1}{3};3>}\) zamiast\(\displaystyle{ x \in < \frac{1}{3};3>}\). Przecież \(\displaystyle{ - \frac{1}{3}}\) a\(\displaystyle{ \frac{1}{3}}\) to zasadnicza różnica. Złe wyznaczenie pierwistków, a oni będą za to przyznawać punkty XD
W zadaniu pierwszym sprawdzano dwie rzeczy: rozwiązanie równania kwadratowego i umiejętność rozwiązania nierówności na tej podstawie. Za każdą z tych czynności jest 1 pkt.
JK
- smigol
- Użytkownik

- Podziękował: 89 razy
Nie rozumiem, ostatnie zadanie jest z geometrii...Soldiero pisze: Zatem ci, którzy potraktowali tak jak ja w ostatnim zadaniu 1 jako l, będą dostawać punkty.
-
Jan Kraszewski
- Administrator

Bok sześcianu miał długość 1 (jeden), co w druku było podobne do \(\displaystyle{ l}\) (litera \(\displaystyle{ l}\)).
JK
JK
- smigol
- Użytkownik

- Podziękował: 89 razy
Nie wiem czemu, ale do tej pory sądziłem, że ten post wygląda tak: Zatem ci, którzy potraktowali tak jak ja w ostatnim zadaniu 1 jako liczbę, będą dostawać punkty.
-
Soldiero
- Użytkownik

Dokładnie o to mi chodziło . 1 wygląda identycznie jak małe L, a nie podobnie.Jan Kraszewski pisze:Bok sześcianu miał długość 1 (jeden), co w druku było podobne do \(\displaystyle{ l}\) (litera \(\displaystyle{ l}\)).
JK
-
Jan Kraszewski
- Administrator

Podobnie (obejrzyj sobie jeszcze raz arkusz w pdf-ie). Jedynka ma u góry skośną kreseczkę, a litera \(\displaystyle{ l}\) - prostą.Soldiero pisze:1 wygląda identycznie jak małe L, a nie podobnie.
JK