Tak, prawdopodobnie wycieczkęPatrząc na to jestem "bardzo dobry". To raczej lepiej niż WYRÓŻNIENIE, ale czy coś za to dostanę oprócz dyplomu i małego kolejnego kangurka.?
Kangur 2008
Kangur 2008
- Sylwek
- Użytkownik

- Podziękował: 160 razy
Kangur 2008
Ejże, co to ma znaczyć?tkrass pisze:no żeby moderatorka nie wiedziała to wstyd.
Zarzuć treściA mógłby ktoś zamieścić rozwiązania zadań 24-27 dla Studenta.
Kangur 2008
flusia pisze:krisw7 pisze:Jeżeli miałem źle dwa zadania za 5pkt. jedno za 4pkt. i jedno za 3pkt. ile będę miał punktów za każde źle traci się punkt czy 1/3???
[ Dodano: 27 Marca 2008, 17:18 ]flusia pisze:
Wycieczkę?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
No proszę. A jest z góry ustalone gdzie? Nie chce mi sie pojechać w tatry, żeby sobie podreptać po górach.
Kangur 2008
Dzięki bardzo
Zadanie z Morganem mam dobrze, ale gorzej z Mędrcami. Nie chce mi się liczyć, ile mam punktów łącznie, wolę się zrelaksować przy grze, także jeszcze raz dziękuję za pomoc.
Zadanie z Morganem mam dobrze, ale gorzej z Mędrcami. Nie chce mi się liczyć, ile mam punktów łącznie, wolę się zrelaksować przy grze, także jeszcze raz dziękuję za pomoc.
-
flusia
- Użytkownik

- Podziękował: 2 razy
Kangur 2008
24.Sylwek pisze:Ejże, co to ma znaczyć?tkrass pisze:no żeby moderatorka nie wiedziała to wstyd.Zarzuć treściA mógłby ktoś zamieścić rozwiązania zadań 24-27 dla Studenta.
Ciąg liczbowy \(\displaystyle{ a _{n}}\) jest zdefiniowany wzorami \(\displaystyle{ a_{1} = 0 a_{n+1}=a_{n} +(-1) ^{n}n,n qslant 1}\). Jeżeli \(\displaystyle{ a_{k}=2008}\), to ile wynosi k?
25.
Jeżeli \(\displaystyle{ x+y+z=1}\) oraz \(\displaystyle{ \frac{1}{x}+\frac{1}{y}+\frac{1}{z}=0}\) to wartość wyrażenia\(\displaystyle{ x^2+y^2+z^2}\) jest równa:
26.
W trójkąt ABC wpisano okrąg przy czym AB=6 AC=5 BC=3, odcinek ED jest styczny do okręgu (E leży na AB, a D na AC). Ile wynosi obwód ADE
27.
Kwadrat ABCD ma bok długości 1, a punkt M jest środkiem odcinka AB. Ile jest równe pole wyznaczone przez przekątne tego kwadratu i linie łączące punkt M z wierzchołkami C i D.
Ostatnio zmieniony 27 mar 2008, o 17:41 przez flusia, łącznie zmieniany 2 razy.
Kangur 2008
Na początku chciałbym wszystkich przywitać, ponieważ to mój pierwszy post.
krisw7 Niestety wszyscy mieli chyba 75 minut. Ja wiem, że mam pierwsze 10 zadań dobrze a dalej to jakieś wpadki są. Pożyjemy zobaczymy co z tego wyjdzie. Jeszcze mam pytanko odnośnie zadania 28 w Kadecie, która odpowiedź jest prawidłowa?
krisw7 Niestety wszyscy mieli chyba 75 minut. Ja wiem, że mam pierwsze 10 zadań dobrze a dalej to jakieś wpadki są. Pożyjemy zobaczymy co z tego wyjdzie. Jeszcze mam pytanko odnośnie zadania 28 w Kadecie, która odpowiedź jest prawidłowa?
Kangur 2008
Jak zrobiłaś to zadanie?? Jak na "a" to trochę długo żył. Odpowiedź "d" raczej odpada.olii93 pisze:Dzięki bardzo
No, ale w końcu inna odpowiedź też by pasowała.
- Sylwek
- Użytkownik

- Podziękował: 160 razy
Kangur 2008
nie, można tylko raz zaznaczyć, sprawdza komputer, także nie będziesz miał ich zaliczonych jako poprawne.xan35 pisze:hej, mam pytanko - jezeli 2 odpowiedzi zaznaczylem zle i zatoczylem kolkiem i zaznaczylem inne to wyczyta mi czytnik te co drugi raz zaznaczylem?
25. \(\displaystyle{ \frac{1}{x}+\frac{1}{y}+\frac{1}{z}=0 \iff \frac{xy+yz+zx}{xyz}=0 \iff xy+yz+zx=0 \iff -2(xy+yz+zx)=0 \\ x^2+y^2+z^2=(x+y+z)^2-2(xy+yz+zx)=1}\)
24. Wypisz parę wyrazów i coś zauważysz
Kangur 2008
Dostaniesz ujemne punkty (ile to juz zależy od zadania za ile było punktów). Na karcie odpowiedzi nie można zaznaczać więcej niż jedną odpowiedź. Dziwne, ze nauczyciel nic o tym nie mówił.xan35 pisze:czy ktos mi odpowie na moje pytanie??
Kangur 2008
Nas nauczycielki straszyły, że jak sie pomylimy na karcie odpowiedzi to jest koniec. Zaznaczanie w kółeczka nic nie da. Albo można zmienić kartę. Jednak raczej Ci tego nie uznają.xan35 pisze:czy ktos mi odpowie na moje pytanie??
Kangur 2008
Pierwsza sprawa.
Przy wpisywaniu odpowiedzi na kartę, przypadkowo wpisałem do złego okienka, ale tylko zaczalem i nie bylo cale zamalowane, a nastepnie je skreślilem i zaznaczylem inne. Uznają mi ? bo babka powiedziała ze nie wie ;/
Droga sprawa.
Obliczyłem, że będę miał 109 pkt. Jaki to będzie wynik ? i co mogę dostać ? ;>
Przy wpisywaniu odpowiedzi na kartę, przypadkowo wpisałem do złego okienka, ale tylko zaczalem i nie bylo cale zamalowane, a nastepnie je skreślilem i zaznaczylem inne. Uznają mi ? bo babka powiedziała ze nie wie ;/
Droga sprawa.
Obliczyłem, że będę miał 109 pkt. Jaki to będzie wynik ? i co mogę dostać ? ;>
-
flusia
- Użytkownik

- Podziękował: 2 razy
Kangur 2008
No tak okazuje się, że to zadanie jest banalne, aż żal 5 punktów. Zresztą 25 też, to już prosta dyszka w plery, jak na każdym Kangurze zresztą.Sylwek pisze:
24. Wypisz parę wyrazów i coś zauważysz