Czarne dziury
-
Dave
- Użytkownik

- Podziękował: 16 razy
Czarne dziury
problem w tym ze jakim cudem przemieszczalbys sie z jednej do drugiej?? przeciez one nie sa polaczone ze soba co gorsza sa pulapkami bez wyjscia z ktorych nawet swiatlo nie potrafi uciec - dlatego sa niewidoczne
Czarne dziury
a mi się wydaje że właśnie to nie jest płuapka lecz przejście. światło wychodzi drugo stroną i nie może powrócić. co do połączenia... może istnieje ono w innym wymiarze?
-
Dave
- Użytkownik

Czarne dziury
hmmm mozliwe co do innego wymiaru po drugiej stronie...ciekawe co by na to hawking i spolka? tylko zzastanawia mnie co to by mogl byc za wymiar kiedy za horyzontem zdarzen panuja takie niewyobrazalne warunki jak niekonczona gestosc, niekskonczona masa itp.
Czarne dziury
i tu jest wampir pogrzebany. Nie skończona gęstoś: jak tu sięw czymś takim poruszać, ale jak już ktośto mądrze powiedział Polak potrafi
-
Dave
- Użytkownik

Czarne dziury
Nie jak sie w tym poruszam ale jak w tym egzustowac badz jak sobie wyobrazic??? z tym dodatkowym wymiarem za horyzontem zdzren czarnej dziury to calkiem niezly pomysl...ciekawe czy bylo juz cos takiego rozpatrywane
-
marshal
- Użytkownik

Czarne dziury
ciekawa hipoteza, ale czy zaobserwowano kiedys zeby cos z czarnej dziury wystrzelilo.. ??
Chyba ze punkt wyjscia wyglada inaczej ??
Chyba ze punkt wyjscia wyglada inaczej ??
-
Dave
- Użytkownik

Czarne dziury
nawet jakby wystzrelilo to napewno nie drugim koncem gdyz tam znajduje sie osobliwosc a ona przciez jest najbardziej tajemniczym i niedostepnym miejscem czarnej dziury
-
marshal
- Użytkownik

Czarne dziury
no ale ja to sobie wyobrazilem w ten sposob ze jedna czarna dziura jest polaczona z innymi i w ten sposob mozna podrozowac miedzy nimi...
wiem fantazjuje..., ale mozna jeszcze sobie wyobrazic tak iprzypadek, ze czarna dziura jest jakby wejsciem/wlotem, natomias sa gdzies jeszcze wyjscia/wyloty tylko my ich jeszcze nei obczailismy
wiem fantazjuje..., ale mozna jeszcze sobie wyobrazic tak iprzypadek, ze czarna dziura jest jakby wejsciem/wlotem, natomias sa gdzies jeszcze wyjscia/wyloty tylko my ich jeszcze nei obczailismy
-
Dave
- Użytkownik

Czarne dziury
Podobno uczeni zobserwowali "Biala dziure" ktora dziala na zasadzie odwrotnej wszystko z siebie wyrzucala z ogromna predkoscia, jest mi to jeszcze trudniej wyobrazic sobie.
Moze to jest to wyjscie z czarnej dziury?
Moze to jest to wyjscie z czarnej dziury?
Czarne dziury
Moznaby sprobowac wykorzystac czarna dziure jako teleporter [mashal chcesz leciec ? ] tylko jest jeden maly problem - czlowiek zostalby szyybko splaszczony jeszcze przed osiagnieciem osobliwosci - chociaz moze to i dobrze ? moglby poprawnie egzystowac w 2 wymiarach
dave: masz moze jakis link albo cos o tych bialych dziurach bo pierwsze slysze o tym, a chcialbym wiedziec cos wiecej.
dave: masz moze jakis link albo cos o tych bialych dziurach bo pierwsze slysze o tym, a chcialbym wiedziec cos wiecej.
-
marshal
- Użytkownik

Czarne dziury
no jasne ze chce leciec!! tez pytanie
apropos tych bialych dziur.. rowniez pierwsze slysze
poszperam na wlasna reke jak cos znajde to podlinkuje, ale rowniez dopraszam sie o wiecej informacji
:D:D
apropos tych bialych dziur.. rowniez pierwsze slysze
poszperam na wlasna reke jak cos znajde to podlinkuje, ale rowniez dopraszam sie o wiecej informacji
-
Dave
- Użytkownik

Czarne dziury
niestety nie mpge podac zadnego linku gdyz yo info mialem takze z innego forum.
hm nie bardzo mi sie widzi czarna dziura jajko teleporter gdyz wszystko co oprzekroczy h. zdarzen tez osiaga nieskonczona gestosc!
sorry za literowki ale mm zlamana p. reker i pisze lewa
hm nie bardzo mi sie widzi czarna dziura jajko teleporter gdyz wszystko co oprzekroczy h. zdarzen tez osiaga nieskonczona gestosc!
sorry za literowki ale mm zlamana p. reker i pisze lewa
Czarne dziury
Ale potraficie sobie wyobrazić człowieka o nieskończonej gęstości tkanki? Bo ja nie. Chyba, że... A jeżeli osiągnięcie tej nieskończonej gęstości to tylko pierwsze stadium? Może potem dzieje się coś więcej...
-
Dave
- Użytkownik

Czarne dziury
hmm to raczej pierwsze i ostatnie, zreszta jak megus powiedzial ciezko wyobrazac sobie rzeczy nieskonczone
Czarne dziury
ok mówisz że pierwsz i ostatnie. A co dzieje się wenątrz białej dziury? Może właśnie tam ciała które zwiększą swoją gęstość powracajom do pierwotnego stadium