Parametr przy dziedzinie

Zagadnienia dot. funkcji kwadratowej. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI kwadratowe i pierwiastkowe. Układy równań stopnia 2.
Awatar użytkownika
Bierut
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 15 razy

Re: Parametr przy dziedzinie

Post autor: Bierut »

Jan Kraszewski, najpierw wyśmiałeś próbę działania, którą podjął Tajemniczy59, zamiast skorygować tor jego myślenia. Potem wytknąłeś mu, że kompletnie nie rozumie tematu. A gdy był już zrezygnowany i nie chcąc ponownie narażać się na kpiny, po prostu zapytał, jak ma to zrobić, to dobiłeś go stwierdzeniem, że nawet nie próbuje zrozumieć.
Jan Kraszewski
Administrator
Administrator
Podziękował: 6 razy

Post autor: Jan Kraszewski »

Bierut pisze:Jan Kraszewski, najpierw wyśmiałeś próbę działania, którą podjął Tajemniczy59, zamiast skorygować tor jego myślenia. Potem wytknąłeś mu, że kompletnie nie rozumie tematu. A gdy był już zrezygnowany i nie chcąc ponownie narażać się na kpiny, po prostu zapytał, jak ma to zrobić, to dobiłeś go stwierdzeniem, że nawet nie próbuje zrozumieć.
Primo, nikogo nie wyśmiewałem. To była smutna konstatacja. Jeżeli ktoś dostaje rozwiązanie w zasadzie na tacy i mimo to strzela na oślep znaczkami, to jest to matematyka magiczna.
Secundo, tok myślenia intensywnie korygowały inne osoby piszące w tym temacie i robiły to w sposób w moim mniemaniu wystarczający.
Tertio, nadal uważam, że autor tematu nie włożył wysiłku w jego zrozumienie. To po prostu moja opinia.

Prośby o gotowce pojawiają się często, część z nich może wynikać z lenistwa, część ze zrezygnowania. Bywa, że prośby takie nie spotykają się z przychylnym odbiorem (nie tylko moim, jak może zauważyłeś). Wbrew temu, co sugeruje Twój post chętnie pomagam, ale oczekuję, że osoba, której pomagam podejmie wysiłek zrozumienia tego, co ma zrobić. Tutaj tego wysiłku nie zauważyłem.

Jeżeli uważasz, że najlepszą rzeczą, jaką można zrobić jest napisanie tego gotowca, to zrób to - regulamin tego nie zabrania. Czy to istotnie pomoże Tajemniczemu to już inna kwestia.

JK
Awatar użytkownika
Bierut
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 15 razy

Post autor: Bierut »

Skoro temat potoczył się już tak, jak się potoczył, to myślę, że wstawianie gotowca nie byłoby właściwe. Jeśli autor zechce, to będzie kontynuował wątek. Jednak odpisywanie komuś "uprawiasz magię" albo "nic nie rozumiesz" wcale mu nie pomaga ani tym bardziej nie motywuje do działania.
Rozbitek
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 114 razy

Post autor: Rozbitek »

Bierut pisze:ednak odpisywanie komuś "uprawiasz magię" albo "nic nie rozumiesz" wcale mu nie pomaga ani tym bardziej nie motywuje do działania.
Nie wiem jak autora, ale są tacy, których motywuje...
Jan Kraszewski
Administrator
Administrator
Podziękował: 6 razy

Post autor: Jan Kraszewski »

I na tym zakończmy ten off-top. Dalsze wypowiedzi tylko w temacie wątku.

JK
ODPOWIEDZ