PP Informatyka
-
Sangus
- Użytkownik

- Podziękował: 4 razy
PP Informatyka
Sprawdzalem. Dostene sie na wszystkie wymienione lecz czytajac opinie o tych szkolach nie byly one zbyt ciekawe :/ Na PK, PG z bardziej znanych tez mam szanse sie dostac. Jedno jest pewne- na 100 % odpada Warszawa, Wroclaw i Krakow (nie liczac PK) poniewaz nie mam najmniejszych szans sie tam dostac.
- argv
- Użytkownik

- Podziękował: 51 razy
PP Informatyka
To ja bym wybrał Polibude Gdańską
I jeszcze może dodam takie moje "przemyślenie"... jak na razie życie pokazuje że ostatecznie i tak najważniejsze jest gdzie skończysz magistra, bo licencjat tak wiele nie daje np. moi koledzy bez magistra zarabiają ok 4k i mają jasno powiedziane że bez magistra więcej nie dostaną
Więc z doświadczenia wybrałbym studia które dadzą mi solidne podstawy by móc się dostać później na dobre magisterskie Ja kończyłem wieczorowe na UW ale idące starym programem (okrojonym) gdzie było mało matematyki na koszt programowania i wynik jest taki że teraz siedzę na forum i nadrabiam matmę
Pisemny na dzienne PW zdałem i we wtorek mam rozmowe więc może się dostanę
Więc nawet jak skończysz jakąś "gorszą" (tzn nie z pierwszych miejsc w rankingu) polibude to o niczym nie przesądza bo i tak najważniejsze jest ile się sam nauczysz i gdzie później zrobisz magistra Studia wcale nie odgrywają aż tak "dużej" roli w praktyce, o ile nie kończy się ich w Wyższej Szkole Przytupu i Tańca w Zakopanem oddział w Wąchocku . Mój kolega nie skończył studiów a jest jednym z projektantów w GG (tzn był bo za mało mu płacili i sobie poszedł )
Ponieważ nie zaczyna się zdania od więc tym razem napiszę tylko głowa do góry i powodzenia
I jeszcze może dodam takie moje "przemyślenie"... jak na razie życie pokazuje że ostatecznie i tak najważniejsze jest gdzie skończysz magistra, bo licencjat tak wiele nie daje np. moi koledzy bez magistra zarabiają ok 4k i mają jasno powiedziane że bez magistra więcej nie dostaną
Więc z doświadczenia wybrałbym studia które dadzą mi solidne podstawy by móc się dostać później na dobre magisterskie Ja kończyłem wieczorowe na UW ale idące starym programem (okrojonym) gdzie było mało matematyki na koszt programowania i wynik jest taki że teraz siedzę na forum i nadrabiam matmę
Pisemny na dzienne PW zdałem i we wtorek mam rozmowe więc może się dostanę
Więc nawet jak skończysz jakąś "gorszą" (tzn nie z pierwszych miejsc w rankingu) polibude to o niczym nie przesądza bo i tak najważniejsze jest ile się sam nauczysz i gdzie później zrobisz magistra Studia wcale nie odgrywają aż tak "dużej" roli w praktyce, o ile nie kończy się ich w Wyższej Szkole Przytupu i Tańca w Zakopanem oddział w Wąchocku . Mój kolega nie skończył studiów a jest jednym z projektantów w GG (tzn był bo za mało mu płacili i sobie poszedł )
Ponieważ nie zaczyna się zdania od więc tym razem napiszę tylko głowa do góry i powodzenia
-
Sangus
- Użytkownik

- Podziękował: 4 razy
PP Informatyka
Dzieki za wyczerpujaca wypowiedz, ktora mi bardzo pomogla. Przegladam dzis te uczelnie wszystkie i na PWr UWr i PS zapisywanie sie juz zakonczylo :/ Do wtorku mam czas na PG. Tak sobie teraz mysle czy moze isc na AiR lub EiT na inz. na na mgr na Informatyke. W takim przypadku bym mial "szersze" wyksztalcenie a i nie wiadomo czy mi sie Informatyka nie znudzi(bardzo malo prawdopodobne) a po AiR lub EiT predzej sie przekwalifikuje na informatyka itp. niz z Informatyka na AiR lub EiT. Co o tym myslicie ?