PP Informatyka

Przygotowanie do egzaminu dojrzałości. Zestawy zadań. Wyniki i przebieg rekrutacji na studia.
Sangus
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 48
Rejestracja: 5 cze 2007, o 22:25
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: internet
Podziękował: 4 razy
Pomógł: 3 razy

PP Informatyka

Post autor: Sangus »

Witam. Zastanawiam się czy mam szansę dostać sie na PP na informatykę. na 1100 pkt mam 500. Na 1 pobór raczej nie starczy a czy 2 i 3 mam szansę ? Wie ktoś jakie są progi na UAM na informatykę ? Może polecicie jakas sensowna uczelnie oprocz PWr i PW na ktorej mozna studiowac informatyke na dosc dobrym poziomie ?
Jan Kraszewski
Administrator
Administrator
Posty: 36051
Rejestracja: 20 mar 2006, o 21:54
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 6 razy
Pomógł: 5341 razy

PP Informatyka

Post autor: Jan Kraszewski »

Sangus pisze:Może polecicie jakas sensowna uczelnie oprocz PWr i PW na ktorej mozna studiowac informatyke na dosc dobrym poziomie ?
Uniwersytet Wrocławski.

JK
xberus
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 13 lip 2007, o 14:32
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska

PP Informatyka

Post autor: xberus »

Jan Kraszewski pisze: Uniwersytet Wrocławski.

Kod: Zaznacz cały

http://ii.yebood.com/viewforum.php?f=105
można znaleźć m.in. informacje na temat tego co sami studenci sądzą o uczelni. Myślę, że UWr jest wart przynajmniej przeczytania o naszych

Kod: Zaznacz cały

http://ii.yebood.com/viewtopic.php?t=4941
.
pinksaid
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 59
Rejestracja: 15 lip 2008, o 21:32
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Trn
Podziękował: 9 razy
Pomógł: 9 razy

PP Informatyka

Post autor: pinksaid »

Sangus pisze:Witam. Zastanawiam się czy mam szansę dostać sie na PP na informatykę. na 1100 pkt mam 500. Na 1 pobór raczej nie starczy a czy 2 i 3 mam szansę ? Wie ktoś jakie są progi na UAM na informatykę ? Może polecicie jakas sensowna uczelnie oprocz PWr i PW na ktorej mozna studiowac informatyke na dosc dobrym poziomie ?

W Poznaniu można maksymalnie uzyskać 1000 punktów a nie 1100.
Sangus
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 48
Rejestracja: 5 cze 2007, o 22:25
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: internet
Podziękował: 4 razy
Pomógł: 3 razy

PP Informatyka

Post autor: Sangus »

hmm czyzbym liczyc nie potrafil ?
0,5*JP + 0,5*JO + 2,5*M + 2X
za rozszerzenie max 200 pkt wiec:
0,5*200 + 0,5*200 + 2,5*200 + 2* 200 = 100 + 100 + 500 + 400 = 1100

Panie Janie Kraszewski niestety UWr odpada, ponieważ matma na podstawie(98%) to mi informatyka rozszerzona nie pomoze
pinksaid
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 59
Rejestracja: 15 lip 2008, o 21:32
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Trn
Podziękował: 9 razy
Pomógł: 9 razy

PP Informatyka

Post autor: pinksaid »

Sangus pisze:hmm czyzbym liczyc nie potrafil ?
0,5*JP + 0,5*JO + 2,5*M + 2X
za rozszerzenie max 200 pkt wiec:
0,5*200 + 0,5*200 + 2,5*200 + 2* 200 = 100 + 100 + 500 + 400 = 1100

Panie Janie Kraszewski niestety UWr odpada, ponieważ matma na podstawie(98%) to mi informatyka rozszerzona nie pomoze

Za polski i język obcy można dostać po 50;) Popatrz dokładnie, też na początku myślałem, że więcej niż 1000 ale na drzwiach otwartych mnie dokładnie uświadomili ;]
Sangus
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 48
Rejestracja: 5 cze 2007, o 22:25
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: internet
Podziękował: 4 razy
Pomógł: 3 razy

PP Informatyka

Post autor: Sangus »

Masz racje kolego co mnie bardzo cieszy :-D Czyli mam 50% mozliwych do uzyskania. Jak myslicie, dostane sie choc z ostatniego poboru ?
adam07172
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 25
Rejestracja: 19 cze 2009, o 09:30
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Ostrów Mazowiecka

PP Informatyka

Post autor: adam07172 »

Czy mam szansę dostać się na informatykę na wydziale WIIZ, jeżeli mam 693/1000 pkt? Nie wiecie może jakie progi były w zeszłym roku?
xMorfx
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 15 kwie 2009, o 21:34
Płeć: Mężczyzna

PP Informatyka

Post autor: xMorfx »

W zeszłym roku ostatni przyjęty miał mniejwięcej 71% możliwych do zdobycia punktów więc macie niewielkie szanse Ja mam jakieś 870pkt więc jestem spokojny...
, ... tudia.html
Sangus
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 48
Rejestracja: 5 cze 2007, o 22:25
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: internet
Podziękował: 4 razy
Pomógł: 3 razy

PP Informatyka

Post autor: Sangus »

Slabo to widze :/ Moze na Informatyke na wydzial elektryczny ? Tam prog wynosi ~50 %
Moze ktos poleci mi inna dobra uczelnie na ktora bym sie dostal i studia na niej to w jakims sensie "renoma" ? Moje wyniki to matematyka 98(p) i informatyka 50(r)
Awatar użytkownika
argv
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 546
Rejestracja: 27 maja 2009, o 01:27
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 51 razy
Pomógł: 66 razy

PP Informatyka

Post autor: argv »

Jeśli interesują Cię inne niż dzienne to mogę polecic wieczorowe na UW z tym że:
- płatne 7000 za rok
- program dziennych + możesz chodzić do dziennych na wykłady + egzaminy razem
- ponieważ jest program dziennych jeśli nie jesteś bardzo dobry to szybko wylecisz i 7000 pójdzie w błoto
- jeśli skończysz licencjackie ze średnią ze studiów 4.0 to idziesz na dzienne magisterskie bez egzaminu, ale udaje się to zwykle 1 osoby na roku
- stąd też nie nie ma tam tłoku i są wolne miejsca i możesz spróbować
Sangus
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 48
Rejestracja: 5 cze 2007, o 22:25
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: internet
Podziękował: 4 razy
Pomógł: 3 razy

PP Informatyka

Post autor: Sangus »

Wole normalne dzienne studia Nie chce placic. Gdybym chcial placic to bym poszedl do PJWSTK w Warszawie.

Dlaczego szybko wylece ?
Awatar użytkownika
argv
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 546
Rejestracja: 27 maja 2009, o 01:27
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 51 razy
Pomógł: 66 razy

PP Informatyka

Post autor: argv »

Jak napisalem - program jest dziennych wiec poziom studiow nieporownywalnie wiekszy niz pjwstk czy WIT razem wzietych Moim zdaniem to najlepsze platne studia w warszawie pod warunkiem ze jestes dobry, nie przeszkadza Ci wysoka cena i "wieczorowe" przy rozmowie z kolegami

Moje zdanie jest takie: jeśli nie udało się na dzienne a chce się naprawdę czegoś nauczyć i jest się przygotowanym na ciężką orkę no i ma się $$$ to warto się zainteresować wieczorowymi na UW.
A jeśli się nie spełnia jednego z tych warunków no to można sobie darować

Ale jak napisałem na początku to tylko luźna odpowiedz na pytanie "gdzie można studiować jeszcze informatykę z renomą "

Tymbardziej ze teraz zrobili program jak na dziennych wiec jeśli już ktoś zdecyduje się płacić to w tej chwili nie widzę innego rozwiązania. PJWSTK wybrałbym gdybym nie chciał się przemęczać (z całym szacunkiem dla studentów tej uczelni)
Sangus
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 48
Rejestracja: 5 cze 2007, o 22:25
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: internet
Podziękował: 4 razy
Pomógł: 3 razy

PP Informatyka

Post autor: Sangus »

Ok, moze byc z mniejsza "renoma" skoro renome ma tylko UW. Jest pewnie jeszcze wiele politechnik ktore cos znacza i potrafia nauczyc.
Awatar użytkownika
argv
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 546
Rejestracja: 27 maja 2009, o 01:27
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 51 razy
Pomógł: 66 razy

PP Informatyka

Post autor: argv »

A sprawdzałeś właśnie troche mniej "elitarne" typu Rzeszów, Politechnika Koszalińska, Politechnika Szczecińska, Opolska ? Dużo tego jest

I nie chciałem powiedzieć ze renome ma tylko bo mają ją też PW, UWr, UAM, UMK, AGH, PŚ, PP i wiele wiele innych ale raczej bez fizyki i z podstawowa matma ciezko sie bedzie na nie dostać
Ostatnio zmieniony 5 lip 2009, o 17:42 przez argv, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ