masakryczna pisze:Czy, jeśli będę mieć lepszy wynik z matematyki rozsz. niz z fizyki rozsz. będzie mi w punkcie trzecim policzona matematyka po raz drugi?
Tak.
Tomek_Z ma rację - ostatnimi czasy w lecie przyjmowaliśmy wszystkich chętnych, ze względu na wysoki limit, czyli 200 miejsc. To oczywiście nie gwarantuje, że tak będzie zawsze, ale uwaga o przyzwoicie zdanej maturze rozszerzonej jest słuszna.
Mam pytanie, czy z takimi wynikami powinienem się dostać n Matematykę na UWr?
Matematyka pod ok 75%
Matematyka roz ok 65%
fizyka roz ok 55%
niemiecki pod ok 60%
MichalSka pisze:Mam pytanie, czy z takimi wynikami powinienem się dostać n Matematykę na UWr?
Matematyka pod ok 75%
Matematyka roz ok 65%
fizyka roz ok 55%
niemiecki pod ok 60%
W sobotę drugiego kwietnia o godz 11:00 w sali wykładowej 119 odbędzie się Dzień Otwarty Instytutu Informatyki Uniwersytetu Wrocławskiego. W programie spotkania rozmowy z pracownikami i studentami instytutu, wykłady popularnonaukowe i drobny poczęstunek.
Wykłady popularnonaukowe:
* Życie to NIM - kombinatoryczna teoria gier.
* O podstawach programowania gier komputerowych.
Kierunek informatyka na Uniwersytecie Wrocławskim posiada wyróżniającą ocenę Państwowej Komisji Akredytacyjnej,
w roku 2009 dostał dofinansowanie na studia zamawiane obejmujące również najbliższą rekrutację 2011/2012,
prowadzi studia inżynierskie, licencjackie i magisterskie. Więcej:
Z powyższych postów wnioskuję, że 64 osoby z najlepszym wynikiem kwalifikują się na stypendium, że tak je określę zamawiane. Ile łącznie jest miejsc, i jak mniej więcej trzeba było napisać maturę w zeszłym roku, aby załapać się na to stypendium?
W pierwszym semestrze stypendia (mowa o informatyce) są przyznawane 64 osobom o najlepszych wynikach spośród tych, które rozpoczynają pierwsze studia w życiu. . To istotna różnica bo jest dużo osób ze świetnymi wynikami z matury, które już gdzieś studiowały.
W drugim semestrze i kolejnych już nie ma takiego podziału i liczą się tylko oceny ze studiów.
Swoje szanse w I semestrze możesz oszacować za pomocą kalkulatora
Dziękuję za odpowiedź. W takim wypadku humor mi się trochę poprawił bo myślałem, że pisząc maturę \(\displaystyle{ <90}\) mogą być problemy bez względu na informatykę i fizykę, a tu niespodzianka
I jeszcze mam takie inne pytanie. Przeczytałem bodajże na stronie UWr, że studenci informatyki mogą składać podanie na matematykę jako drugi kierunek jeszcze w październiku. Czy to ma znaczenie czy złożę podanie na drugi kierunek w tym samym czasie co na pierwszy, czy już w późniejszym terminie? Rozumiem, że zarówno w 1 i 2 opcji należy napisać test kwalifikacyjny z matematyki.
michal17 pisze:I jeszcze mam takie inne pytanie. Przeczytałem bodajże na stronie UWr, że studenci informatyki mogą składać podanie na matematykę jako drugi kierunek jeszcze w październiku. Czy to ma znaczenie czy złożę podanie na drugi kierunek w tym samym czasie co na pierwszy, czy już w późniejszym terminie? Rozumiem, że zarówno w 1 i 2 opcji należy napisać test kwalifikacyjny z matematyki.
To zależy, czy chcesz studiować na studiach równoczesnych, czy po prostu po pewnym czasie rozpocząć matematykę jako drugi kierunek. W tym pierwszym przypadku składasz podanie na początku października. W tym drugim przypadku musisz liczyć się z płaceniem (nowa ustawa), nie ma też takiego automatyzmu, jak w przypadku studiów równoczesnych.
Po obu powyższych postach zastanowiła mnie jedna rzecz. Załóżmy, że załapię się do grona osób ze stypendium zamawianym, to czy równocześnie studiując matematykę to stypendium bym dalej dostawał, czy z racji tego że to nie byłaby sama informatyka to stypendium zostało by mi wtedy nieprzyznane?
Choć istnieje także możliwość, że na matematyce też będą stypendia zamawiane (będzie wiadomo na początku czerwca). Ale dwóch stypendiów nie dostaniesz...
Dziękuję za odpowiedź, w sumie jedno stypendium zadowoliłoby mnie całkowicie, dlatego też miałem takie obawy -- 12 maja 2011, o 20:13 --Wkradła mi się jeszcze jedna niepewność, bo nawet jak już się dostanę na tę informatykę i będę chciał równocześnie studiować matematykę to ile jest przewidzianych miejsc dla takich osób?
Wkradła mi się jeszcze jedna niepewność, bo nawet jak już się dostanę na tę informatykę i będę chciał równocześnie studiować matematykę to ile jest przewidzianych miejsc dla takich osób?